Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Mats lipstick – #202 Rose Crazy 1

Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe favoriete lipstick? Een YSL Rouge Pur Couture The Mats lipstick in Rose Crazy. De naam doet mij denken aan een roze framboosachtige kleur. Geen idee waarom want rozen zijn er in allerlei kleuren. Dit is een mooie rode matte lipstick met een blauwe ondertoon. Ik had al een tijdje besloten dat ik een klassieke matte rode lipstick aan mijn stash wilde toevoegen maar echt nodig had ik het natuurlijk niet. Sowieso heb je make-up natuurlijk nooit echt nodig, maar je snapt wat ik bedoel. Ik had genoeg lipsticks om uit te kiezen en ik kon het niet echt verantwoorden naar mezelf om een nieuwe luxe lipstick te kopen. Dat is ook de reden dat ik voor mijn verjaardag vaak een cadeaubon van de parfumerie vraag. Dan kan ik heerlijk luxe producten kopen die ik eigenlijk totaal niet nodig heb, maar dan zonder schuldgevoel. Zo kocht ik ook dit pareltje.

DSC_0021

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens wist dat er een speciale matte collectie van de Rouge Pur Couture lipsticks was. Ik was gewoon wat kleuren aan het swatchen en toen liet ik mijn oog op Rose Crazy vallen. Toen ik hem op mijn hand swatchte wist ik eigenlijk al meteen dat hij met me mee naar huis zou gaan maar ik probeerde hem voor de zekerheid toch nog op mijn lippen. En toen ik dat voelde was ik helemaal verkocht! Zoals je vast wel weet kunnen matte lipsticks best een beetje uitdrogend zijn. Maar deze voelde precies zo fijn aan als de andere Rouge Pur Couture lipsticks die niet matte zijn. Comfortabel, vochtinbrengend en tegelijkertijd toch heel licht.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Rose Crazy

De lipstick is heel erg gepigmenteerd. Op de foto hierboven heb ik gewoon eenmaal met de lipstick over mijn arm geveegd. Je moet dus ook wel een beetje opletten wanneer je hem aanbrengt. Het is geen kleur die je makkelijk in een restaurant even bijwerkt zonder spiegel. Maar dat heeft meer te maken met de kleur dan met de formule van de lipstick op zich.

DSC_0049

DSC_0010

Hierboven zie je de lipstick in twee verschillende soorten licht. De eerste is voor het raam gemaakt, daar vind ik de kleur het meest lijken op hoe het eruit ziet wanneer ik zelf in de spiegel kijk. Op de tweede foto is de foto in meer direct zonlicht gemaakt en lijkt hij iets meer oranjerood. De lipstick is echt heel mooi matte, ik hoop dat je dat goed kan zien op de foto’s.

Tot slot wil ik je nog even vertellen over hoelang hij blijft zitten. Ik kan je vertellen, dat is heel lang! Ik bracht hem ‘s morgens aan en dronk ondertussen wat thee. Hij gaf wel een beetje af op mijn glas maar de lipstick zag er nog gewoon heel netjes uit. Zelfs na mijn lunch zat hij grotendeels nog netjes op zijn plek. Alleen het intense rood was iets minder intens geworden. Maar de lipstick is niet gaan ‘bloeden’. Eerlijk gezegd was ik daarna een beetje vergeten dat ik lipstick op had, ik voel hem namelijk echt niet zitten. Toen ‘s avonds mijn vriend thuiskwam gaf hij mij een complimentje over mijn lipstick. Toen dacht ik: “huh? Lipstick? Dat kan nu na ruim 8 uur toch niet meer te zien zijn?” Ik ging even in de spiegel kijken en ja hoor, het zat er nog gewoon op. Wel was de kleur vervaagd, het zag er toch meer als een framboosachtige kleur uit. (Misschien ben ik dan toch niet gek dat de naam me aan zo’n kleur doet denken?) De kleur was dus helemaal niet meer zo fel maar er zat nog genoeg kleur op mijn lippen en eigenlijk vond ik die kleur ook wel mooi. Helaas was het al helemaal donker en kon ik er geen foto’s van maken om aan je te laten zien.

DSC_0026

Ik wil wel even opmerken dat dit natuurlijk een best donkere kleur is, over het algemeen blijven die toch wel wat langer zitten. Ik kan me voorstellen dat een nude kleur in deze lijn na een uur of vier wel gewoon van je lippen verdwenen is. Het zal dus deels met de formule te maken hebben maar ook zeker met de heftigheid van de kleur.

Ik ben echt super enthousiast over de Rouge Pur Couture The Mats lipstick in Rose Crazy. Hoe hij aanvoelt op mijn lippen, de kleur op zich, en dan nog het feit dat hij urenlang netjes blijft zitten. Ik denk dat YSL lipsticks echt tot mijn favoriete lipsticks aller tijden behoren.

De lipsticks kosten €33,95. Behoorlijk prijzig maar er zijn regelmatig aanbiedingen waarbij je tot wel 40% korting krijgt dus dat is dan natuurlijk al een stuk beter te doen. Wat mij betreft zijn ze de prijs wel echt helemaal waard!

Wat vind jij van Rose Crazy? Heb jij al ervaring met de Rouge Pur Couture The Mats lipsticks?