Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture lipstick #01 1

De Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture lipsticks zijn er in 45 kleuren, genoeg te kiezen dus. Ik heb er maar eentje, #01. Ik kocht hem een aantal jaren geleden maar ik vond het eigenlijk een beetje een miskoop. Ik had namelijk niet echt door dat het een rode kleur met een oranje ondertoon was. Over het algemeen vind ik rode kleuren met een blauwe ondertoon mij mooier staan. Het oranje brengt namelijk het gele in mijn huid naar boven. Maar volgens mij zijn fel oranje lipsticks nu al een paar jaar ontzettend populair. En als ik ze bij anderen zie dan vind ik het zo leuk staan. Echte oranje lipsticks heb ik het dan over he, niet eens rode met een oranje ondertoon. Ik heb het idee dat ik er dus een beetje aan wen de laatste tijd. En toen ik laatst mijn lipsticks aan het uitzoeken was en deze beauty van YSL weer eens swatchte, vond ik het toch echt een geweldige kleur.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 1

De Rouge Pur Couture lipsticks komen in een hele mooie gouden huls. Sowieso maakt YSL de meest prachtige lipstick verpakkingen wat mij betreft. Ze zien er lekker luxe uit.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 1

Op deze foto zie je de lipstick in fel zonlicht. Je ziet goed dat het echt wel een rode lipstick is en dus echt niet oranje. De oranje ondertoon kan je er misschien ook wel een beetje in zien, ik wel in elk geval.

Swatch Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 1 Swatch Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 1

De lipstick is ontzettend gepigmenteerd. Beide swatches die je hierboven ziet zijn met één veeg over mijn arm gemaakt. Hij dekt echt helemaal. De bovenste swatch is in normaal licht en de onderste is in fel zonlicht gemaakt. Op de foto in fel zonlicht lijkt de lipstick ook meer te glanzen maar dat komt door het licht. De finish komt op de bovenste swatch foto het beste tot zijn recht. Volgens YSL heeft hij een satijnen finish. Hij is zeker niet mat maar zoals je ziet, zie je wel een lichte glans als je hem in het licht houdt. Van een afstandje vind ik hem juist wel weer matter lijken.

Swatch Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 1

Op deze foto lijkt de lipstick weer heel glanzend maar dat komt door de zon. De kleur van de lipstick kan je in elk geval wel goed zien. Ik vind nog steeds dat hij het gele in mijn gezicht naar voren haalt. Maar ik vind dat nu helemaal niet meer storend. Misschien dat anderen zouden vinden dat het me niet staat maar ik vind het nu zelf juist wel heel leuk staan. En dat is waar het uiteindelijk om gaat toch?! Ik heb wel vaker dat ik bepaalde kleuren mij eerst niet vind staan. Als ik er dan na een tijdje aan gewend ben dan kan ik het opeens wel leuk vinden. Er zullen vast wel meer mensen zijn die dat hebben.

De Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture lipstick voelt echt aan als boter als je hem aanbrengt. Het bevat ook verzorgende ingrediënten die je lippen verzorgen, en dat voel je! Na een maaltijd moest ik hem wel echt bijwerken, hij was niet compleet van mijn lippen verdwenen maar het zag er gewoon een beetje rommelig uit en het was een tikje uitgelopen. Dat heeft ook met de kleur te maken natuurlijk.

Ik heb op de foto’s trouwens geen lippotlood gebruikt omdat ik puur alleen de lipstick wilde laten zien. Ik vind het dan altijd een beetje “valsspelen” als ik een lippotlood gebruik voor een lipstick review. Voor gewoon dagelijks gebruik zou ik bij een hele felle lipstick toch wel een lippotlood aanraden, het voorkomt dat de lipstick gaat “bloeden” en dan blijft hij langer netjes zitten.

De YSL Rouge Pur Couture lipsticks kosten €33,95. Dat is een flinke prijs maar mocht je nou echt gek zijn op lipsticks en ooit eens een luxe merk willen proberen dan zou ik je aanraden om voor YSL te gaan. Wat mij betreft is het echt de prijs waard!

Wat vind jij van de YSL Rouge Pur Couture #01?