Yves Saint Laurent Babydoll Kiss & Blush Orange Fougueux 2

Ik wilde al zo lang een Yves Saint Laurent Kiss & Blush. Met een Douglas cadeaubon op zak kon ik het dan ook niet langer weerstaan. Ik besloot voor de kleur Orange Fougueux te gaan. Niet een standaard kleur maar dat is nou precies wat me erin aantrok.

Yves Saint Laurent Kiss & Blush Orange Fougueux

De YSL Kiss & Blush is, zoals de naam al doet vermoeden, een blush en lipstick in een. Ik ben sowieso gek op YSL en ik weet niet waarom precies maar ze trokken al sinds de lancering enorm aan. Orange Fougueux betekent vurig oranje. Beter dan dat zou ik de kleur ook niet kunnen omschrijven denk ik.

Yves Saint Laurent Kiss & Blush Orange Fougueux Yves Saint Laurent Kiss & Blush Orange Fougueux

De Kiss & Blush heeft best een aparte applicator. Hij maakt het wel heel makkelijk om het te doseren, zowel op mijn wangen als op mijn lippen. Op mijn lippen breng ik hem gewoon aan zoals je ook een lipgloss aan zou brengen. Op mijn wangen breng ik met de applicator een paar stipjes aan en vervolgens blend ik het met mijn vingers of met mijn MAC 130 penseel. Daar heb ik al eens een review over geschreven en ik vind hem ideaal als cream blush. Zelf geef ik de voorkeur aan mijn MAC penseel omdat ik dan geen vieze vingers krijg, maar ook met je vingers kan je het makkelijk blenden.

Yves Saint Laurent Kiss & Blush Orange Fougueux

De Kiss & Blush is lekker goed gepigmenteerd en is net zo oranje als in de verpakking.

Yves Saint Laurent Kiss & Blush Orange Fougueux

Hier heb ik orange Fougueux zowel op mijn wangen als op mijn lippen aangebracht. Op mijn lippen vind ik het er echt niet uit zien. Ik heb de kleur ook echt gekocht als blush, ik wilde namelijk nog heel graag een beetje een peachy kleur die niet helemaal wegvalt op mijn huid. Toch is peachy niet het goede woord om te omschrijven, hij is gewoon oranje. Ik vind het wel heel leuk eigenlijk, het geeft mijn huid een warme gloed en dat effect vind ik mooi. Ik snap dat oranje niet een kleur is die iedereen aan zal spreken, vooral in de verpakking schrikt het af, maar eenmaal aangebracht vind ik het echt een draagbare kleur.

Als lipstick vind ik de Kiss & Blush niet echt aan te raden, hij maakt mijn lippen echt wel een tikje droger. Daarnaast vind ik dat de kleur niet zo mooi verdeelt over mijn lippen en het velletjes accentueert.

Als blush vind ik hem geweldig! Hij brengt super makkelijk aan en hij blijft de hele dag perfect op zijn plek. Het lijkt alsof hij een beetje een stain achterlaat en daardoor is de houdbaarheid dus ook heel goed.

Als lipstick zou ik de YSL Kiss & Blush niet aanraden. De lipsticks van YSL zijn een van de besten die er zijn dus als je een kleur voor je lippen wil ga dan gewoon voor een YSL lipstick in die kleur. Als blush ben ik wel heel blij met de Kiss & Blush. Ik begin ook een steeds grotere fan te worden van cream blush.

De Yves Saint Laurent Kiss & Blush is te koop bij de parfumerie en De Bijenkorf. Hij kost €35,50.