Yves Rocher Quelques Notes d’Amour 2

Yves Rocher heeft een nieuwe geur uitgebracht, Quelques Notes d”Amour. Zoals de naam al doet vermoeden is het een romantische geur.

Yves Rocher Quelques Notes d'Amour

De geur draait eigenlijk om de Turkse roos, ook wel de Damascusroos genoemd. Deze bloem wordt vroeg in de ochtend met de hand geplukt. In de geur is de bloem duidelijk aanwezig, afgewisseld met frisse en honingzoete accenten. Naast de Damascusroos is een andere noot die van de Guajakbomen. Dit ruikt uiteraard houtachtig, met licht rokerige, gronderige en balsemachtige accenten. Ook Benzoë komt in de geur terug. Dit is een hars die afkomstig is van een Aziatische struik. de geur van Benzoë heeft accenten van praliné en vanille. Tot slot vind je in de geur Patchoeli, roze pepertjes, Amyrishout en essence van Bergamot. Die laatste zou ervoor moeten zorgen dat de geur op de huid een extra intens en fris accent krijgt.

Yves Rocher Quelques Notes d'Amour

De flacon is ontworpen door Sylvie de France. Zij heeft een klassieke, bijna vierkante flacon ontworpen. In de hoek van de fles zie je een verzonken reliëf in de vorm van een zwevend hart. Op de foto hierboven kun je dat goed zien.

Vaak zijn de flesjes van geuren echt een soort mini juweeltjes die je maar al te graag tentoonstelt en zelfs een leuke aanvulling op je interieur kunnen zijn. Vaak zijn ze ook zó mooi dat je er echt een luxe gevoel van krijgt. Dat gevoel mis ik een beetje bij deze flacon, hoewel ik het detail van het verzonken hart wel weer heel leuk vind.

Yves Rocher Quelques Notes d'Amour

De geur opent een tikje zoet, maar tegelijkertijd ruik je het bloemige ook al direct. Ik moet eerlijk bekennen dat bloemige geuren totaal niet mijn ding zijn. Ik ben ook niet gek op de geur van bloemen in verzorgingsproducten bijvoorbeeld, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Tegelijkertijd is de geur ook heel warm vind ik. Na een tijdje krijgt het zoete deel van de geur op mijn huid de overhand en ruik ik het bloemige wat minder. Uiteindelijk vind ik het best een lekkere geur maar ik ben er niet helemaal verliefd op. Mocht jij juist wel van bloemige, warme geuren houden dan moet je eens langs een Yves Rocher winkel om hem te gaan ruiken.

Voor een flacon van 30 ml betaal je €36 en de flacon van 50 ml kost €54.  Ook kan je een bijbehorende bodylotion en douchegel kopen. De bodylotion kost €18,90 en de douchegel €13,50, beiden bevatten 200 ml.

Spreekt Quelques Notes d’Amour jou aan?