Yves Rocher Cherry Oil lipsticks review met swatches van Aisha en Seren 4

Yves Rocher komt met een nieuwe collectie lipsticks, namelijk de Cherry oil lipsticks. Yves Rocher heeft voor het eerst kersenolie gebruikt voor lipsticks. Kersenolie kan onder andere licht breken waardoor het een glanzend effect geeft. Daarnaast is de olie rijk aan omega 6 en 9, deze omega’s staan bekend om hun natuurlijk voedende en beschermende werking. Een ander leuk weetje is dat 100% van de werkzame bestanddelen die Yves Rocher ontwikkelt en toepast, afkomstig is van planten.DSC_0006 Yves Rocher Cherry Oil lipsticks

De collectie bevat 12 lipsticks in uiteenlopende kleuren. Nude, roze, oranje, rood, voor ieder wat wils.

Yves Rocher Cherry Oil lipsticks swatches

Miel Doré – Marron Glace – Litchi – Corail Doux – Rose Grenadine – Rose Cocktail

Yves Rocher Cherry Oil lipsticks swatches

Iris Mauve – Rose Vif – Rouge Groseille – Cerise Noire – Tangerine – Sienne

Zonder lipstick

Yves Rocher Seren Niks
Hier dragen we beiden niets op onze lippen.

Yves Rocher Cherry Oil 11 Miel Doré

11. MIEL DORE

11. Miel Doré

Yves Rocher Cherry Oil 12 Marron Glacé

12. MARRON GLACE

12. Marron Glace

Yves Rocher Cherry Oil 21 Litchi

21. LITCHI

21. Litchi

Yves Rocher Cherry Oil 22 Corail Doux

22. CORAIL DOUX

22. Corail Doux

Yves Rocher Cherry Oil 31 Rose Grenadine

31. ROSE GRENADINE

31. Rose Grenadine

Yves Rocher Cherry Oil 32 Rose Cocktail

32. ROSE COCKTAIL

32. Rose Cocktail

Yves Rocher Cherry Oil 41 Iris Mauve

41. IRIS MAUVE

41. Iris Mauve

Yves Rocher Cherry Oil 42 Rose Vif

42. ROSE VIF

42. Rose Vif

Yves Rocher Cherry Oil 51 Rouge Groseille

51. ROUGE GROSEILLE

51. Rouge Groseille

Yves Rocher Cherry Oil 52 Cerise Noire

52. CHERISE NOIRE

52. Cerise Noire

Yves Rocher Cherry Oil 61 Tangerine

61. TANGERINE

61. Tangerine

Yves Rocher Cherry Oil 62 Sienne

62. SIENNE

62. Sienne

Aisha:

Op de foto’s zie je duidelijk verschil tussen hoe de kleuren er op mijn lippen uit zien en hoe ze er op die van Seren uit zien. Bij veel kleuren zie je bij mij niet meer dan een glans en bij de wat fellere kleuren zie je wel een beetje kleur. Dat vind ik erg jammer, het had wat mij betreft wel wat gepigmenteerder gemogen. Hoewel er natuurlijk ook genoeg mensen zijn die juist niet van felle lipsticks houden en gewoon een vleugje kleur willen. Bij Seren knallen de kleuren sowieso wel wat meer van haar lippen af. Over de kleurselectie ben ik wel wat meer te spreken. Er zitten nude kleuren in, roze, oranje tot lekker vampy. Ik denk dat hier voor iedereen wel een kleur bij zit die hem/haar aanspreekt.

De lipsticks voelen wel heel erg fijn aan. Je voelt echt dat ze je lippen lekker voeden. Ze maken mijn lippen lekker zacht en dat vind ik wel een heel groot pluspunt. De lipsticks zijn ook lekker romig en ze hebben een mooie glans. Of je die glans een plus- of minpunt vind is natuurlijk heel persoonlijk, de een houdt van matte lippen en de ander is gek op glans. Ik kan zelf zowel glanzende als matte lipsticks wel waarderen. Doordat de lipsticks zo romig zijn gaan ze wel iets makkelijker van je lippen, ze blijven bij mij 2-3 uur zitten en na een maaltijd moet je het sowieso even bijwerken. Ik vind dit niet erg want ik heb persoonlijk liever een verzorgende lipstick die iets sneller van mijn lippen gaat dan een uitdrogende lipstick die wel uren blijft zitten.

Ik vind het erg jammer dat de kleuren op mijn lippen niet zo duidelijk te zien zijn, bij Seren vind ik ze juist heel erg mooi. Als jij niet van hele opvallende lipsticks houdt of als jij lichtere lippen hebt dan kan ik je de lipsticks wel aanraden want ze voelen wel echt heel fijn aan op je lippen. Houd jij van hele felle lipsticks of heb je net als ik donkere lippen van jezelf, dan raad ik je aan om ze in de winkel eerst even op je lippen te proberen om te kijken hoe het bij jou staat.

Seren:

In eerste instantie dacht ik dat er niet veel kleur te zien zou zijn op mijn lippen, omdat ik van mezelf vind dat ik best gepigmenteerde lippen heb. Ik zou met deze lipsticks beide kanten op kunnen, namelijk met een paar stroken zou het kunnen voldoen als een verzorging met glans en een tintje en anderzijds bij flink aanzetten zou ik meer kleur hebben zoals op de foto. De lipsticks voelen heel erg zacht aan en het glansje vind ik prima. Sommige lipsticks hebben een beetje een zilveren glimmertje erin, dat had niet gehoeven van mij, maar storend is het ook niet. Ik denk ook dat het afhankelijk is per persoon hoeveel kleur de lipsticks laten zien. Aisha heeft op de foto’s ook een echt flink aangezet maar zo zie je maar dat het per persoon toch kan verschillen hoe de kleuren uitpakken. Sommige tinten geven ook wat meer kleur, ook bij Aisha, maar het valt bij mij misschien ook juist meer op, omdat ik een lichtere huidskleur heb en de basiskleur van onze lippen is ook anders.

De kleuren blijven niet lang op de lippen, maar ze verzachten wel. Als ik eenmaal al droge velletjes heb op mijn lippen, dan worden ze wel benadrukt. Verder vind ik de Cherry Oil lipsticks van Yves Rocher een aanrader voor mensen die lipstick willen proberen, maar gewend zijn aan gloss.

PS. Ik draag op de foto’s de Youthful Glow Foundation van Yves Rocher in de kleur Beige Rosé (!), de Radiant Youth Corrector Pen in de kleur 02 en de Youthfull Glow Powder.

Yves Rocher Cherry Oil lipsticks

De Yves Rocher Cherry Oil lipsticks zijn vanaf 26 mei te koop en kosten €11.90 per stuk. Momenteel zijn ze op de website van Yves Rocher verkrijgbaar met 50% korting voor €5.95.

Wat vind jij van de Cherry Oil lipsticks?