YSL Vernis a Levres 9 La Laque & 13 Rose Tempura review & swatches 1

Veel mensen kennen de Rouge Volupte lipsticks van YSL en als je er eenmaal aan begint, dan schijn je niet zonder te kunnen. Ik lees minder vaak over de Vernis a Levres lipsticks van YSL, ik kan het niet verklaren, want ik ben wel al een tijd fan, ook al heb ik er maar twee in mijn collectie. Vernis a Levres betekent lak voor lippen en deze lipsticks zijn intens dekkend en intens van kleur, longlasting en natuurlijk glanzend! YSL noemt het ook wel een glossy stain. Ik moet zeggen dat ze wel ‘stainen’ maar ik zou daar  niet al te zwaar aan tillen. Ik ben in ieder geval helemaal weg van deze lipstick/gloss/stains en ik leg in dit artikel verder uit waarom!
YSL Vernis a levres

YSL Vernis a levres

De huls van de Vernis a Levres is ongeveer net zo groot als een gewone lipstick en is niet veel zwaarder of lichter dan een gewone lipstick. De dop is verleidelijk goud en een sier voor het oog. Net als bij een gloss kun je ook zien hoeveel product je nog over hebt. Over product gesproken, er zit 6 ml product in.

De applicator is een beetje schuin, plat en met een driehoekvormige punt. Hierdoor glijdt de Vernis a Levres  heel makkelijk over de lippen en zorgt voor een gelijke verdeling. De scherpe punt zorgt ook voor een hele precieze applicatie en ik ben vooral fan door deze puntige applicator. Er komt ook nooit te veel uit de huls, omdat het overtollige wordt tegengehouden in de rand van de tube.

Dan de textuur zelf, die voelt in eerste instantie bij het aanbrengen een beetje nat en waterig, maar dat verdwijnt eigenlijk al snel. De eerste sensatie is dus apart in het begin, absoluut niet naar, maar gewoon anders dan bij andere gloss of lipsticks. Daarna voel je bijna niks meer.

Ik draag de Vernis a Levres  heel vaak als ik aan het werk ben of voor feestjes, omdat de glans en intense kleur urenlang mooi op mijn lippen blijven, zelfs na een koffie pauze of lunch. Voor mij is het belangrijk dat mijn lippen niet droger worden en dat ik geen vieze witte randjes krijg na een paar uur. Ja ieuw, I know. Gelukkig heb ik geen last van droge lippen of andere narigheden. Ik heb deze lipsticks als sinds een jaar en in de tijd dat ik ze heb, heb ik nog nooit gehad dat m’n lipstick was uitgelopen. Alleen als ik te veel heb aangebracht en de gloss is nog niet opgedroogd, dan kan het wel eens op mijn tanden afgeven.

YSL Vernis a levres swatches

Links nummer 9 Rouge Laque, rechts nummer 13 Rose Tempura. YSL Vernis a levres YSL Vernis a levres  13

YSL Vernis a Levres nr 9 Rouge Laque

YSL Vernis a Levres 13

YSL Vernis a Levres nr 9 Rouge Laque (met flits)

YSL Vernis a Levres 9 YSL Vernis a Levres nr 13 Rose Tempura

Nummer 9 Rouge Laque is helder rood, op de foto neigt het een beetje naar oranje, maar dat is het niet. Nummer 13 Rose Tempura is een fuchsia roze, maar wel intens en tegelijkertijd ook zacht van toon. Ik vind de roze tint toch wat makkelijker draagbaar voor mijn gevoel dan de rode tint.

Er zijn gelukkig heel veel kleuren beschikbaar, ook wat natuurlijkere en zachtere tinten, maar ook donkerdere tinten voor meer intense looks. De kleuren die ik heb zijn ideaal als je wat extra glam wilt of kunt gebruiken. De Vernis a Levres is snel aan te brengen, longlasting en wat mij betreft ideaal als je van glans houdt en een mooie dekking. Overigens krijg je wel een meer natuurlijk resultaat met de lichtere tinten, maar wel glanzend en verzorgd natuurlijk.

De adviesprijs ligt rond de 33,50 euro.