YSL Rouge Pur Couture The Mats 207 Rose Perfecto 3

Ik begon dit stuk eigenlijk met een disclaimer waarin ik wilde uitleggen dat ik op het moment dat ik dit stuk schrijf er helemaal niet uit zie als een representatieve beautyblogger. Iets over een dubbelleven en het feit dat ik eruit zie als een schooier met ongekamd haar, maar goed. Laten we het niet daarover hebben, maar over de perfecte matte lipsticks van YSL en dan met name over de YSL Rouge Pur Couture The Mats 207 Rose Perfecto. Want deze kleur is inderdaad perfecto voor mij. In de herfst collectie van YSL zaten twee nieuwe matte lipsticks en ik kon ze niet laten liggen toen ik ze zag. Vandaag even alleen nummer 207 :)

ysl rouge pur couture the mats 207

Allereerst de prachtige huls, net als bij de andere Rouge Pur Couture lipsticks. Door de gouden weerspiegeling kun je de huls als spiegel gebruiken om je lippenstift aan te brengen. Heel handig!

ysl rouge pur couture the mats 207

Want minder handig gaat, is de kleur van de lippenstift zo juist mogelijk op beeld krijgen. De afbeelding hieronder laat wel het beste zien hoe de kleur in het echt is. De kleur is wel echt roze, maar ik vind het een ‘zachte’ roze en een beetje muted. Voor mij is dit een kleur die ik naar sollicitatiegesprekken kan dragen of bijvoorbeeld als ik een zichtbare tint op mijn lippen wil, maar het toch rustig wil houden. Snap je een beetje wat ik bedoel? ysl rouge pur couture the mats 207

ysl rouge pur couture the mats 207ysl rouge pur couture the mats 207

Op de foto’s hierboven komt het al meer in de buurt, maar eigenlijk is het dan net iets minder rood. Wat je wel goed ziet op de swatchfoto hierboven is dat de 207 Rose Perfecto intens gepigmenteerd is, maar ook romig van textuur en vooral mat! Voor iemand met droge lippen als ik, is het vervelend als een lippenstift te droog is. Bij deze heb ik daar echt minimaal last van. Ik ben helemaal weg van deze lippenstiften, omdat ze echt, maar dan ook echt lang mooi op mijn lippen blijven en zelfs een drankje, lunch of etentje overleven. En ook nog smudge proof zijn. Ook laten deze en nr 208 (echt fuchsia roze) een beetje een stain achter. Dus als je een paar keer hebt bijgewerkt hoef je verder niks meer te doen, want het blijft gewoon perfect zitten.

ysl rouge pur couture the mats 207Hier op de foto komt de kleur nog zelfs glanzend over en ook wat intenser, maar het is in het echt toch iets zachter. Hopelijk lukt het me nog om een look met de andere lippenstift te maken, dan kan ik die ook laten zien.

Aisha schreef al eerder in dit artikel over haar Rouge Pur Couture The Mats in nr 202 en zij vond ook al dat ze de lippenstift niet voelde, maar dat de kleur wel de hele dag op haar lippen bleef. Een fijne 8 uur later was er al wel een deel versleten, maar ze had nog wel kleur. Ik herken haar ervaring met mijn eigen twee lippenstiften. Je kunt haar ervaring ook nog teruglezen.

Dus als je een mooie matte lippenstift wil, met een intense kleur, zonder een droog of trekkerig gevoel, maar wel longlasting, dan moet je absoluut bij YSL kijken. Het kost een aardige duit, maar wat mij betreft zijn ze het echt waard. Vooral omdat budget lippenstiften bij mij heel vaak heel snel lelijk worden op mijn lippen.

De Rouge Put Couture The Mats lipsticks hebben een adviesprijs van 33,50 euro. Overigens is de kleur in dit artikel een limited edition, maar ik geloof dat ze nog wel te vinden zijn.

 

Meer over YSL op PYC

 • De allereerste lipstick van YSL, Fuchsia nr19

  De allereerste lipstick van YSL, Fuchsia nr19

  YSL betekent verleiding, vrouwelijk, regelbrekend, intensiteit van kleur, uit je comfort zone stappen, niks aantrekken van gevestigde orde, schenentrappend, je intuitie volgen etc etc… Addicted to love, devoted to life, let’s fight against boredom! Dit is dan ook de slogan bij YSL. En wat vind ik dat mooi! Om lekker te doen waar je zelf […]

 • Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Mats lipstick – #202 Rose Crazy

  Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Mats lipstick – #202 Rose Crazy

  Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe favoriete lipstick? Een YSL Rouge Pur Couture The Mats lipstick in Rose Crazy. De naam doet mij denken aan een roze framboosachtige kleur. Geen idee waarom want rozen zijn er in allerlei kleuren. Dit is een mooie rode matte lipstick met een blauwe ondertoon. Ik had al een tijdje […]

 • Wishlist merk/product: YSL Forever Youth Liberator skincare

  Wishlist merk/product: YSL Forever Youth Liberator skincare

  Mijn liefde en aandacht voor de luxe merken zijn de afgelopen maanden weer hevig aangesterkt. Er zijn zoveel producten van verschillende merken die ik echt graag wil hebben en proberen, dat ik gewoon niet kan kiezen. Een van de merken die ook heel erg top of my mind is, is YSL en dan met name […]

 • New Love: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture #9 Rose Stiletto

  New Love: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture #9 Rose Stiletto

  Dit artikel moet ik begin met een biecht. Nou ja biecht, ok het zit dus zo, ik Seren, ben per Rose Stiletto van YSL helemaal over mijn roze lipstick fobie heen. Ik kan dus blijkbaar wel roze lipstick en lipgloss op. Of eigenlijk beter gezegd, ik ben verliefd op een roze lipstick en ik wil […]

 • YSL Le Teint Touche Eclat Foundation B60 review

  YSL Le Teint Touche Eclat Foundation B60 review

  Het was ongeveer twee jaar geleden dat YSL aankondigde dat ze een foundation van hun legendarische Touche Eclat op de markt zouden brengen. Ik vond het geweldig nieuws, want ik had vroeger de Touche Eclat vaak gebruikt en ik had nog steeds positieve gevoelens daarover. Ook al had ik de touche eclat al jaren niet […]

 • Beautyshoppen is net als fietsen, je verleert het dus toch niet..

  Beautyshoppen is net als fietsen, je verleert het dus toch niet..

  Een aantal artikelen geleden vertelde ik nog zo leuk dat ik me zo goed in kon houden. Zo goed dat ik dacht dat ik het shoppen was verleerd. Leugens, leugens en nog eens leugens. Als ik snel even bij elkaar zet wat ik onlangs nog geshopped heb dan blijkt toch het tegenovergestelde. Ik heb me […]

 • Look Of The Day met Bobbi Brown’s Day to Night Warm Eye Palette

  Look Of The Day met Bobbi Brown’s Day to Night Warm Eye Palette

  Het heeft even geduurd, maar vandaag is er eindelijk weer een artikel met een look. Ik wilde nog graag een look maken met het Bobbi Brown Day to Night Warm Eye Palette, dus dat heb ik dan maar ook gedaan. Voor m’n ogen heb ik bijna alle kleuren gebruikt die in het palette zitten, dus […]

 • Vijf nieuwe geuren die mijn aandacht hebben..

  Vijf nieuwe geuren die mijn aandacht hebben..

  Het voelt allemaal weer zoals vroeger. Vroeger als in door verschillende media geprikkeld worden met nieuwe producten en uit nieuwsgierigheid gaan ontdekken hoe ze dan in het echt zijn. Misschien komt het omdat de geuren die ik in dit artikel zal benoemen, allemaal om verschillende redenen mijn aandacht hebben. Misschien ben ik ook wel gewoon meer […]