YSL Rouge Pur Couture The Mats 207 Rose Perfecto 3

Ik begon dit stuk eigenlijk met een disclaimer waarin ik wilde uitleggen dat ik op het moment dat ik dit stuk schrijf er helemaal niet uit zie als een representatieve beautyblogger. Iets over een dubbelleven en het feit dat ik eruit zie als een schooier met ongekamd haar, maar goed. Laten we het niet daarover hebben, maar over de perfecte matte lipsticks van YSL en dan met name over de YSL Rouge Pur Couture The Mats 207 Rose Perfecto. Want deze kleur is inderdaad perfecto voor mij. In de herfst collectie van YSL zaten twee nieuwe matte lipsticks en ik kon ze niet laten liggen toen ik ze zag. Vandaag even alleen nummer 207 :)

ysl rouge pur couture the mats 207

Allereerst de prachtige huls, net als bij de andere Rouge Pur Couture lipsticks. Door de gouden weerspiegeling kun je de huls als spiegel gebruiken om je lippenstift aan te brengen. Heel handig!

ysl rouge pur couture the mats 207

Want minder handig gaat, is de kleur van de lippenstift zo juist mogelijk op beeld krijgen. De afbeelding hieronder laat wel het beste zien hoe de kleur in het echt is. De kleur is wel echt roze, maar ik vind het een ‘zachte’ roze en een beetje muted. Voor mij is dit een kleur die ik naar sollicitatiegesprekken kan dragen of bijvoorbeeld als ik een zichtbare tint op mijn lippen wil, maar het toch rustig wil houden. Snap je een beetje wat ik bedoel? ysl rouge pur couture the mats 207

ysl rouge pur couture the mats 207ysl rouge pur couture the mats 207

Op de foto’s hierboven komt het al meer in de buurt, maar eigenlijk is het dan net iets minder rood. Wat je wel goed ziet op de swatchfoto hierboven is dat de 207 Rose Perfecto intens gepigmenteerd is, maar ook romig van textuur en vooral mat! Voor iemand met droge lippen als ik, is het vervelend als een lippenstift te droog is. Bij deze heb ik daar echt minimaal last van. Ik ben helemaal weg van deze lippenstiften, omdat ze echt, maar dan ook echt lang mooi op mijn lippen blijven en zelfs een drankje, lunch of etentje overleven. En ook nog smudge proof zijn. Ook laten deze en nr 208 (echt fuchsia roze) een beetje een stain achter. Dus als je een paar keer hebt bijgewerkt hoef je verder niks meer te doen, want het blijft gewoon perfect zitten.

ysl rouge pur couture the mats 207Hier op de foto komt de kleur nog zelfs glanzend over en ook wat intenser, maar het is in het echt toch iets zachter. Hopelijk lukt het me nog om een look met de andere lippenstift te maken, dan kan ik die ook laten zien.

Aisha schreef al eerder in dit artikel over haar Rouge Pur Couture The Mats in nr 202 en zij vond ook al dat ze de lippenstift niet voelde, maar dat de kleur wel de hele dag op haar lippen bleef. Een fijne 8 uur later was er al wel een deel versleten, maar ze had nog wel kleur. Ik herken haar ervaring met mijn eigen twee lippenstiften. Je kunt haar ervaring ook nog teruglezen.

Dus als je een mooie matte lippenstift wil, met een intense kleur, zonder een droog of trekkerig gevoel, maar wel longlasting, dan moet je absoluut bij YSL kijken. Het kost een aardige duit, maar wat mij betreft zijn ze het echt waard. Vooral omdat budget lippenstiften bij mij heel vaak heel snel lelijk worden op mijn lippen.

De Rouge Put Couture The Mats lipsticks hebben een adviesprijs van 33,50 euro. Overigens is de kleur in dit artikel een limited edition, maar ik geloof dat ze nog wel te vinden zijn.

 

Meer over YSL op PYC

 • NOTD: H&M Bella’s Choice & Herome WIC Frankfurt (INSPIRED BY YSL FALL 2010)

  NOTD: H&M Bella’s Choice & Herome WIC Frankfurt (INSPIRED BY YSL FALL 2010)

  Links mijn nagels gelakt met H&M Bella’s Choice & Herome WIC Frankfurt Rechts Yves Saint Laurent FALL 2010 Rock & Barock duo nails… klik verder voor meer..

 • Wat zit er momenteel in Serens make-uptasje?

  Wat zit er momenteel in Serens make-uptasje?

  Dit is een vraag die door niemand van jullie is gesteld, maar ik dacht weet je wat?! Ik doe gewoon alsof jullie het allemaal heel graag willen weten. Het zit namelijk zo, ik heb een toilettasje of make-uptasje, hoe je het ook wil noemen en die gaat bij gebrek aan tijd altijd mee in mijn […]

 • Beautyshoppen is net als fietsen, je verleert het dus toch niet..

  Beautyshoppen is net als fietsen, je verleert het dus toch niet..

  Een aantal artikelen geleden vertelde ik nog zo leuk dat ik me zo goed in kon houden. Zo goed dat ik dacht dat ik het shoppen was verleerd. Leugens, leugens en nog eens leugens. Als ik snel even bij elkaar zet wat ik onlangs nog geshopped heb dan blijkt toch het tegenovergestelde. Ik heb me […]

 • Special editions ter ere van koningin Elizabeths Ambtsjubileum

  Special editions ter ere van koningin Elizabeths Ambtsjubileum

  Koningin Elizabeth van Groot-Brittannië mag dit jaar haar diamanten ambtsjubilieum vieren. Zij zit dan 60 jaar op de troon. Begin juni zullen er allerlei festiviteiten zijn in Groot-Brittannië om dit te vieren en in juli en augustus staat Londen natuurlijk helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Er  zijn heel wat make-up merken die […]

 • Go berry bold, darling! Why not? – 6 lipsticks ter inspiratie

  Go berry bold, darling! Why not? – 6 lipsticks ter inspiratie

  Donderdagochtend en ik weet dat ik vandaag een artikel wil en moet schrijven voor de volgende dag. Ik heb dan al een lijstje met mogelijke onderwerpen, maar ik schrijf dan toch liever waar ik op dat moment dan zin in heb. Ik had in gedachten dat ik over de Touche Eclat van YSL wilde schrijven, […]

 • Wishlist Aisha – mei 2014

  Wishlist Aisha – mei 2014

  Een tijdje was ik vooral in de ban van nieuwe producten van drogisterijmerken. De laatste paar jaren zijn hun producten echt sterk verbeterd en komen zij ook met nieuwe type producten in plaats van steeds maar de luxe merken ‘na te doen’. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik veel drogisterijproducten nog best hoog geprijsd […]

 • Favorieten Aisha – Juli 2013

  Favorieten Aisha – Juli 2013

  Mijn allereerste favorieten artikel. Ik wilde er eigenlijk al een tijd eentje maken maar het is eigenlijk helemaal niet zo dat ik maandelijks mijn hele make-up routine omgooi en nieuwe dingen ontdek. Ik heb nu toch maar besloten om er gewoon mee te beginnen, hopelijk motiveert het me dan ook om steeds andere producten te […]

 • NOTD YSL 3 Orange Afrique

  NOTD YSL 3 Orange Afrique

  Onlangs heb ik de kleur Orange Afrique gekregen en ik was benieuwd wat de oranje Afrika met YSL te maken heeft. Ik heb het opgezocht en ik vertel er verder in dit stuk meer over. Ik vertel ook wat ik van dit specifieke lakje vind en van andere YSL nagellak. Er is altijd zoveel te vertellen […]