Verslag Cosmopolitan redactie-lunch met 5 lezeressen en CosmoClaudia 8

Sorry Sorry Sorry! Ik ben weer eens veels te laat! Maar, ja er is altijd wel een maar, ik heb er wel een reden voor! Nee wacht, laat ik eerst maar vertellen waar dit artikel over gaat. Afgelopen dinsdag ben ik met een paar andere meiden op de redactie van Cosmopolitan geweest om te lunchen en tegelijk te praten over Cosmopolitan! Nu is het natuurlijk al zaterdag en ik ben wel heel erg laat met dit artikel! Ik was namelijk nog aan het wachten op foto’s die ik zou ontvangen, maar die ik heb in inmiddels nog steeds niet, dus dan moet het zo. Lees verder voor de rest van mijn verslag!

Deze lunch hadden we gewonnen via Twitter, de eerste 5 retweeters van CosmoClaudia zouden worden uitgenodigd, om te komen braintstormen tijdens een lunch! In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar ik dacht een rondleiding op de redactie en lunchen met Claudia Straatmans is al iets leuks op zich! Bovendien is brainstormen echt mijn ding en ik heb nog vakantie dus zo vul ik nog eens mijn vrije dagen met leuke dingen.

De redactie van Cosmopolitan zit in het Sanoma Uitgevers gebouw in Hoofddorp en het is me gelukt me op tijd te zijn! Ik was zelfs een beetje te vroeg! Toen iedereen was verzameld werden we opgehaald en gingen we naar boven, naar de redactie. Hier kregen we van Claudia persoonlijk een rondleiding en ze vertelde per blok welke dames nou precies voor werk deden voor Cosmopolitan.

Wat ik heel interessant vond om te horen was, dat ze bij Cosmopolitan aan meerdere edities tegelijk werken! Dus terwijl ze bezig zijn met de oktober editie, zijn ze ook al bijvoorbeeld bezig met stukken te schrijven voor januari! Dat was iets waar ik nooit bij stil had gestaan. Nadat Claudia ons had voorgesteld aan alle aanwezige dames op de redactie mochten we natuurlijk ook nog een kijkje nemen in de modehok! Hier werd nog verteld hoe moeilijk het was om bijvoorbeeld aan kledingstukken van Chanel te komen, omdat Vogue Frankrijk bijvoorbeeld altijd voor gaat. Ze moeten dus heel vaak zelf kledingstukken opvragen. Natuurlijk moeten ze ook heel vaak van hot naar her reizen, wat heel vaak heel leuk is, maar ook wel eens vervelend en vermoeiend kan zijn. Zo vertelde Sacha Burger, chef mode,  bijvoorbeeld dat ze binnenkort alle kleding al binnen zouden krijgen voor de feestdagen. Het ligt dan daar helemaal vol met pailletten en glitters en little black dresses.

De beautykast waren we voorbij gelopen, maar ik bleef maar met mijn gedachtes bij die kast! Claudia had namelijk getweet dat de kerst maquillage van Chanel zo mooi was! Ik dacht dus dat ze die producten daar hadden liggen en ik moest dat natuurlijk ook zien! Ik hield het toch maar even voor me. Na de rondleiding gingen we naar een apart kamertje met allemaal heerlijke broodjes en sapjes op tafel. We deden nog even een voorstel rondje en vervolgens gingen we praten over de Cosmo. De lunch was samen met hoofdredactrice Claudia Straatman en chef-redacteur Petra Vethman. Deze leuke dames wilden graag van ons weten wat we wel en niet leuk vonden aan Cosmopolitan, wat we nou bijvoorbeeld absoluut niet zouden missen en wat we eventueel nog in Cosmopolitan terug zouden willen zien. De dame die naast mij zat, zei dat ze altijd de horoscoop leest en toevallig vond ik nou precies dat ze dat wel weg konden laten wat mij betreft.

Verder gaf ik aan dat ik echt van de beauty ben en het leuk zou vinden als er ook vaker/meer aandacht besteed zou worden aan make-up of gezichtsverzorging voor meiden met een donkere huidskleur en verder leek het me ook leuk om stap voor stap afbeeldingen te laten zien van hoe je een bepaalde make-up kan creëren. Claudia verklapte toen dus dat ze zoiets van plan waren met make-overs met lezeressen en dat in samenwerking met Bobbi Brown! Jeej! I love Bobbi Brown! Dat was ook precies mijn reactie toen ik het hoorde!

Na afloop mocht ik van Claudia toch nog even naar de beautykast om te kijken of Anne-Kaisa (beauty & lifestyle redacteur) mij de kerstcollectie van Chanel kon laten zien! Maar Anne-Kaisa had daar alleen een link van en liet me de blushes zien, die nu in de winkel liggen. Helaas geen kerstcollectie voor mij dus om te bezichtigen. Maar Anne-Kaisa liet wel een paar andere leuke nieuwe producten zien, zoals een mooie Dior lipstick, waarvan ik niet meer weet hoe het heet! Ik ging nog even kijken in de bakjes en zag opeens 2 oogschaduwtjes van de Venomous Villains collectie van MAC. Ik werd natuurlijk zenuwachtig en begon te vertellen hoe beautyblogwereld zich hierop aan het verheugen is! Ik wilde alleen maar een foto maken om het te kunnen twitteren en voordat ik het wist zei Anne-Kaisa, “Kijken, welke is mooi, deze he? Dan mag jij die hebben!”. O MY GOD! Meent ze dit echt dacht ik. Ik kon het niet geloven, ik zei de hele tijd “echt? echt? weetje het zeker? Ik ben zo blij! ik kan het niet geloven dat ik dit heb!”. Ik schaam me voor mijn gedrag, maar zo ben ik dus als ik dus heel blij ben.

Ik vergeet helemaal te zeggen dat we een goodiebag hebben gekregen! Omdat ik zo over het dolle heen was met mijn oogschaduw, besefte ik nog niet wat voor geweldige spullen in de goodiebag zaten. Er zaten maar liefst 5 Herome WIC nagellakjes in, een luchtje van Halle Berry met mooie bijpassende armbanden, een Nivea dagcreme en deodorant, 2 x Nivea haarsprays en allemaal make-up van GOSH! Ik zal zoveel mogelijk producten proberen te reviewen!

Ik zag deze blush van Lancome en ik dacht wow dit is mooi zeg! Het komt me bekend voor, maar heb het niet in een parfumerie gezien. Dus ik heb  het even opgezocht en is de La Rose Déco van de Lancome French Coquettes herfstcollectie die nog moet uitkomen! Het liefst zou ik er nog met mijn vingers in zitten, maar dat durfde ik niet! Ik vraag me af of het een overspray is of niet. Ik vind het zelfs zo mooi, dat ik het overweeg om het te kopen als het uit is.

De foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon. Sorry voor de kwaliteit! Als ik mijn eigen camera niet was vergeten had ik mooiere foto’s kunnen maken. Een andere dame die had wel een camera mee en ze zou foto’s mailen naar ons. Maar ik wilde ook niet te lang wachten met het artikel. Mocht ik de foto’s nou binnenkort nog ontvangen, dan zal ik ze updaten in dit artikel!

Wat vinden julie van Cosmopolitan? Lezen jullie het wel eens? Wat vinden jullie wel en niet leuk aan het blad?

*Spelling en grammaticale fouten onder voorbehoud