Shu Uemura wimperkruller – review 1

Als ik denk aan wimperkrullers denk ik aan Shu Uemura, of als ik aan Shu Uemura dan denk ik aan wimperkrullers. Sinds 2009 krijgt Shu Uemura elk jaar achter elkaar de Instyle award voor beste wimperkruller. Niet voor niets dus de meest besproken wimperkruller op het internet. Ik had er nooit een gebruikt, maar gezien de lovende verhalen over dat de Shu Uemura wimperkruller beter op een Aziatische oogvormen zou passen etc, wilde ik wel heel graag weten of het ook voor mij zou werken. Jaren geleden heb ik deze wimperkruller van een oud-collega cadeau gekregen en ik ben haar nog steeds heel erg dankbaar.

WimperkrullerVoordat ik de Shu Uemura wimperkruller had gebruikte ik geen wimperkrullers. Ik had wel eens een kruller van een vriendin geprobeerd, maar zo makkelijk als zij het deed, zo ging het nooit bij mij. De vorm paste ook niet, dus ik zag het al die jaren als iets wat gewoon niet voor mij was weggelegd tot ik beautyblogs ontdekte.

Ik was altijd bang dat mijn wimpers zouden afbreken of vastklemmen zoals ik het bij vriendinnen wel eens zag gebeuren. Dat leek me zo eng! Gelukkig is dat me nog geen 1 keer overkomen met de Shu Uemura wimperkruller. De eerste keren dat ik de wimperkruller ging gebruiken had ik wel moeite met de vorm en om al mijn wimpers in 1 keer in de tang te krijgen, maar dat bleek een kwestie van oefenen te zijn.

Soms heb ik momenten dat ik de kruller dagelijks gebruik en dan weer alleen als ik een opvallende look draag of voor een feestje of afspraak. Het effect vind ik keer op keer verbluffend en vraag ik mezelf weer af waarom ik het niet vaker gebruik. Zie onder voor de foto’s!

Wimper zonder krullerIk kan niet zeggen dat ik korte wimpers heb, maar ook geen hele lange. Heel vol of krullend zijn ze ook niet, maar wel een beetje aan de rechte kant.

Wimper flitsEn dit is het effect wanneer ze gekruld zijn, maar zonder mascara.

met zonder krulHier is goed te zien wat de kruller doet voor mijn ogen. Links dus gekruld en rechts hoe ze normaal zijn zonder mascara of kruller. Mijn blik wordt veel meer open als ik mijn wimpers krul. Mijn linkeroog (rechts op de foto) lijkt zelfs een beetje naar beneden te hangen en ziet er ook een beetje sloom uit.

wimpers flits mascara

Hierboven heb ik op beide ogen lichtjes mascara aangebracht. Ik draag maar 1 of 2 stroken op beide ogen en dat was genoeg. Met mascara alleen krijg ik mijn wimpers niet zo mooi als met een krultang. Uiteindelijk heb ik minder mascara nodig en zijn mijn wimpers mooi gekruld en lang.

Shu uemura

Helaas is Shu Uemura niet in Nederland te koop. Oud-collega had mijn wimperkruller voor mij meegenomen uit Singapore als ik me niet vergis, maar in Antwerpen is ook een Shu Uemura winkel bijvoorbeeld. Als je in Parijs bent zou je ook kunnen kijken bij Galleries Lafayette, want ik weet dat daar een counter is.

Als eindconclusie kan ik zeggen dat ik heel erg tevreden ben met de wimperkruller die ik heb. Ik kan het niet vergelijken met andere wimperkrullers, dus ik kan niet zeggen of het beter is of net zo goed, maar ik kan wel zeggen dat het fijn is in gebruik. Ik heb geen knik in mijn wimpers of oogleden die ertussen blijven hangen of iets dergelijks. Geheel pijnloos, makkelijk en effectief! Alleen niet makkelijk verkrijgbaar.

Ben jij bekend met de Shu Uemura wimperkruller?