Rituals Under a fig tree geurkaars 0

Rituals is echt een van mijn favoriete merken. Ik kocht pas een jaar geleden mijn eerste producten maar inmiddels heb ik al aardig wat van het merk geprobeerd. En eerlijk gezegd is er nog niets tegengevallen. In dit artikel vertel ik meer over de Under a fig tree geurkaars.

Rituals Under a fig tree

De geurkaarsen van Rituals staan goed bekend en ik lees er al zolang over op zowel Nederlandse als buitenlandse blogs. Ik wilde er al heel lang een proberen en na de zoveelste goedkope geurkaars die totaal niet gelijk brandde en ook nog eens weinig geur verspreidde was ik het zat. Ik wilde gewoon eens een goede kaars die ik duidelijk zou ruiken en die ook gewoon lekker veel branduren heeft. Het enige dat me deed twijfelen is dat wij nu echt een ruime woonkamer hebben. Dat is natuurlijk alleen maar heel fijn maar wat geurkaarsen betreft baalde ik er soms een beetje van, ik moet er altijd twee aansteken en dan nog ruik ik amper iets. Een tijdje geleden had Rituals sale en toen besloot ik toch maar een kaars te bestellen, ik ging voor de geur Under a fig tree. In de winkel had ik alle kaarsen namelijk al vaker geroken en ik had mijn keuze allang gemaakt.

Rituals Under a fig tree Rituals Under a fig tree

De kaars wordt goed stevig verpakt en dat geeft toch een vee luxer gevoel dan alleen een plastic dekseltje eroverheen. Op de bodem van de verpakking van de kaars zie je bovenstaande tekst staan die de geur omschrijft.

Het is inderdaad een warme geur, ik kocht hem in de winter en ik vind hem ook het beste bij de herfst/winter periode passen. Op die donkere regenachtige dagen vind ik dit soort warme geuren toch het lekkerst. In de zomer brand ik sowieso minder vaak kaarsen maar stiekem wil ik de limited edition geurkaars uit de zomercollectie wel heel graag. Ook in de zomer is het natuurlijk gezellig om ‘s avonds lekker kaarsjes aan te steken als je lekker op de bank een filmpje kijkt. En sowieso is het natuurlijk persoonlijk welke geuren jij bij welk seizoen vindt passen, sommige mensen hebben ook helemaal geen voorkeur.

Maar goed, Under a fig tree, daar hadden we het over. Ik zou het omschrijven als een warme, lichtzoete geur. Ik herken de geur van vijgen er ook in. Ik associeer de geur zelf met een donkere avond met gezelligheid. Maar dat komt natuurlijk omdat ik hem in de winter kocht en ik hem vaak brandde terwijl ik lekker onder de deken op de bank een filmpje keek of een boek las. Gezellige avondjes dus.

Rituals Under a fig tree

De kaars komt ik een zwarte glazen verpakking, lekker strak. Sommige geuren komen in de zwarte verpakking en andere geuren hebben een witte glazen verpakking. Stiekem vind ik de witte net iets mooier maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Ik brand de geurkaars meestal op de salontafel, omdat ik het gewoon lekker vind om hem duidelijk te ruiken. Onze woonkamer is bijna 40 m2 dus als ik aan de andere kant van de kamer sta ruik ik hem niet heel duidelijk. Toch merkte ik wel dat als ik even naar een andere ruimte ging en dan terugkwam, er toch een heel groot deel van de woonkamer naar Under a fig tree rook. De geur is dus zeker wel sterk genoeg. Ook brand hij helemaal gelijk op. Ik zorg wel altijd dat de kaars aan de bovenkant helemaal gesmolten is voordat ik hem uitblaas, anders kan hij alsnog scheef gaan branden.

Ik heb mijn kaars al aardig wat avonden gebrand en hij is nu ongeveer op de helft. Helaas heb ik niet het aantal uren precies bijgehouden.

Ik ben echt heel tevreden met mijn geurkaars. Ik denk dat ik binnenkort de Lotus Secret geurkaars uit de limited edition zomercollectie aanschaf, die geur is ook zo lekker!

De geurkaarsen van Rituals kosten €17,50 per stuk en de kaarsen zijn 290 gram. Een kaars heeft 50 branduren.

Heb jij ervaring met de Rituals geurkaarsen? Welke geur is jouw favoriet?