Rituals Shanti Chakra nourishing body oil review 2

Deze olie van Rituals heb ik al heel erg lang. Ik vond hem een tijdje geleden opeens weer, hij is waarschijnlijk tijdens het verhuizen in een verkeerde doos terechtgekomen. Ik weet wel zeker dat ik hem nooit geopend had omdat ik toen al wist dat ik hem niet direct wilde gebruiken. Ik had namelijk nog genoeg andere producten die eerst op moesten. Misschien dat hij daarom na al die tijd nog gewoon goed is. Na openen is hij namelijk nog 12 maanden houdbaar volgens de verpakking. Inmiddels is er wel een nieuwe verpakking zag ik op de Rituals website. Hij lijkt nu een pompje te hebben zoals je op onderstaande foto kan zien.

Rituals Shanti Chakra nieuw

Maar wat is het nu precies? Rituals noemt het een lichaams- & massageolie.

  • Een speciaal mengsel van natuurlijke, verzachtende oliën die je huid voeden en in balans brengen.

  • Met de Ayurvedische ingrediënten Zoete Amandel Olie, om de vochtbalans van je huid te herstellen, en Indiase Roos, die een ontspannende uitwerking heeft op lichaam en geest.

  • Uit de traditionele Ayurvedische wetenschap blijkt dat een dagelijkse lichaamsmassage lichaam en geest versterkt en in balans brengt. Een dagelijkse massage houdt bovendien de hoeveelheid gifstoffen laag en bevordert de algehele gezondheid.

Ik gebruik de olie zelf een paar keer in de week als een lichaamsolie, om mijn huid lekker te voeden als deze weer even wat droger aanvoelt. Daar is hij wat mij betreft echt ideaal voor aangezien de olie echt heel erg snel wordt opgenomen. Je kan je eigenlijk al heel snel aankleden na het gebruik, misschien moet je net iets langer wachten dan wanneer je gewoon een bodylotion gebruikt, maar aangezien het hier om een olie gaat verbaasde het me hoe snel het intrekt. Het enige dat je wel in de gaten moet houden is dat je echt maar heel weinig nodig hebt als je het als lichaamsolie gebruikt, als je een hele lading gebruikt dan zal het natuurlijk wel wat langer duren voordat het wordt opgenomen.

Rituals Shanti Chakra body oil

Ik gebruik deze olie dus ook gewoon op dit moment, midden in de zomer. Ik douche namelijk veel te heet. Ik heb chronische pijn en een van de weinige dingen die echt helpen tegen de pijn is een hete douche, dat voelt dan echt heerlijk op mijn spieren. Ik weet dat het echt heel slecht is voor je huid en mijn huid is hierdoor ook best droog. Voor mij is dat het wel waard omdat ik die droogheid goed kan bestrijden met dit soort lekkere oliën en producten als bodybutters, voor de pijn is dat moeilijker dus dan is mijn keuze voor een te hete douche toch snel gemaakt. Als jouw huid niet zo droog is dan kan ik me voorstellen dat een olie misschien te voedend is voor in de zomer. Ik denk dat veel mensen wel echt baat hierbij zullen hebben tijdens de koude winterdagen, wanneer bijna iedereens huid wel een stuk droger wordt.

Ik gebruik de olie ‘s avonds voor het slapen gaan. Het liefst nadat ik lekker uitgebreid onder de douche geweest ben en mijn hele lichaam ook heb gescrubt. Ik houd van dat soort avondjes waarop ik mijn huid lekker verwen. Ik gebruik hem altijd ‘s avonds omdat je huid zich ‘s nachts altijd herstelt dus in mijn hoofd kan de voeding van de olie dan extra goed in mijn droge huid trekken. Of dit echt zo is weet ik niet zeker, maar het klinkt best logisch toch? Een extra voordeel is dat de Indiase Roos ontspannend zou moeten werken dus ik hoop dan ook altijd dat ik extra lekker slaap.

Rituals Shanti Chakra body oil

Mijn (oude) verpakking is niet heel handig vind ik zelf, een pompflacon zou ik zelf een stuk fijner vinden. Een pompje werkt ook een stuk sneller vind ik zelf. Dat heeft Rituals dus goed aangepast. :)

Rituals Shanti Chakra body oil

Rituals Shanti Chakra body oil

Hierboven zie je een beetje olie aangebracht op mijn hand. Ik heb hem daarna ingemasseerd op mijn huid en zo ziet mijn hand er direct erna uit. Mijn huid voelt na gebruik ook lekker gevoed aan maar totaal niet plakkerig. De geur van de olie is echt heerlijk! De amandelolie ruik ik er zeker in terug en ik denk dat de geur van Indiase roos hem ook een tikje zoeter maakt. De geur doet mij wel denken aan koude, winterse avonden waarop je lekker onder de dekens op de bank hangt met een hete kop thee. Het is best een warme geur, maar de geur is totaal niet overheersend. Ik ruik hem alleen wanneer ik echt aan mijn lichaam ruik. het is niet zo dat ik een hele walm om mij heen heb.

Ik vind het echt een heerlijk product. Het voedt mijn huid heel goed, het ruikt heerlijk en het trekt snel in. Als jij ook last hebt van een droge huid dan raad ik je deze olie zeker aan!

De Shanti Chakra lichaams- & massageolie is te koop bij Rituals voor €13,50. Je krijgt hem dan in de verpakking die je bovenaan ziet, er zit 100 ml in.

Zou jij deze olie van Rituals ook eens willen proberen?