Rituals Miracle Balm 1

Ik kocht de Rituals Miracle Balm in april. Ik was eigenlijk op zoek naar een voetcreme die niet naar mint rook. De verkoopster vertelde me dat de Miracle Balm officieel voor je handen is maar dat zij hem zelf ‘s avonds gebruikt om haar voeten mee in te smeren. Het klonk goed en de prijs was een stuk fijner dan die van O.P.I – waar ik hier over schreef – die tot dan toe de fijnste voetcrème was die ik gebruikt had, dus besloot ik hem mee te nemen.

Rituals omschrijft de Miracle Balm zelf als volgt:

Deze luxe, rijke handbalsem is speciaal ontwikkeld om droge, ruwe handen te verzachten en te verzorgen. Uw handen voelen verzorgd & zacht aan door het ingredient Glycerine. Combineert de zachte geur van Witte Lotus, met huidverzorgende kwaliteiten, en Ginkgo Biloba dat in Japan staat voor leven en kracht.

Rituals Miracle Balm Rituals Miracle Balm

De Miracle Balm is best dik, een beetje als vaseline. Niet zoals de gemiddelde handcrème in een echte crème substantie dus. Als je hem aanbrengt is hij wit maar als je het uitsmeert dan wordt het gewoon doorzichtig, eigenlijk ook net zo als vaseline. Hij is wel echt heel erg vet. Ik denk dat dit zowel voor je handen als je voeten geen balm is die je overdag even snel aanbrengt. Als je het op je voeten aanbrengt dan zijn ze zo vettig dat je echt gaat glijden in je schoenen. Dat klinkt een beetje vies, maar ik weet niet welk woord ik anders moest gebruiken. Ook je handen blijven echt vettig en de balm is niet binnen een minuut helemaal ingetrokken. Ik vind dit echt een product om ‘s avonds voor het slapen te gebruiken voor een intensieve verzorging. Ik denk dat hij daar ook echt voor bedoeld is. Ik heb hem dus de afgelopen maanden voor mijn voeten gebruikt en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt veel verschil merk. Ik heb gelukkig niet echt eelt op mijn voeten maar ik heb wel droge plekjes die als ik ze niet goed verzorg wel een beetje harder aan kunnen gaan voelen. Maar ik merk hier dus niet echt verbetering in.

Waar ik wel heel veel verbetering merk is bij de handen van mijn vriend. Hij had op een gegeven moment echt extreem droge handen. Eerst gebruikt hij een tijdje Lemony Flutter van Lush op de droge plekjes maar dat leek niet echt iets te verbeteren. Toen heeft hij een paar avonden – volgens mij echt maar twee! – de Miracle Balm gebruikt en zijn handen werden veel minder droog en gewoon weer lekker zacht. Ik was echt onder de indruk want het werkte snel en deed precies wat het beloofde. Waarom ik bij mijn voeten niet echt verschil merk snap ik nog steeds niet maar voor extreem droge handen is het dus echt wel heel fijn. Ik gebruik hem zelf zelden voor mijn handen, ik heb namelijk last van zweethanden en ook al breng ik het voor het slapen aan dan krijg ik zulke erge zweethanden dat ik het echt geen fijn gevoel vindt. Eigenlijk is de balm ook niet geschikt voor mijn handen denk ik. die zijn namelijk helemaal niet zo droog, zal vast door al dat zweten komen haha!

Rituals Miracle Balm

De Miracle Balm ruikt echt heel lekker. Hij ruikt een tikje zoet maar tegelijkertijd ook clean. Doordat de geur ook best clean is denk ik dat zowel mannen als vrouwen dit product gewoon zullen gebruiken. Hoewel vrouwen naar mijn mening zich misschien net iets meer aangetrokken zullen voelen tot de geur.

Als je echt heel erg droge handen hebt dan zou ik je zeker eens aanraden om eens de Miracle Balm te proberen. De Rituals Miracle Balm kost €10 voor 75 ml.

Heb jij de Rituals Miracle Balm al weleens geprobeerd? Of heb je een andere favoriete hand-/voetcrème? Laat het weten in de comments!