Review: Soap and Glory Flake Away 4

Voor ik naar Londen ging had ik al het een en ander gelezen over de Soap & Glory producten. Ik las alleen maar positieve reviews en dat maakte me erg nieuwsgierig. Ik wilde dus zeker wat van de Soap & Glory producten kopen om ze uit te kunnen proberen. Toen ik bij de drogisterij Boots op zoek ging naar deze producten kwam ik er achter dat er een 3 halen, 2 betalen actie was. Aangezien ik de Scrub Your Nose In It, en de speciale verpakking met de 3 beste Soap & Glory body butters al op mijn wishlist had zocht ik nog een derde product aangezien ik er toch een gratis zou krijgen. Mijn oog viel op de Flake Away body scrub.

Lees verder voor meer informatie.

Ik heb een reisverpakking van de Flake Away. In mijn verpakking zit namelijk 50 ml, terwijl in de standaard verpakking 300 ml zit. Ik koos voor de reisverpakking omdat ik al aardig wat geshopt had en ik mocht natuurlijk maar 20 kg meenemen. Achteraf had ik gewoon nog gewicht over dus ik heb nu stiekem toch een beetje spijt dat ik niet de standaard verpakking heb gekocht.

Transforms your scaly legs from reptilian to radiant. Nothing eliminates dry surface flakes as fast as Flake Away™. For superhero-strength skin smoothing spa body polish with Shea Butter, sweet almond oil, peach seed powder, sea salt and sugar.

Dit is denk ik wel de beste body scrub die ik gebruikt heb. Wat mij betreft is de scrub precies grof genoeg, niet te fijn en niet te grof. Hij is makkelijk in het gebruik en daarnaast ook nog zuinig. Bovendien ruikt hij echt goddelijk, ook al vind ik hem er totaal niet zo uit zien. Heel vaak als ik in de badkamer ben dan draai ik het potje gewoon even open om lekker eraan te ruiken haha! En het maakt mijn huid gewoon heerlijk zacht. Helemaal als ik daarna nog een lekkere body butter gebruik. Ik ben echt fan van deze scrub!

Maar, er is wel een nadeel. En dat is een heel groot nadeel! Soap & Glory is namelijk niet te koop in Nederland. Bij Asos wordt het wel verkocht, alleen worden de Soap & Glory producten niet naar Nederland verzonden. Nu weet ik dat nagellak eerst ook niet naar Nederland werd verzonden maar nu wel, dus ik hoop heel erg dat dit ook nog gaat veranderen. Maar mocht je op vakantie gaan naar Groot-Brittannië, Amerika of Canada dan kan je daar wel je slag slaan!

Soap & Glory Flake Away 50 ml kost £2.25 en de verpakking van 300 ml kost £6.50. Wat mij betreft echt een koopje.

Tot slot nog wat tips van Marcia Kilgore, de oprichter van Soap & Glory van hun website.

1. It may seem obvious, but scrub. Regularly.
Scrubbing the dead skin off not only smoothes away lumps and bumps, it helps moisturiser sink in faster, since it doesn’t get stuck on top of dry, dull, keratinized layers of skin cells.

2. Avoid long, hot, steamy showers.
(OK, keep the steamy showers, just avoid the long hot ones). The more water that hits your skin, the more it removes your skin’s NMF (built-in natural oils that keep skin soft and supple).

3. Keep your washing and rinsing quick! Don’t dry off completely post bath, just ‘blot’.
Water left on your skin’s surface will soak in with your lotion, giving your moisturiser more ‘might’.