Review M.A.C 130 penseel 4

Het M.A.C 130 penseel stond al een hele tijd op mijn wishlist. Toen mijn neef en zijn vrouw naar Amerika gingen en zij iets voor mij mee konden nemen vroeg ik dan ook om dit penseel.

Een korte, ronde kwast met platte bovenkant, ideaal voor een gelijkmatige, makkelijke applicatie van foundations, crèmes, emulsies en sommige poederproducten. Bevat een combinatie van natuurlijke haartjes en synthetische vezels.

Dit penseel is echt multifunctioneel. Eigenlijk zijn ze dat allemaal, aangezien je elk penseel natuurlijk kan gebruiken waarvoor jij het het fijnste vindt. Maar ik gebruik ze normaal gesproken meestal voor 1 of maximaal twee dingen. Het 130 penseel gebruik ik echter voor blush, foundation, poeder en mijn Cream Colour Base. Ik heb geen crème blushes maar daar schijnt hij ook heel fijn voor te zijn.

Ik vind het zelf erg fijn om zeer gepigmenteerde blush zoals de NARS Taj Mahal mee aan te brengen. Hij blendt de kleur echt goed en ik heb het gevoel dat het iets gedoseerder wordt aangebracht dan met mijn andere blush penselen.

Als ik mijn Cream Colour base gebruik dan breng ik het eerst licht met mijn vingers aan en blendt het vervolgens nog uit met het 130 penseel.

Als ik last heb van kleine oneffenheden in mijn gezicht dan vind ik het fijn om op die plekjes de foundation nog extra aan te brengen hiermee.

En omdat ik onder mijn ogen fijne lijntjes heb en concealer het dus heerlijk vindt om daarin te kruipen gebruik ik de #130 ook om het onder mijn ogen nog even af te poederen.

Hierboven zie je de #130 naast zijn grote broer (of zus) de M.A.C 187. De #187 heeft sowieso langere haren en is breder maar de haartjes staan ook iets verder uit elkaar, de #130 is compacter.

Het grote nadeel van dit penseel? Dat ik er maar één heb! Aangezien ik hem voor zoveel dingen gebruik moet ik hem elke keer schoonmaken en als je haast hebt is dat niet echt handig.

Hij staat dus eigenlijk nog steeds op mijn wishlist! Net als de M.A.C 187 trouwens, want het exemplaar hierboven is van Seren.

Het M.A.C 130 penseel kost €40 en is te koop bij de M.A.C counters, de M.A.C Pro Store in Amsterdam, op de website van M.A.C en online bij De Bijenkorf en bij Douglas.