Review Lush Body Butters: Aqua Mirabilis & You Snap The Whip 3

Zoo, eindelijk weer een update van ons! Juni was een drukke hectische maand vol met studiestress en spontane vakantieboekingen waardoor we totaal niet aan het bloggen zijn toegekomen! Aisha zit momenteel in Suriname en ik heb vakantie sinds een week, maar vandaag pas echt een vrije middag om te kunnen bloggen! Als het goed is zijn jullie al een beetje bekend met de bodybutters van Lush, want Aisha had al eerder over een bodybutter geschreven, namelijk de King of Skin. Lush heeft gelukkig meer bodybutters en hieronder kun je mijn mening lezen over de bodybutters ‘You snap the whip’ en ‘Aqua Mirabilis’.

De body butters van Lush zijn ideaal voor iedereen die ‘s ochtends geen tijd of zin hebben om hun hele lichaam in te smeren of simpelweg niet van bodylotions houden. Het fijne aan de body butters van Lush is dat ze in een vaste vorm zijn en voornamelijk bestaan uit rijke cacao- en sheaboters die je lichaam lekker verzorgen en hydrateren. Behalve de King of Skin bevatten de body butters van Lush ook nog lichte scrubkorrels om dode huidcellen mee weg te boenen. Je zou het kunnen zien als een 2 in 1 product, omdat het je lichaam voedt en scrubt tegelijk. Deze vaste body butters gebruik je onder de douche wanneer je helemaal klaar bent. Je stapt dan even weg van de douchestraal (of beter nog, je doet de kraan uit) en masseer je, je lichaam ermee en daarna spoel je je lichaam nog een keer af en droog je je lichaam deppend met je handdoek.

De reden waarom ik zo van de body butters houd, komt omdat ik dus niet van smeren houdt in de ochtend. Ik doe het niet vaak en vooral wanneer ik haast heb is een body butter ideaal. Los daarvan hou ik heel erg van het verzorgende effect. De scrub in een body butter is niet te hard en ook niet te zacht, maar echt precies goed. Vanwege het formaat ligt het makkelijk in de hand en de body butters hebben ook een best grote oppervlakte waardoor het perfect is om het over je lichaam te halen. Je hebt geen last van korreltjes die in je handen mee scrubben.

Bij twee body butters krijg je bij Lush een bewaarblik gratis. De body butters van Lush zijn in een vaste vorm en hebben daarom geen verpakking nodig. Dat is weer beter voor het milieu! Toch doen ze de “naakte” producten wel een in gerecycled papieren zakje voor je. Deze kun je thuis ook weer gebruiken in je kast om het lekker te laten ruiken bijvoorbeeld. Hieronder zie je links de You Snap The Whip en rechts Aqua Mirabilis. Ze zijn allebei heel anders dus vandaar dat ik ze allebei heb gekocht.

Aqua Mirabilis bestaat uit cacao boter en amandel boter om je huid lekker te voeden en rozen en sandelhout olie om je huid lekker te verzachten. Daarnaast zorgen de  fijn gemalen amandelen die hierin zijn verwerkt ervoor dat je huid lekker gescrubt en gemasseerd wordt. Door de amandelboter en gemalen amandelen doet de geur mij heel erg denken aan koekjes. Het heeft geen enorm sterke geur, maar het is ook niet zoet of fris qua geur. Het ruikt heel erg naar noten vind ik.

 

You Snap The Whip ruikt het lekkerst en sterkst van alle body butters. Als je bekend met Lush producten dan zou je kunnen zeggen dat het qua geur heel erg op Sweetie Pie lijkt. You Snap The Whip bevat houtskool en puimsteen om je huid lekker te scrubben. Ik kan van beide scrubs echt blij worden, omdat ik het erg prettig vind aanvoelen op de huid. Deze bodybutter ruikt heel erg zoet, maar ik vind het wel aangenaam zoet, want het ruikt naar zwarte bessen. Het doet me ook altijd denken aan cassis. Verder zit er ook nog een vleugje citroen in en bergamotolie waardoor het toch een beetje fruitig zoet wordt en niet zo zoet als een Godmother zeep of Rockstar bijvoorbeeld. De macademia olie en cacaoboter zorgen er wederom voor dat m’n huid lekker zacht en gevoed wordt en ik vind het ideaal om het te gebruiken op warme dagen.En zo ziet de You Snap The Whip er op je huid uit. Ik heb even mijn arm nat gemaakt en de body butter erover gehaald. Zoals je ziet wordt het ook een beetje melkachtig door de oliën die er ook in zitten. Een nadeel van de You Snap The Whip is, dat het heel snel op gaat. Tijdens het gebruik voel je het een beetje wegsmelten en ik denk dat je er maar 4 a 5 wasbeurten maximaal uit kunt halen. De Aqua Mirabilis is wel wat zuiniger in gebruik en ik heb het niet dagelijks gebruikt en het is ook nog niet op, dus ik kan niet exact zeggen hoe vaak je die kunt gebruiken, maar in ieder geval wel vaker dan You Snap The Whip.

You Snap The Whip zou ik aanraden als je van zoete geuren houdt. Je badkamer en je huid gaat er wel echt lekker van ruiken, het is alleen wel minder dat het zo snel op gaat. Qua scrub voelt het ook net anders aan dan de Aqua Mirabilis. Ik kan niet zeggen welke ik lekkerder vind, want ik vind ze allebei heel erg lekker. Bij gebruik is het zeker een fijn product. De Aqua Mirabilis kan ik iedereen aanraden. Het werkt lekker voedend, verzachtend en verzorgend en je hebt geen bodylotion nodig na gebruik hiervan. De Aqua Mirabilis is ook heel fijn voor mensen met een droge huid vanwege de amandelboter.

De body butters kosten per stuk 10,25 euro. Ik vind de body butters van Lush eigenlijk zo fijn dat ik er altijd wel 1 in huis heb, dus ik blijf ze inderdaad kopen als ze op zijn.

Hebben jullie wel eens een body butter van Lush gebruikt?