Review: Guerlain Tenue de Perfection Timeproof Foundation en Guerlain Les Voilettes Translucent Compact Powder + Look 3

Oh Guerlain! Expert in het maken van o.a. geuren, lipsticks, poeders en andere innovatieve producten die andere alleen maar na proberen te maken. Ik heb al een aantal Guerlain producten waar ik niet eerder over geschreven, maar wel zou moeten doen, simpelweg omdat ik ze echt fijn vind en op regelmatige basis gebruik. Wat ik wel met jullie alvast wil delen is de nieuwe Guerlain Tenue de Perfection foundation die echt de hele dag blijft zitten alsof het net is aangebracht, zonder dat je het op de huid voelt zitten. Verder heb ik ook een nieuwe favoriete poeder, ook van Guerlain, namelijk de Les Voilettes, maar dan in een nieuw jasje. Guerlain staat al eeuwen bekend om zijn poeders, dus ik had moeten weten dat ze dan ook fantastische transparante poeders zullen hebben om te fixeren. Ik vertel er zo meer over! Lees mee!
Guerlain tenue de perfection review

Proberen jullie ook bij Franse merken als Guerlain, alles wat je leest op z’n perfect Frans uit te spreken? Aisha is bijvoorbeeld al weg van Givenchy alleen al vanwege de uitspraak. 1x Givenchy Dahlia Noir hardop zeggen en het klinkt net of je in perfect Frans een gesprek kan voeren. Althans, dat is iets wat ik graag zou willen, maar niet kan. Hetzelfde met Tenue de Perfection, het klinkt alleen al heel mooi. Het is een longlasting foundation die de battle tegen de uren aangaat en uur na uur perfect op je huid blijft zitten tot het moment van reiniging. Het geheim van de foundation zit hem in de drie oliën.

‘De formule verspreidt zich als een verfraaiende film over de huid dankzij het gebruik van drie geleidelijk vervliegende vluchtige oliën, een primeur van Guerlain. De oliën vervliegen in een verschillend tempo om de teint in drie fasen te verwezenlijken.

Meesterlijke zet nummer 1: de eerste olie vervliegt onmiddellijk onder de vingers, het product laat zich perfect aanbrengen en de emulsie smelt op de huid, die onmiddellijk de zachtheid ervan ervaart.

Belangrijke fase nummer 2: de tweede olie, die dekkender is, vervliegt vlak nadat zij het uitstrijken en de gelijkmatige verdeling over de huid heeft vergemakkelijkt, voor een perfect egale dekking.

Krachtige fase nummer 3: uiteindelijk vervliegt de laatste olie die zorgt voor het aanbrengen en fixeren van het Timeproof complex dat garandeert dat het product perfect dekt en “all day long” houdt.’

Het Timeproof complex is een geavanceerde technologie van absorberende poeders en corrigerende pigmenten zorgen voor een fluweelzachte teint.

Tenue de Perfection zit in een mooie glazen flacon die niet alleen mooi op je toilettafel staat, maar ook lekker in de hand ligt. Verder heeft het een pompje dat natuurlijk hygiënisch werkt en maakt het doseren ook makkelijk. De kleur die ik heb is 03 Beige Naturel. In eerste instantie was ik niet helemaal weg van de finish, maar ik bleef hem wel maar steeds pakken. Ik wist namelijk niet van de oliën en bracht het keurig met mijn kwast aan. Nadat ik had gelezen dat er vluchtige oliën in de foundation zit dacht ik, laat ik het dan eens met mijn vingers aanbrengen en zien of dan nog verschil maakt en inderdaad dat deed het. Het staat zelfs nog in de gebruiksaanwijzing dat ik eerst moet schudden en daarna met de vingertoppen moet aanbrengen. Stom, stom, stom van mij.

Pomp

De laatste keer dat ik de foundation met kwast had aangebracht, merkte ik wel dat mijn huid na een hele dag stressen, zenuwen en zweten bij thuiskomst er nog verdomd goed uit zag. Het resultaat van die dag is ook op de foto’s beneden te zien. Ik had mijn make-up rond een uur of 10 in de ochtend aangebracht en had een drukke, stressvolle dag en ergens na het eten bedacht ik me dat mijn foundation nog zo goed zat, dat we met Aisha nog net op tijd foto’s konden maken buiten.

Ik had het zelf niet door, maar Aisha zei een paar keer dat ze vond dat mijn huid er flawless uit zag haha en als ik zo terugkijk naar de foto’s dan heeft ze gelijk. Aangezien ik al tijden niet zo’n dekking heb gebruikt, was het voor mij even wennen. Mijn huid ziet er namelijk zo perfect uit! Van de week bracht ik de foundation dus voor het eerst met mijn vingers aan en merkte dat de foundation gelijk met mijn huid ging samensmelten in tegenstelling tot het aanbrengen met kwast, daarmee duurde het langer. Dat beïnvloedde onterecht mijn mening over de foundation.

swatchOp de foto hierboven is de foundation op mijn hand amper te zien nadat ik het goed heb verdeeld. Op mijn gezicht is het ook amper zichtbaar en ik voel niet dat ik foundation op heb. Verder hoef ik de hele dag geen zorgen te maken over mijn gelaat. De dekking is medium, maar kan dunner aangebracht worden voor een beetje transparante dekking en is ook op te bouwen voor meer dekking. Qua structuur is de foundation ook helemaal niet dik, maar heel fijn en dun bij het uitsmeren, zonder dat het te waterig is. De structuur is perfect, omdat het heel snel versmelt met de huid. Toch best bijzonder.

Guerlain poeder

Waarom heb ik nooit eerder over de Les Voilettes poeders gehoord, beautyworld? Ik bedoel, we kennen de meteorites perles die een mooie radiance geven dat eigenlijk een soort magische laag poeder is die niet te zien is, maar wel een mooi effect geeft. De terracotta poeders zijn ook iconisch! Guerlain is al 180 jaar expert in het maken van poeders, dus het was te verwachten dat de ‘Les Voilettes translucent compact powder’ echt super werkt! Geen zichtbare poederlaag, maar wel super fixerend en matterend daar waar het nodig is. Het ziet er absoluut niet onnatuurlijk mat uit en daarom vind ik dit echt een hele fijne poeder, misschien wel de fijnste tot nu toe. Als ik het warm heb kan mijn voorhoofd glimmen, maar op de onderstaande foto’s had ik in de ochtend ook de poeder aangebracht en het werkt supergoed in combinatie met de foundation, geen glim!

Poeder 3 Guerlain poeder 2

De verpakking is trouwens superlicht en er hoort ook nog een poederdonsje bij. Die gebruik ik wel eens onderweg als ik voor de zekerheid wil poederen. Het printje verdwijnt na een paar keer gebruik. Oh en de geur, o m g, de geur van viooltjes waar de poeder naar ruikt is zooo lekker! Zo ruiken mijn meteorites perles ook. Zalig!

dubbel Hoe mijn huid er zonder make-up uit ziet/ Mijn make-up na ongeveer 10 uren na een dag vol stress en zenuwen.

look 3 Guerlain look 2Het mooie is dat de foto’s met een zachte flits zijn genomen en je eigenlijk alleen maar een klein beetje de reflectie van de flitser op mijn neus ziet. Aisha zei dat deze foto het meest overeenkwam met hoe zij mij zag. De foundation bevat trouwens een SPF 20 PA+++, dat is dus bescherming tegen UVA en UVB. En SPF 20 is best bijzonder in foundations, meestal is het 15 of minder en anders zonder de PA+++. Bijna alle foundations van Guerlain hebben spf 20.

gebruikt

Dit zijn producten die ik heb gebruikt voor de look.

– Foundation – Guerlain Tenue de Perfection

– Translucent Powder – Guerlain Les Violettes

– Mascara – Guerlain Cils d’Enfer (Maxi Lash)

– Lipstick – Rouge G de Guerlain

– Blush – Guerlain Blush G Serie Noire

– Ogen; Verschillende oogschaduwen van MAC en een oogpotlood van Make-Up Forever

– Wenkbrauwen – Anastasia duo powder

Ik zou de Tenue de Perfection aanraden voor mensen die een longlasting foundation zoeken, want bij mij blijft het echt elke keer een hele dag flawless op zijn plek zitten. Ik denk ook dat het absoluut geschikt is voor mensen met een vettere huidtype, of voor mensen die geen glanzende foundation willen, maar wel van een fluweelachtige finish houden. Laat je een keer adviseren bij de Guerlain counters in de Bijenkorf, aangezien dat mensen zijn die altijd bij het merk staan en alles weten over hun merk.

Guerlain Tenue de Perfection kost als ik me niet vergis 50,90 euro (30 ml)

Guerlain Les Voilettes Translucent Compact Powder kost 46,60 euro (6.5 gram)

Ik heb nog een hele wishlist aan producten die ik nog wil hebben hihi. En de holiday look die nog uit moet komen is ook weer zo mooi! Hebben jullie wel eens producten van Guerlain gebruikt? Wat raden jullie aan?