Recept – zalm & avocado voor-/bijgerecht 0

Dit recept bedacht ik een hele tijd geleden. Ik had nog gerookte zalm en avocado liggen en beiden moesten op. Ik bedacht dit gerechtje en sindsdien heb ik het al meerdere keren gemaakt. Het is super makkelijk maar wel heel erg lekker. De avocado en gerookte zalm bevatten ook nog eens veel gezonde vetten dus dat is mooi meegenomen.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • Een eetlepel crème fraiche
  • rucola
  • zout en peper
  • uitstekers (dit is geen vereiste maar ik vind het wel makkelijk werken)

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

1. Om te beginnen snijd ik de zalm in stukjes.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

2. Vervolgens snijd ik de avocado in blokjes. Zorg ervoor dat de avocado goed rijp is en dus wat zachter, hierdoor zal het gerechtje uiteindelijk extra romig worden.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

3. De blokjes avocado prak ik met een vork en ik voeg wat zout en peper toe.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

4. Nu kan de zalm bij de avocado.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

5. Ik voeg iets minder dan een eetlepel creme fraiche toe en meng het met elkaar.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht Zalm & avocado voor-/bijgerecht

6. Hier kun je goed zien hoe lekker romig het er nu uit ziet.

Zalm & avocado voor-/bijgerecht

7. Tot slot pak ik de uitsteker erbij en leg hem op een bordje. Deze uitsteker komt gewoon van de HEMA voor een zacht HEMA prijsje. Je koopt ze per twee stuks, op de foto bovenaan met alle ingrediënten kun je beide maten zien. Ik heb hier de grootste maat gebruikt.

Ik doe met een lepel wat van het zalm-avocado mengsel in de uitsteker en ik druk het aan de bovenkant een beetje aan. Vervolgens leg ik er wat rucola op en dan haal ik de uitsteker eraf. En voilà, klaar is je gerechtje!

Zalm & avocado voor-/bijgerecht Zalm & avocado voor-/bijgerechtHet is echt heerlijk romig door de lekker rijpe avocado en de crème fraiche. Het nootachtige van de rucola past er heerlijk bij. Het is best machtig dus als ik dit eet, schep ik wel wat minder op van mijn hoofdgerecht. Je kan het eten als voorgerecht, dat is wat ik altijd doe. Maar je kan het ook als bijgerecht eten met een lekkere grote bak salade bijvoorbeeld.

Als je de kleinere uitsteker gebruikt zou je met dit recept dit gerechtje ook voor vier personen kunnen maken. Omdat mijn vriend en ik het beiden zo lekker vinden en toch maar met z’n tweetjes zijn maak ik ze gewoon wat groter.

Hopelijk vinden jullie het een leuk ( en lekker!) recept en hebben jullie hier wat aan. Als je dit gerechtje ook gaat maken zou ik het super leuk vinden als je me dat laat weten via twitter, instagram of gewoon hier in de comments!