Producten die ik niet opnieuw zou kopen 2

Seren en ik schrijven eigenlijk voornamelijk over producten waar we heel enthousiast over zijn. Als iets echt heel fijn werkt heb je nou eenmaal eerder de behoefte om dat te delen en vind je dat eigenlijk iedereen dat geweldige product zou moeten kennen. Maar soms kom je weleens producten tegen die misschien niet waarmaken wat ze beloven of die gewoon niet werken voor jou persoonlijk.

Zo is dat ook het geval met de producten die ik je vandaag ga laten zien. Ik zou zeker niet willen zeggen dat ze slecht zijn maar voor mij persoonlijk werken ze gewoon niet zo fijn.

M.A.C Lipgelée

M.A.C Lipgelée

Om te beginnen deze Lipgelée van M.A.C. Ik vind hem nog steeds heel mooi, het is een beetje een nudekleurige shimmer lipgloss voor mijn huidskleur. Ik was in mijn tienerjaren echt gek op dit soort kleuren en vandaar dat ik erg aangetrokken was tot deze lipgloss. Mooi is hij ook zeker maar hij is zó enorm plakkerig dat ik hem nauwelijks draag. De substantie is best dik, dat is vaak bij lipgloss in dit soort tube verpakkingen. Als ik hem draag heb ik het gevoel dat er een hele dikke laag op mijn lippen zit en ik voel het de hele tijd zitten. Ik heb zoveel lipproducten waarbij ik dat niet heb dat ik niet zou weten waarom ik mezelf dat “aan zou doen”. Hij is dus wel echt heel mooi en door de enorme plakkerigheid blijft hij wel lang zitten maar het draagcomfort is toch ook belangrijk. Als je dus niet van plakkerige lipgloss houdt zou je de lipgelées dus beter over kunnen slaan.

The Body Shops Nutriganics eye cream
The Body Shops Nutriganics eye cream

Deze oogcrème is er eigenlijk een voor de iets rijpere huid. Maar volgens de verkoopster van The Body Shop was het wel een hele rijke crème en dat was precies waar ik naar op zoek was. Maar na weken gebruiken moet ik toch bekennen dat ik hier geen fan van ben. Ik merk gewoon echt totaal niet dat het de huid rond mijn ogen voedt. Hij lijkt echt niks voor me te doen.

Volgens mij zijn er best veel mensen juist wel enthousiast over deze oogcrème dus laat je zeker niet teveel door mijn mening leiden. Je kan altijd een sample vragen.

L'oréal Elvive Extraordinary oil

Deze haarolie van L’oréal is ook niet echt een succes voor mijn haar. Ik had er voordat ik hem kocht veel goede dingen over gehoord. Wel van bloggers met Europees haar maar soms werken producten die voor hen werken ook prima voor mij. Zeker bij een product als haarolie. Toch ben ik hier niet echt tevreden over. Ik heb namelijk het gevoel dat hij niet echt intrekt maar meer op mijn haar blijft liggen. Het is niet zo dat mijn haar dan in vette slierten langs mijn gezicht hangt maar hij lijkt een laagje om mijn haar heen te leggen in plaats van het goed te voeden. Als ik namelijk een olie zoals die van Moroccanoil gebruik dan merk ik echt dat het mijn haar minder droog maakt, op de lange termijn. Deze olie van L’oréal lijkt alleen te werken voor de periode dat je het echt in je haar hebt. Nu is het ook nogal een verschil in prijs natuurlijk maar er zijn echt wel haarolies die net als deze van L’oréal prima betaalbaar zijn en je haar ook echt voeden.

Ik heb zelf droog, krullend haar. Ik las veel goede dingen van bloggers met Europees droog haar. Mocht jij dus een ander haartype hebben dan ik dan is hij misschien toch wel het proberen waard.

M.A.C Studio Finish concealer

Tot slot de M.A.C Studio Finish concealer. Ik heb volgens mij al meerdere keren verteld dat ik aan het eczeem rond mijn ogen diepe lijntjes onder mijn ogen heb overgehouden. Naast die lijntjes liet het eczeem ook nog eens hele donkere kringen onder mijn ogen en op mijn ooglid achter. Concealer is dus wel echt een must voor mij. Ik was op zoek naar een hele dekkende concealer en kwam dus bij de studio finish uit. Het probleem is alleen dat hij niet heel creamy is. Ik krijg hem sowieso al niet makkelijk aangebracht maar hij gaat ook nog eens binnen de kortste keren in mijn lijntjes zitten. Natuurlijk komt het door de specifieke problemen rond mijn ogen dat deze concealer voor mij niet fijn werkt. Maar ik ga in elk geval op zoek naar een redelijk dekkende vloeibare concealer. Iemand tips?

Herken jij mijn “problemen” met bovenstaande producten of ben jij hier juist wel tevreden over? Laat het weten in de comments!