Pixi Glow Tonic 0

De Pixi Glow tonic is echt een gehyped product. Ik hoorde er voor het eerst over op de blog van Caroline Hirons, en toen gingen alle Britse bloggers ermee aan de haal. Inmiddels is het volgens mij wereldwijd wel echt een hype in de beautywereld en ik wilde deze tonic dus ook heel graag proberen.

Pixi Glow tonic

Ingredients: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Glycolic Acid, Ammonium Glycolate, Glycerin, Glucose, Fructose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Biotin, Polysorbate 20, Fragrance.

Zoals je ziet is het tweede ingrediënt gelijk aloë vera, dat bekend staat om zijn kalmerende werking. Toverhazelaar (Witch Hazel) heeft een antibacteriële werking waardoor het heel goed is tegen eczeem, psoriasis en acne. Daarnaast laat het onze bloedvaten ook krimpen waardoor de huid strakker wordt. Paardenkastanje (Horse Chestnut) zorgt voor een goede bloedsomloop. Glycolzuur ken je vast wel, het valt onder de Alpha Hydroxy Acids, AHA’s. Glycolzuur exfolieert de huid, het zorgt ervoor dat de bovenste laag van je huid verdwijnt en brengt de nieuwe huid naar de oppervlakte. Het kan ook helpen tegen donkere vlekjes en is goed voor mensen met acne en mensen met veel mee-eters. Ammonium Glycolaat, is een synthetische vorm van glycolzuur. Dit wordt gebruikt naast de gewone glycolzuur om de PH waarde te waarborgen waardoor het product goed exfolieert. Glycerine (Glycerin) komt van nature voor in onze huid en wordt vaak in huidverzorging gebruikt om de huid zachter te maken. GlucoseFructoseSucrose, Ureum en DextrineGlutaminezuur  (Glutamic acid) zou waterbindende eigenschappen hebben. Hexyl Nicotinate verbetert de bloedcirculatie en het zorgt er daarnaast voor dat de huid zich sneller vernieuwd. Ginseng (Panax Ginseng Root Extractwerkt anti-verouderend. Phenoxyethanol is een conserveringsmiddel, het is een van de minst irriterende conserveringsmiddelen in huidverzorging. Ook Sodium Benzoate is een conserveringsmiddel. Biotin is vitamine H, maar het is niet helemaal duidelijk wat voor effect dit heeft in huidverzorging. Polysorbate is een emulgator, het helpt mengen bij stoffen die normaal niet met elkaar te mengen zijn. En tot slot als laatste ingredient is er nog een lekkere geur aan toegevoegd.

Pixi Glow tonic

De Glow tonic is een alcohol-vrije toner maar dus niet helemaal parfumvrij. Het is wel het laatste ingrediënt, wat betekent dat er daarvan het minste in het product zit. Maar mocht jij gevoelig zijn voor parfum dan is deze tonic misschien niet geschikt voor jou. De geur is maar heel licht aanwezig maar wanneer ik hem gebruik dan ruik ik het wel, ik vind hem echt heel erg lekker ruiken. Een tikje zoet/fruitig maar wel op een volwassen manier, heel fijn!

Als je naar de ingrediënten kijkt zie je wel dat er heel veel goede ingrediënten in zitten en het feit dat die ingrediënten ook nog vooraan de ingredientenlijst staan betekent dat er ook echt veel van in de Pixi Glow tonic zit.

Pixi Glow tonic

De Pixi Glow tonic is mijn eerste acid toner die ik gebruik. Ik gebruikte hiervoor altijd alleen een kalmerende/vochtinbrengende toner. Nu gebruik ik die nog steeds, maar pas na deze Pixi Glow tonic. Maar het feit dat dit mijn eerste acid toner is, betekent dus wel dat dit een review is waarbij ik het dus niet kan vergelijken met andere vergelijkbare toners. Ik gebruik de Pixi Glow tonic nu ongeveer een maand of twee. Tussendoor ben ik ongeveer twee weken gestopt met het gebruiken omdat ik dan beter kan zien wat het effect op mijn huid is. Ik heb hem ongeveer zeven weken gebruikt, toen twee weken niet, en nu gebruik ik hem weer ongeveer anderhalve week. En ik kan je vertellen, ik kan niet meer zonder!

Ik gebruik de Pixi Glow tonic na het reinigen van mijn gezicht, ‘s morgens en ‘s avonds. Behalve op de dagen dat ik ‘s avonds een exfoliant gebruik, dan ben ik namelijk bang dat het een beetje teveel van het goede wordt. Ik merkte al na een paar dagen heel veel verschil. Mijn porien worden kleiner, mijn huid straalt meer en mijn huid voelt een stuk gladder en zachter aan. Het fijne aan een acid toner is dat je eigenlijk dagelijks exfolieert, alleen minder heftig dan met een echte “zware” exfoliant. Op die manier houd je het dus een beetje bij en dat zorgt echt voor veel verschil. Pixi zelf raadt af om het in de buurt van de ogen te gebruiken maar ik weet dat er meerdere mensen zijn, die geen gevoelige huid hebben, die dit wel gewoon doen en er geen problemen van ondervinden. Ik kwam zelf een keer per ongeluk iets te dicht bij mijn ogen in de buurt en bij mij begon het direct te prikken. Ik heb dan ook een hele gevoelige huid rondom mijn ogen, aangezien ik daar regelmatig last van eczeem heb. Maar ik vind het wel heel jammer dat ik het daar niet kan gebruiken, mijn huid ziet er daar namelijk echt anders en minder egaal uit. Mijn make-up blijft ook wat meer op de huid rond mijn ogen liggen terwijl mijn make-up op de rest van mijn gezicht veel meer samensmelt met mijn huid. Dat is dus nog een punt waardoor ik heel duidelijk het verschil zie van deze tonic.

Een belangrijk punt om wel even rekening mee te houden is dat je écht zonnebescherming moet gebruiken als je je huid exfolieert. Eigenlijk zou je sowieso dagelijks een goede SPF moeten gebruiken maar als je exfolieert is je huid nog veel gevoeliger voor de UV-stralen dus is het nog belangrijker om je huid hier goed tegen te beschermen.

Ik kocht de Pixi Glow tonic bij Cult Beauty, er was toen een actie dat je hem gratis bij je bestelling kreeg. Maar ik ga hem zeker weten opnieuw kopen! Hij kost £18 voor 250 ml, dat vind ik zelf een hele redelijke prijs.