Philosophy The micro delivery peel: dubbele review van Seren & Aisha 0

De nummer één huidklacht van consumenten is een ongelijkmatige huidskleur. Tegenwoordig willen we er niet meer alleen een jong uitziende huid, maar we willen ook een heldere, egale en stralende teint.

Seizoensveranderingen kunnen een slechte invloed hebben op je teint. In de winter wordt de huid vaak uitgeput en gestrest door de ruwe weersomstandigheden met als gevolg een droge huid en een grauwe teint. In de zomer gooit de zon juist roet in het eten. De zonnestralen vallen de cellen aan en daardoor ontstaat melanine aanmaak, dit resulteert dan in verkleuringen van het huidoppervlak.

Hier kan regelmatig exfolieren je mee helpen, het is een heel belangrijke stap om veroudering van de huid te helpen verminderen.

De microdelivery peel vernieuwt en voedt de huid met vitamine C, peptiden en melk- en salicylzuren.

Philosophy The microdelivery peel

De Microdelivery peel bestaat uit twee stappen. Je begint met het potje, hierin zit de vitamine c en peptide kristallen. Je brengt ongeveer een theelepeltje hiervan aan op een schone, droge huid. Dit masseer je in voor 60 seconden, waarbij je wel uit de buurt van je ogen blijft.

Philosophy The microdelivery peel Philosophy The microdelivery peel

Stap 1: mechanische exfoliatie / verwijderen dode huidcellen door samenwerking van natrium bicarbonaat en vitamine c (kristallen) gecombineerd met peptiden.

Op deze foto’s zie je wel een iets kleinere hoeveelheid dan je nodig hebt maar ik wilde gewoon even laten zien hoe het er van dichtbij uitziet. De korrels zijn best grof en voelen echt grover aan dan bij een scrub. Ik masseer het altijd heel zachtjes in omdat mijn huid soms wel gevoelig kan zijn.

Als je klaar bent met stap 1, breng je eroverheen ongeveer een theelepeltje van stap 2 aan. Je brengt dit aan op je handen en dan kan je het over je gezicht verspreiden, wel weer je ogen ontwijkend. Nu zal het een beetje warm worden. Er ontstaat een licht schuim wat je 2-3 minuten laat zitten. Hierna spoel je het af.

Philosophy The microdelivery peel

Stap 2: chemische exfoliatie plus directe levering van vitamine c & peptiden aan de huid door salicyl- en melkzuren. 

Stap 2 is gewoon een doorzichtige gel.

Let wel op dat de aha (alpha hydroxy acid) in de microdelivery peel je huid gevoeliger kan maken voor de zon. Ik gebruik het zelf sowieso altijd ‘s avonds en ik gebruik dagelijks een zonnebescherming met SPF 50. De gevoeligheid voor de zon kan tot een week aanhouden, dus als jij je normaal niet elke dag beschermt moet je hier even rekening mee houden.

Philosophy The microdelivery peel

Aisha

Ik moet zeggen dat ik echt fan ben van the microdelivery peel. Na gebruik voelt mijn huid zó ontzettend zacht aan. Of mijn huid egaler is geworden kan ik nu nog niet echt zeggen, maar wat ik wel echt merk is dat mijn huid er gezonder uitziet en minder vaal is. Ik probeer wel om het wekelijks te gebruiken, daar ben ik nu weer trouw mee begonnen. Omdat het geen dagelijkse routine is vergat ik het ook regelmatig dus daar moet ik mezelf nog wel even goed in trainen. Het kost echt helemaal niet veel tijd, niet langer dan een minuut of vijf. Ik zie het echt als een verwenmomentje en het voelt heerlijk om met een babyzacht huidje naar bed te gaan. Ik ben fan!

Over een paar weken zal ik nog een update plaatsen om te vertellen of mijn donkere vlekjes op mijn gezicht iets lichter zijn geworden.

Seren

Dit is een van de producten uit 2012 die ik net als Aisha heel erg graag wilde hebben om te proberen. Aisha en ik hebben de inhoud toen verdeeld en ik heb maanden geleden mijn portie eigenlijk al verbruikt. Maar ik weet nog heel goed wat ik er van vond en nog steeds vind. Ik moet voorop stellen en dat klinkt misschien een beetje stom, maar mijn huid is al best wel zacht. Ik heb niet heel erg last van onzuiverheden, maar zoals Aisha eerder omschreef, kan mijn huid er wel eens vaal uitzien door de winter periode bijvoorbeeld. Ook heb ik donkere pigmentatie rondom mijn mond en kin. Hier wilde ik het voornamelijk voor gebruiken. Het eerste wat ik voelde na gebruik, was dat mijn huid ontzettend zacht was. Ik twijfel nog steeds of het door het product kwam of dat het tussen mijn oren zat. Je gaat namelijk vaker aan je gezicht zitten om te voelen of het anders is dan normaal. Ik heb het zeker 6 keren gebruikt en ik had het idee dat de donkere pigmentatie lichter werd en dat mijn huid daardoor egaler leek. Maar de pigmentatie zit zo diep, dat het weer zichtbaar werd toen ik ermee stopte. Toch is het een product wat ik wel zou aanraden en op een dag weer opnieuw zou kopen, omdat ik van mening ben dat mijn huid het zo nu en dan kan gebruiken. Ik zou het niet weer wekelijks gebruiken, omdat ik niet denk dat mijn huid het nodig heeft.

The Microdelivery peel is te koop bij geselecteerde filialen van Ici Paris XL en via de webshop en kost €71,13. Momenteel is er 21% korting. Sowieso heeft Ici Paris regelmatig goede aanbiedingen op skincare dus houd dat zeker in de gaten als je hier interesse in hebt.