Philosophy Purity made simple cleanser 2

De Philosophy Purity made simple cleanser, ik hoor en lees er al jaren over. Zowel op blogs als op YouTube is deze cleanser erg geliefd. En nu Philosophy al een tijdje in Nederland te krijgen is, vond ik het weleens tijd worden om hem te proberen. De cleanser zou make-up moeten verwijderen, de huid reinigen, verkwikkend moeten werken en de huid moeten hydraten in één simpele stap. De vochtbalans in de huid wordt hier ook door ondersteund. Het bevat 12 essentiële oliën om de huid te kalmeren en verlichten en daarom is hij ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Philosophy Purity made simple

Toen ik deze cleanser voor het eerst gebruikte verwachte ik een schone clean geur. Je weet wel, zo’n geur die heel veel cleansers hebben. Maar zo ruikt Purity made simple dus niet. Ik had het kunnen verwachten want de Hope in a jar producten hebben ook best een aparte geur. Purity made simple ruikt een beetje kruidig. Die geur komt denk ik van de vele oliën die erin zitten. Ik ben zelf niet gek op de geur maar ik ben er inmiddels al wel helemaal aan gewend en ik vind het verder niet storend. De ingrediënten staan er in het Engels op en van sommige dingen had ik nog nooit gehoord – zoals meadowfoam seed oil – maar dit is bijvoorbeeld een olie die van een plant/bloem afkomstig is en vaak wordt gebruikt in cosmetica. Er zitten nog meer oliën in die afkomstig zijn van bloemen, maar die ik niet kende. Daarnaast kan je ook sandelhout olie en wortelzaad olie erin terugvinden. Op de website van Sephora vond ik nog wat informatie over de werking van bepaalde oliën. Meadowfoam Seed Oil: Lightly hydrates the skin leaving the skin comfortable, not pulled or tight. Twelve-Essential Oil Blend (Including Rosewood, Sandalwood, Sage): Helps soften, soothe, and rejuvenate the skin.

Philosophy Purity made simple

Purity made simple heeft een melkachtige substantie. Ik heb hem alleen niet gebruikt om mijn make-up te verwijderen. Dat doe ik namelijk altijd met micellair water bij de wastafel. Daarna ga ik dan onder de douche en dan gebruik ik de Purity made simple. En ik kan je vertellen dat ik hem echt heerlijk vindt. Hij reinigt mijn huid heel fijn en mild. Hij laat mijn gezicht totaal niet trekkerig aanvoelen maar het laat ook absoluut geen vettig laagje achter. Sinds ik deze cleanser gebruik moet ik steeds weer aan een Clarisonic denken. Dan zou mijn huid namelijk nóg schoner worden en deze combinatie lijkt me echt ideaal.

Philosophy Purity made simple

Op de foto’s zie je een kleine verpakking van 90 ml maar bij Ici Paris XL kan je ook een verpakking van 240 ml kopen. Philosophy wordt in Nederland exclusief verkocht bij Ici Paris XL. De verpakking van 90 ml kost €11,05 en die van 240 ml kost €21,05. Dit zijn wel de standaardprijzen. Standaard gaat hier nog 10% korting van af als je een Ici Paris pas hebt en op dit moment hebben ze ook stapelkorting op huidverzorging dus dat kan handig zijn voor als je nog meer huidverzorgingsproducten wil kopen.