Philosophy Hope in a jar night review 2

De Philosophy Hope in a jar night gebruik ik inmiddels al een paar maanden en ik ben er super tevreden over. Wij kregen hem van het PR-bureau van Philosophy en omdat Seren en ik hem beiden graag wilden testen hebben we de inhoud verdeeld. Inmiddels is de mijne bijna op, maar dat komt dus omdat ik maar een half potje had. Ik ben er super tevreden over en zal hem binnenkort zelf opnieuw kopen dus ik wilde jullie er graag over vertellen.

Philosophy heeft ook een Hope in a jar dagcréme maar die heb ik zelf nooit gebruikt dus ik kan je verder niet vertellen of/welke verschillen ik merk tussen de twee crèmes.

Omdat je huid het beste herstelt terwijl je slaapt zou het erg belangrijk zijn om een nachtcrème te gebruiken. Nachtcrèmes zouden namelijk speciale ingrediënten hebben die ervoor kunnen zorgen dat je huid zich ‘s nachts goed herstelt en dat veel huidproblemen aangepakt kunnen worden. Er zijn echter ook mensen die zeggen dat dit allemaal marketingtrucs zijn van de merken zodat jij naast een dagcrème ook nog een crème voor de nacht, een oogcrème en een serum koopt. Volgens hen zou het allemaal geen verschil maken. Nu ben ik geen dermatoloog en weet ik (helaas!) te weinig van de huid om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Ik gebruik zelf wel een dagcrème, nachtcrème, oogcrème en een speciaal serum om mijn huid er zo goed mogelijk uit te laten zien. Ik heb zelf wel het idee dat de crèmes allemaal iets anders doen maar dat is gebaseerd op gevoel en niet op wetenschappelijke kennis.

Philosophy belooft dat de Hope in a jar night zou zorgen voor een gladdere huid die comfortabel gehydrateerd is, daarnaast zorgt hij voor een stralende huid. De formule bevat een speciaal transportsysteem waardoor een betere, zachtere en effectievere penetratie van de actieve ingrediënten in de huid mogelijk zou zijn. Het glycolzuur zou de textuur van de huid moeten verbeteren en versterken waardoor fijne lijntjes verminderen en er een egalere huidskleur ontstaat. Daarnaast heeft Hope in a jar night een zijdezachte textuur waardoor het heel snel door de huid geabsorbeerd wordt.

Philosophy Hope in a jar night review

De Hope in a jar night is best een aparte substantie. Het zit een beetje tussen crème en vaseline in. Daarnaast ruikt het een beetje muf. Seren wees mij hierop maar ik snapte echt niet waar ze het over had, ik rook echt niets! Inmiddels snap ik wel wat ze bedoelt, de crème ruikt niet zoals je gewend bent van andere crèmes tegenwoordig die vaak lekker fris ruiken. Ik ruik het zelf alleen als ik echt in het potje ruik en een klein beetje als ik het op mijn gezicht smeer. Maar voor mij is de geur dan direct verdwenen. Seren heeft volgens mij wel wat meer moeite met de geur dus gebruikt zij de crème minder vaak. Dus als jij gevoelig bent voor geurtjes moet je er zelf maar eens aan ruiken in de winkel en kijken of je het een probleem vindt.

Philosophy Hope in a jar night review

Ik ben super tevreden over Hope in a jar night. Ik gebruik het ‘s avonds nadat ik mijn huid gereinigd heb en nadat ik een serum heb aangebracht. Ik gebruik ongeveer de hoeveelheid die je op de foto hierboven ziet. Ik heb een gecombineerde huid die wel vochtarm is. De crème is best rijk dus dit is echt genoeg voor mijn gezicht. Ik gebruik het niet elke avond, soms is een lichte crème na mijn serum wel genoeg namelijk. Ik gebruik hem wel het grootste deel van de week, 4-5 avonden denk ik. Ik merk echt dat mijn huid minder vochtarm is geworden sinds ik de Hope in a jar night gebruik. Daarnaast heb ik het idee dat mijn huid inderdaad minder dof is. Zelf heb ik nog niet echt last van fijne lijntjes dus of die echt minder worden kan ik je niet vertellen. Ik gebruik hem samen met het Estèe Lauder Advanced Night Repair serum en ik heb echt het idee dat dit een hele goede combinatie is voor mijn huid.

Op de verpakking staat nog wel een waarschuwing. Er zit namelijk een alpha hydroxy acid (aha) in waardoor je huid gevoeliger kan worden voor de zon. Er wordt dus geadviseerd om een goede zonbescherming te gebruiken wanneer je deze crème gebruikt. Alpha hydroxy acids worden gebruikt in chemische peelings, alleen mag er in producten die je thuis kan gebruiken maar een hele lage concentratie zitten. Chemische peelings zorgen ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en kunnen zo zorgen voor een gladdere huid. Wat mij betreft is de aha dus zeker een pluspunt van de Hope in a jar night!

Philosophy Hope in a jar night is te koop bij Ici Paris XL en de adviesprijs is €44,39.

Heb jij een favoriete nachtcrème?