Persoonlijke update – I’m back! 4

Daar ben ik weer! Wat is dat lang geleden! Afgelopen december schreef ik in een persoonlijke update dat ik geopereerd werd aan mijn ogen en dat ik dus even niet zou kunnen bloggen. Ik heb speciale lenzen, vanwege een afwijking aan mijn hoornvlies, en zonder die lenzen heb ik maar 5% zicht. Eigenlijk zie ik dan vooral kleuren en wat vormen maar verder kan ik dus niet echt functioneren. Vanwege die afwijking aan mijn hoornvlies werken alleen harde lenzen voor mij, een bril doet helemaal niets voor mij. Na die operaties mocht ik bijna 5 maanden geen lenzen in en heb ik die maanden dus vooral in huis, hangend op de bank doorgebracht. Heel soms ging ik mee naar de supermarkt maar mijn ogen gingen dan toch steeds uit zichzelf proberen scherp te stellen waardoor ik ondragelijke hoofdpijn kreeg.

Im back 2

Omdat ik ook chronisch ziek ben – ik heb een bindweefselaandoening waardoor ik chronisch vermoeid ben en veel last heb van mijn gewrichten – ging het na die 5 maanden op de bank hangen niet heel goed met me. Ik had extra pijn en ik was een groot deel van de kracht en energie die ik met behulp van fysiotherapie had opgebouwd weer kwijt. Dat is natuurlijk flink balen maar ik was allang blij dat ik mijn zicht weer terug had! Met mijn lenzen kan ik gelukkig weer normaal functioneren.

Maar goed, mijn belastbaarheid was dus drastisch gedaald en na minimale inspanning was ik dus alweer helemaal kapot. Inmiddels heb ik mijn belastbaarheid weer een heel stuk op kunnen bouwen maar ik blijf natuurlijk chronisch ziek. Als ik wat huishoudelijke taken gedaan heb, die lichamelijk vaak best zwaar voor me zijn, lukt het me vaak niet om ook nog te bloggen. In de eerste tijd toen ik weer kon zien lag mijn focus vooral op huishoudelijke taken, en daarnaast om weer tijd door te brengen met mensen die ik al die maanden niet heb kunnen zien (letterlijk haha!). Ik wilde me gewoon weer nuttig voelen en daarnaast voelde ik me ook lichtelijk schuldig omdat het hele huishouden in die 5 maanden natuurlijk op mijn vriends schouders kwam te liggen.

Im back 1

Maar een tijdje geleden merkte ik dat ik me totaal niet bevredigd voelde aan het einde van de dag. En toen bedacht ik me dat ik de hele dag alleen maar bezig was met huishoudelijk werk, en mijn to-do list 9 van de 10 keer niet eens af had en daar alleen maar een gefrustreerd gevoel van overhield. Toen besloot ik mijn camera er bij te pakken en een hele dag alleen maar foto’s te maken van de beauty producten die ik de afgelopen tijd gekocht had en ik werd daar zo blij van! Ik realiseerde dat ik niet alleen maar dat saaie huishouden moet doen, dag in dag uit. Want wie word daar nou gelukkig van? Ik in elk geval niet! Ik word wel erg blij van bloggen, en mooie beautyproducten. Ik ben dus weer terug!

Op dit moment is mijn zicht weer een stuk slechter geworden helaas. Ik kan gelukkig nog wel normaal functioneren maar ik heb gewoon moeite om dingen te lezen en heb heel erge hoofdpijn. Er wordt naar een oplossing gezocht dus hopelijk gaat dat snel beter. Maar zo lang het me lukt blijf ik in elk geval lekker bloggen, ik maak de letters op het scherm gewoon lekker groot.

Ik heb in elk geval veel moois om aan jullie te laten zien en ik ben ook weer lekker beautyproducten aan het testen!

Im back 3

Zijn er nog speciale dingen die jij graag zou willen zien of onderwerpen waar je over zou willen lezen? Laat het dan zeker weten in de comments!

Bron afbeeldingen: Someecards.com