Parfum review; Bottega Veneta purse spray 0

Bottega Veneta, bekend om de leren geweven tassen en andere lederwaren, kondigde vorig jaar in januari al aan dat ze een damesgeur zouden lanceren. Met het persbericht destijds wisten ze al mijn interesse te wekken en toen we laatst de luxe parfum in een purse spray opgestuurd kregen, was het liefde op het eerste gezicht! En dat zeg ik niet snel over een parfum..

Flacon

De originele eau de parfum flacon is een schattige fles met ronde en krachtige vormen met een zachte uitstraling. De kleuren zijn kenmerkend voor het huis van Bottega Veneta. De vorm van de flacon is geïnspireerd door Venetiaans glaswerk en de traditionele Italiaanse karaf. Harmonieuze simpliciteit en perfect gebalanceerde contradicties (zoals ze het bij Bottega Veneta eigenlijk omschrijven).

De nieuwste aanwinst voor de geurenlijn is de purse spray en de flacon hiervan is een afspiegeling van de strakke lijnen en volle rondingen van de originele flacon. Ook de purse spray heeft de kenmerkende gepolijste dop en hals en een geweven lederen riem.

De geur

Een lederen bloemige chypre, die zich vermengt met het Venetiaanse platteland, met verse weiden, gemaaid hooi, bloemen, aarde en hout. Het hart is een chypre met een combinatie van bergamot, patchouli en eikenmos. “Onverklaarbaar en onvergetelijk vangt de geur de sensualiteit, verfijning en individualiteit van de Bottega Veneta vrouw.

Wat vind ik?

Liefde! Ik begin te beseffen dat geuren met bergamot mij heel vaak aanspreken. Het zit hier ook in, maar het is niet sterk te ruiken. Soms is een geur lekker, maar dan is die klik er niet. Ik moet echt verliefd worden en deze van Bottega Veneta vind ik echt heerlijk! Ik vind het een aardse geur, met een tikkeltje frisheid. Het is een geur met body, niet te licht, niet te zwaar, niet te heftig, absoluut vrouwelijk, elegant en uniek. De geur begint fris, maar het houterige of leder geur ruik je wel op de achtergrond, misschien is het wel de roze peper (want dat zit er ook nog in). Het is absoluut geen zoete vanille geur, of een musk geur en ook geen mega bloemen geur. Het is zo’n aparte geur voor mij, dat ik eigenlijk een beetje gevallen ben voor de apartheid. Het is zo anders dan wat ik gewend ben. Ik vind de flacons ook erg mooi, de simpliciteit, de kleuren en ronde vormen spreken me erg aan! En ..ook niet onbelangrijk, de geur blijft lang hangen, ook aan je kleding…hmm zo lekker!

De purse spray is een limited edition en is al sinds juli verkrijgbaar bij Douglas en Bijenkorf filialen en hun webshops. De Bottega Veneta purse spray (20ml) heeft een adviesprijs van €50,-

 

Zijn jullie wel eens gevallen voor een geur die zo anders ruikt dan wat je gewend bent?