Geen tijd maken voor een momentje voor jezelf 3

Ik ben echt gek op alles wat met beauty te maken heeft. Make-up, huidverzorging en alles daar tussenin. Ik kan echt genieten van dat soort momentjes, even tijd voor mezelf. Waar ik ook echt van kan genieten is mijzelf lekker pamperen met gezichtsverzorging en lichaamsverzorging. Als ik mijn hele lichaam onder de douche heb gesrubd – het liefst met een scrub die een licht olie laagje op je huid achterlaat – voel ik mij echt helemaal goed verzorgd. Ik merk ook echt dat mijn huid hier van opknapt. Het probleem is alleen dat ik dus veel te weinig tijd maak voor een momentje voor mijzelf.

Geen tijd maken voor tijd voor jezelf

Hetzelfde geldt voor maskertjes. Een tijdje gebruikte ik elke week wel een masker, soms zelfs tweemaal per week. Ik merkte ook echt verschil, mijn huid werd minder vet en mijn poriën werden kleiner. Waarom doe ik dat nu dan niet meer? Af en toe gebruik ik nog steeds een masker maar als ik het eenmaal gebruik en dan weer drie weken niet dan merk ik niet dat het echt iets doet voor mijn huid. Mijn excuses waarom ik het niet wat vaker doe? Vaak ben ik moe en dan heb ik eerlijk gezegd geen zin om er even de tijd voor te nemen. Van tevoren maak ik er namelijk vaak een groot ding van maar hoeveel tijd kost het nou écht? Binnen een minuut of tien ben ik natuurlijk gewoon klaar. Ondertussen kan ik lekker even mijn instagram feed checken of even wat blogs lezen.

De keren dat ik het wel doe voel ik me zo goed erna, mijn huid voelt lekker aan maar ook heb ik een beetje een trots gevoel dat ik mijzelf goed verzorgd heb. Elke keer neem ik mij dan voor om het nu echt weer trouw elke week te gaan doen.

Geen tijd maken voor tijd voor jezelf

Soms gebeurt het ook dat ik het oprecht vergeet. Dat heb ik vaak met The Microdelivery Peel van Philosophy. Ik probeer dat namelijk op een vaste dag in de week te gebruiken maar vaak vergeet ik dat en daardoor gebruik ik het steeds op een ander moment. Als ik er aan denk dan maak ik hier wel altijd tijd voor. Na het gebruiken zie ik namelijk al snel verschil en voelt mijn huid zo heerlijk zacht aan. Ik merk ook dat wanneer ik dit een tijdje oversla mijn poriën direct weer groter en zichtbaarder worden. Maar goed, als je het vaak vergeet schiet dat natuurlijk ook niet op.

Ik zou willen dat ik mijzelf wat vaker momentjes voor mijzelf kon gunnen. Ik moet altijd heel veel van mezelf waardoor ik aan het eind van de dag heel moe ben en geen puf meer heb voor even een momentje voor mezelf. Ik denk dat dit voor veel mensen wel herkenbaar zal zijn. Misschien moeten we met zijn allen wat minder streng zijn voor onszelf en gewoon van die relaxmomentjes genieten!

Het zou natuurlijk kunnen dat jij persoonlijk helemaal niet zo kan genieten van dit soort beautymomentjes, maar iedereen heeft denk ik wel iets wat ze graag doen en waar ze geen tijd voor maken.

Dit zijn gewoon hersenspinsels van mij en ik ben benieuwd of je jezelf hierin herkent.
Ik ga in elk geval mijn best doen om dit te verbeteren. Hoe zit dat met jou? Waar wil jij meer tijd voor maken?