Palmer’s Curl Repair Shampoo & Conditioner 1

Ik had al een paar maanden zoveel last van een jeukende hoofdhuid dat ik er op een gegeven moment zelfs wakker van werd. Ik dacht eerst dat het eczeem was, omdat ik daar op andere plekken op mijn lichaam ook last van had. Maar volgens mijn omgeving was er niets te zien aan mijn hoofdhuid. Ik had alleen wondjes op mijn hoofd omdat ik het in mijn slaap helemaal open krabde. Niet echt een lekker verhaal dit, maar het is wel de reden dat ik de Palmer’s Curl Repair shampoo & conditioner wilde uitproberen. Ik herinnerde me namelijk dat er vaak geadviseerd wordt om, wanneer je last hebt van een jeukende hoofdhuid, beter over kunt stappen op sulfaatvrije shampoo & conditioner.

Ik ging op zoek naar sulfaatvrije shampoo & conditioner voor droog haar. En toen kwam ik de Curl Repair lijn van Palmer’s tegen. Een lijn voor krullend “afro” haar, dat is toch een verschil met Europese haartypes. En toen ik zag dat deze producten geen parabenen, sulfaten, minerale olie phthalatates bevatte werd ik helemaal enthousiast. Oke heel eerlijk? Van phthalates had ik nog nooit gehoord maar het schijnt ook in veel voedsel te zitten en allerlei negatieve effecten op de gezondheid te kunnen hebben.

Palmer's Curl Repair Shampoo & Conditioner

Our raw natural Shea Butter is sustainably sourced in Africa. This rich super moisturising ingredient is the building block for healthy, protected hair. Palmer’s Shea Formula Moisture Reapir Curl Shampoo is a nourishing sulfate free shampoo that helps moisturise and repair hair.

  • Specially formulated for Curly, Natural and Transitioning Hair
  • Helps define, elongate and nourish curls
  • Combats frizz, curl shrinkage and breakage
  • No Parabens, Sulfates, Mineral Oil or Phthalates

Palmer's Curl Repair Shampoo & Conditioner

DSC_0003

Ik heb in het verleden wel eerder sulfaatvrije shampoo & conditioner gebruikt omdat dat sowieso wordt aangeraden voor mijn haartype. Producten met sulfaten reinigen het haar namelijk zo agressief dat het compleet wordt gestript en daardoor juist nog droger wordt. Ik had zelf alleen nooit echt het idee dat mijn haar er echt schoon van werd. Ik gebruik namelijk altijd olie en leave in conditioner in mijn haar dus dat moet natuurlijk wel goed gereinigd worden. Met de Palmer’s shampoo heb ik wel het idee dat mijn haar echt schoon is, maar toch voelt mijn haar zelfs nadat ik alleen de shampoo heb gebruikt al zacht aan. Dat ben ik niet gewend, van een standaard shampoo wordt mijn haar heel stroef en als ik nog geen conditioner heb gebruikt voelt het bijna aan als touw. Dat heb ik nu dus niet, wat ik heel fijn vind en waardoor ik ook echt het gevoel heb dat dit echt een hele goede match is voor mijn haartype.

Palmer's Curl Repair Shampoo & Conditioner

Palmer's Curl Repair Shampoo & Conditioner DSC_0012 kopie

De conditioner is echt een crème, het lijkt wel op een leave in conditioner. Het is echt een dikke crème en je voelt gewoon direct al aan de substantie dat het lekker vochtinbrengend is. Ik denk dan ook echt niet dat je deze conditioner zou kunnen gebruiken als je geen droog haar hebt, dan is het echt veel te heftig. Ik laat hem altijd zeker 5 minuten intrekken. De conditioner laat mijn haar nog zachter voelen dan het na de shampoo aanvoelt en het haalt het grootste gedeelte van mijn klitten er al uit. Ik kan mijn haar heel makkelijk uitkammen na het haren wassen, altijd een heel fijn pluspunt voor iedereen met krullen!

En het allerfijnste aan deze producten is dat mijn hoofdhuid bijna niet meer jeukt. Ik denk dat dit dus echt de oplossing was voor mij. Mijn haar voelt ook echt heel gezond en gevoed aan. Ik ben lang niet zo onder de indruk geweest van een shampoo & conditioner.

In deze lijn is er ook nog een Moisture curl cream en een Curl repair oil serum. Ik wilde ze niet gelijk bestellen omdat ik eerst maar eens de shampoo & conditioner wilde proberen maar aangezien deze zo goed bevallen wil ik de andere twee producten uit deze lijn ook graag testen. Vooral omdat ze echt niet zo duur zijn dus het zou erg fijn zijn als ze goed werken.

Ik bestelde deze shampoo & conditioner bij Feel Unique. De shampoo en conditioner kosten daar beiden €9,86 voor 473 ml. Het zijn echt hele grote flessen van bijna een halve liter dus ik vind ze in verhouding echt best goedkoop.

Ik weet eigenlijk niet of deze producten ook in Nederland te koop zijn, maar omdat ik ze online vond was dat makkelijker. Ik had ze binnen een paar dagen in huis en nu hoefde ik niet op zoek te gaan naar Nederlandse verkooppunten.

Kende jij de producten uit de Palmer’s Curl Repair lijn al?