Opening Lush Rotterdam op 17 september en premiere Gorilla Perfumes 7

De echte Lush fans wisten natuurlijk allang al dat er een Lush vestiging in Rotterdam zou openen, maar voor diegene die het nog niet wisten, ja je leest het goed! Op vrijdag 17 september gaan de deuren open van Lush in Rotterdam aan de Hoogstraat 187. Tegelijk met de opening is er in de Rotterdam ook de premiere van Gorilla Parfumes met 8 geurlijnen! Lees snel verder voor meer informatie!

De geruchten waren al een tijdje gaande, maar het is bijna zover! Vanaf 17 september kan iedereen uit Rotterdam en omgeving naar zijn of haar dichtstbijzijnde Lushpunt in Rotterdam! Dit betekent dus dat je niet meer naar Den Haag of Amsterdam hoeft voor je gewenste dosis Lush en voor mensen die nog niet bekend zijn met Lush uit omgeving Rotterdam is dit de ultieme kans om kennis te maken en te starten met een nieuwe verslaving/hobby.

Waar in Rotterdam komt Lush dan? Voor de zekerheid heb ik maar een printscreen gemaakt van google maps, zodat je zo misschien beter weet waar de Hoogstraat in Rotterdam is. Als ik het goed heb komt Lush waar voorheen Coach was en is het in het straatje van de Tuinen en Etos bij de V&D.

Gorilla Parfumes

De Nederlandse premiere van de Gorilla Parfumes vind ook plaats op 17 september in Rotterdam! Wat houdt dit nou in? Dit betekent dat er 8 nieuwe parfums zijn met elk een eigen verhaal. Lush Cosmetics werkt namelijk met eigen geurtjes voor de producten en deze worden ook door Lush zelf ontwikkeld. Alle geuren die je bij Lush ruikt zijn gecreëerd door Mark en Simon Constantine (vader en zoon). Hieronder vind je de namen van de parfums met het bijbehorende verhaal.

IMOGEN ROSE – rozenolie, roos absolute, basilicum, bergamot, vetiver & tonka

Een zacht en lieflijk rozenparfum ter ere van Simon’s eerste dochter, Imogen Rose. “Ik ben altijd dol geweest op rozen. Al sinds het moment dat ik voor het eerst Turkije bezocht om de rozenoogst te zien, was ik verliefd op de Damascus roos. Toen mijn verloofde zwanger werd en we het over babynamen hadden, was Rose favoriet. Toen onze dochter geboren werd, noemden we haar Imogen Rose. Ik ben lang bezig geweest om de geur van rozenvelden vast te leggen in een parfum. Als de rozenblaadjes bij ons in de Lush fabriek arriveren hangt er zo’n geweldige geur. Rijk en bloemig, kwetsbaar maar sterk. Ik wilde frisse geur vasthouden, zonder er een ‘omaluchtje’ van te maken. Het duurde lang voor ik dit bereikt had, maar het is me uiteindelijk gelukt door er een vleugje ‘baby’ doorheen te mengen. De geur van een pasgeboren baby, poederachtig, lief en onschuldig. Persoonlijk staat Imogen Rose bij mij voor de verwondering die een nieuwe vader heeft en die liefde die hij voelt voor zijn pasgeboren dochter.”

KARMA – sinaasappel, patchoelie, den, lavendel & citroengras

Karma is een geur die al langer bij Lush is. Mark Constantine ontwikkelde deze met de jaren ’70 in het achterhoofd. De straatjes waar kleine boetiekjes wierrook brandden, waar men in wijde, kleurrijke kleding rondslenterde en waar de hippiesfeer leefde. Karma is een diep parfum met meerdere geurlagen. Het verandert in de loop van de dag en blijft zich ontwikkelen. Het kalmeert je geest en houdt je met beide benen op de grond.

LUST- jasmijn, ylang ylang, rozen, vanille & sandelhout

Schaamteloos en sexy, de naam zegt in dit geval genoeg. Lust is een extreem erotische en sensuele geur. Als vanavond de avond is waarop het allemaal moet gebeuren, dan is dit het parfum wat je draagt. Mark Constantine: “Ik ben een fan van jasmijn absolute. Ik wilde een parfum maken wat je onbeschaamd uitnodigt in haar bed voor een wilde nacht. Dat heb ik dus ook gedaan. Vooral Engelse mensen hebben soms wat moeite met seks en sensualiteit. Ze zijn wat stijfjes. Ik ben met dit parfum helemaal los gegaan.”

SMELL OF FREEDOM – citroengras, neroli, gember, vuurhout, zwarte peper, sandelhout & liswortel

Dit parfum vertelt drie verhalen van inspirerende mensen die Simon Constantine in z’n leven tegenkwam. Allemaal hebben ze een moeilijk leven in gevangenschap gehad en wisten ze uiteindelijk vrij te komen. Hun gemeenschappelijke factor is dan ook vrijheid. Deze geur staat voor hun strijd, hun leed, hun kracht en hun hoop. Simon maakte een drieluik van drie geuren die samen zijn gekomen in dit parfum. De drie geuren staan voor de drie reizen die afgelegd zijn om vrijheid te bereiken. Komen ze samen, dan vormen ze het ultieme einddoel: eeuwige vrijheid. De geur opent met citroengras, vuurhout en sandelhout uit Australië en gaat verder naar het kruidige Old Delhi Station met gember en jasmijn van waar de reis naar een Tibetaanse monnik begon. Adelaarshout en liswortel brengen je naar je laatste, Arabische stop. Drie geuren die samen The Smell of Freedom geven.

ORANGE BLOSSOM – sinaasappelbloesem, rozenhout, ylang ylang, sandelhout

De sinaasappelbloesem brengt je direct in Mediterraanse sferen. Naarmate het parfum zich verder ontwikkelt, komen de houtachtige ondertonen boven die als een warme gloed om je huid liggen. Mark Constantine: “Het meest geweldige van het Mediterraans gebied is sinaasappelbloesem! Als je daar rond fietst komt er ineens zo’n geurvlaag van sinaasappelbloesem je neus voorbij. Geweldig! Hemel op aarde! Geen wonder dat deze olie bekend staat om de opwekkende werking. Je wordt er spontaan vrolijk van.”

VANILLARY- vanille, jasmijn & tonka

Vanille is een ontspannende geur die je direct op je gemak stelt. Ruik je vanille dan denk je terug aan de keuken van je oma waar een versgebakken cake net uit de oven komt. Het heeft een warm karakter, met een licht sensuele noot. Om dit verleidelijke extra te benadrukken, heeft Simon behalve vanille ook tonka en jasmijn gebruikt in dit parfum. Het geeft je zelfvertrouwen en helpt je het leven van de zonnige kant bekijken. De inspiratie voor dit parfum komt van het toetje dat de familie Constantine bestelde tijdens een familiedinertje.

BREATH OF GOD- neroli, citroen, meloen, jasmijn, rozen, vetiver, sandelhout, cederhout & musk

Breath of God brengt je terug naar de basis van het leven. Een combinatie van rauwe natuur, de rijke, rokerige geuren van wierrook die je terugvindt in een tempel, het zoete amber en leer dat je ruikt bij de vuren van de nomaden en de frisse wind die door Tibet blaast en het zonnetje achterna jaagt. Ze fluistert over geheimen en lang vergeten verhalen. Simon creëerde dit parfum na een reis naar Tibet. Hij ontwikkelde twee parfums, Inhale en Exhale. Inhale belichaamt het vrouwelijke, frisheid en natuurlijke schoonheid. Exhale staat voor het mannelijke en de donkere geuren van de Tibetaanse tempels. Ze komen samen in Breath of God.

TUCA TUCA – viooltjes, vanilla, ylang ylang en vetiver.

Tuca Tuca is licht, speels en oh zo ondeugend. Haar ogen sprankelen, ze giechelt en flirten is haar tweede natuur. Ze danst alsof niemand haar kan zien, rent op haar blote voeten door het park en geniet zonder zorgen van het leven. De geur begint fris met cassie absolute en gaat over in warme vanille en ylang ylang. Ze besluit een perfecte dag met sexy viooltjes en vetiver. De inspiratie voor dit parfum kwam van een Italiaanse managers meeting waar Mark Constantine aanwezig was. De dag werd afgesloten met een dinertje en een dansje. Tuca Tuca is op de Italiaanse dansvloer een echte klassieker. De tekst betekent zoveel als ‘raak me aan, raak me aan’.