NOTD MAC Mean & Green 4

De MAC die-hards vragen zich misschien nu af waarom ik Mean & Green opeens review. Ze vragen zich dit af, omdat Mean & Green een lakje is uit een MAC collectie van 2010! De Venomous Villains collectie met allemaal slechteriken uit Disney tekenfilms. Ik had Mean & Green destijds gekocht, samen met een ander lakje, maar heb er eigenlijk nooit een review over geschreven. Via een bekende Amerikaanse beautyblog (Temptalia) heb ik vernomen dat MAC per september 2012 een vaste nagellak lijn zal uitbrengen. Deze nagellak collectie zal bestaan uit 30 kleuren en 3 verschillende finish soorten. En je raadt het misschien al, Mean & Green komt dus in het vaste assortiment en daarom wilde ik het jullie toch wel laten zien!

Kleur & Finish

Mean & Green heeft een pearl finish en lijkt een beetje op folie op de nagels. Ergens lijkt het ook op een olievlek, want afhankelijk van hoe het licht erop schijnt zie je weer een andere kleur op je nagels. Mean & Green is paarse lak gemengd met een blauw/groenachtige kleur en allemaal fijne glitters die steeds van kleur veranderen. Eigenlijk spreken de foto’s voor zich.

Dekking & Langdurigheid

Op de foto’s heb ik 3 dunne lagen op. Door de fijne glitters en weerkaatsing lijkt de dekking goed, maar eigenlijk had er nog een 4e laag bij gekund, maar dat vind ik te veel van het goede voor een nagellak. Drie hele dunne lagen is voldoende. Het is een vrij dunne lak en makkelijk aan te brengen, dit zorgt voor een mooie dekking. Ik heb het lakje vandaag wel weer snel verwijderd, maar ik kan me nog wel herinneren (van 2 jaar geleden) dat het een aantal dagen mooi op de nagels bleef zitten. Dat kan ook niet anders, want glitterlakjes zijn een hel om te verwijderen.

De prijs

In America zijn de lakjes al te koop, als je toevallig in de buurt bent, dan kun je ze daar mooi scoren. De prijzen zijn volgens mij behoorlijk omhoog gegaan. In 2010 was het lakje 12 euro in Nederland en $13 in America en nu kosten de lakjes $16, dus schrik niet als de lakjes hier 15 of 16 euro zullen kosten. Van de ene kant is het niet vreemd, want ook de prijzen van MAC gaan (ik dacht elk jaar) een beetje omhoog.

Het is wel absoluut een mooi en apart kleurtje, ik was al die jaren even vergeten hoe mooi was. Ik mag het wel wat vaker dragen denk ik zo. Ik heb ook nog de kleur formidable, dat was ook een limited edition uit de collectie, willen jullie die ook nog zien?

EDIT: Ik was helemaal vergeten dat ik dit stuk eigenlijk ging schrijven omdat er op 1 september een MAC collectie uitkomt waar dit lakje ook in zit! De collectie heet Styleseeker en het lakje zal 13,50 euro kosten.