NOTD – Essie Sew Psyched 2

Het is weer tijd voor een nail of the day! Dit keer is het de beurt aan Essie Sew Psyched. Ik heb deze kleur al een paar jaren en ik vind het echt een perfecte herfst kleur.

Essie Sew Psyched

Ik kocht Sew Psyched jaren geleden op Ebay omdat Essie hier toen nog niet zo makkelijk te krijgen was en ik heb de ‘salon versie’. Volgens mij was er toen nog niet eens een ‘drogist versie’. De Essie nagellakken van de salon versie hebben een smaller kwastje en de lak is iets dunner. Zelf merk ik eigenlijk niet echt dat de lak iets dunner is, ik vind beide versies namelijk heel fijn en makkelijk lakken. Het kwastje van de drogist versie is dus iets breder en daarmee lak je je nagel zo goed als in één keer. Eerst gaf ik altijd de voorkeur aan dat type kwastjes omdat ik dat makkelijker en sneller vond werken maar eigenlijk heb ik nu niet echt een voorkeur meer. In elk geval zijn de nagellakken die je bij Etos koopt dus gewoon de drogist versie en hebben die allemaal brede, platte kwastjes.

Essie Sew Psyched

Hij doet me denken aan boswandelingen. Ik zou de kleur zelf omschrijven als legergroen met een vleugje bruin en grijs er doorheen. Het is echt een aparte en unieke kleur vind ik. Hij glanst ook heel mooi maar ik denk dat hij er matte ook heel mooi uit zou zien. Dat kan je zelf natuurlijk makkelijk doen door er een matte topcoat overheen aan te brengen. Zoals ik al heel vaak heb gezegd ben ik echt fan van de nagellakken van Essie. Ze lakken makkelijk en snel, ze hebben een breed assortiment aan kleuren en de ze blijven lang op je nagels zitten. Hoe lang precies hangt vooral af van de conditie van jouw eigen nagels. Ik merk dat hoe sterker mijn nagels zijn, hoe langer de nagellak blijft zitten.

Wat vind jij van Essie Sew Psyched?