NOTD – Essie Merino Cool 0

Essie Merino Cool is naar mijn mening echt een herfst nagellakkleur. Niet dat ik dit niet zou dragen in de zomer, ik kies altijd gewoon de kleur waar ik op dat moment zin in heb. Toch vind ik de kleur extra goed passen bij het regenachtige en donkere herfstweer.

Merino Cool is een cream nagellak, mijn favoriete soort nagellak. Ik zou de kleur omschrijven als een combinatie van grijs, paars en bruin. En zoals de naam al doet vermoeden is het inderdaad een koele kleur.

Essie Merino Cool

Ik vind het kwastje van de Essie nagellakken zo fijn, je kan er in een veeg je hele nagel mee lakken. Dat maakt het ook iets makkelijker om netjes te lakken.

Essie Merino Cool

Op het moment zijn mijn nagels niet in de beste conditie. Ze breken, scheuren in en zijn gewoon heel zwak. Ik moet ze weer even extra goed gaan verzorgen met een nagelolie. Maar ik wil jullie wel graag Merino Cool laten zien, is het geen plaatje? Ik vind het best een speciale kleur en ik denk dat hij bij iedereen wel heel mooi zou staan. Ik denk wel dat op elke huidskleur er weer net andere ondertonen in de kleur naar voren zouden komen, maar dat vind ik zelf juist heel leuk!

Op de foto draag ik twee laagjes en dan is de kleur compleet dekkend. Ik draag geen topcoat omdat ik wil dat je de pure kleur en glans van de nagellak zelf kunt zien. Vanwege de conditie van mijn nagels blijft nagellak, van wel merk dan ook, op het moment maar een dag of twee netjes bij mij zitten. En dan breng ik er wel een topcoat overheen aan. Als mijn nagels wat sterker zijn blijven Essie nagellak over het algemeen wel een dag of vijf netjes zitten bij mij.

Essie Merino Cool

Wat vind jij van Essie Merino Cool?