NOTD Essie Canyon Coral 0

In een eerder artikel over Essie hebben we al verteld over de kwaliteit en verschil van de salon varianten en de lakjes die je bij Etos kunt kopen (voor een paar euro’s minder). Canyon Coral (lakje van vandaag dus) is de goedkopere variant die je bij Etos kunt kopen. Ik heb Canyon Coral niet zelf gekocht, maar het zat een tijdje geleden in mijn glossybox. Ik kon dus mooi eens een Essie lakje proberen.

Essie Canyon Coral Essie Canyon Coral swatch 2

Essie Canyon Coral is zo’n typische kleur die moeilijk is vast te leggen. Dat is gelijk het enige probleem van dit lakje denk ik. De kleur is namelijk wel erg mooi. Ik houd er wel van als een nagellak kleur tussen rood, roze en koraal in zit. Op elk moment ziet het er net anders uit. Het kwastje is breed en plat waardoor het lakken heel makkelijk en snel gaat. Qua structuur is het lakje niet dik of stroperig, maar dun. Op de foto draag ik 2 lagen. Ik kan me helaas niet meer herinneren hoe lang het mooi bleef zonder een topcoat. Er staat me iets bij dat het lang goed bleef zonder beschadigingen, maar ik durf het niet meer met zekerheid te zeggen.

Het is wel een kleur die ik mooi vind om te hebben en ook om te dragen, maar ik zou het zelf niet hebben gekocht. De reden hiervoor is dat ik al een paar andere lakjes heb in een goede kwaliteit die hier op lijken. Essie lakjes zijn te koop bij vele Etos filialen voor 10 euro. De Essie salon lakjes zijn duurder, hebben een ander kwastje en zijn minder makkelijk verkrijgbaar.

Aisha heeft een tijdje geleden  geschreven over Peach Daiquiri (te koop bij Etos) en ook over een salon variant genaamd Turquoise & Caicos. Ik denk dat ik beide andere kleuren mooier en leuker vind dan Canyon Coral.