NOTD – Essie Bahama Mama 2

In mijn favorieten van november liet ik Bahama Mama van Essie al zien. Het is echt een herfst-/winterkleur. Niet dat ik me daardoor tegen laat houden om hem in de zomer te dragen natuurlijk. Toch merk ik dat ik in deze periode van het jaar wel echt vaker wat donkerdere kleuren pak.

Bahama Mama is een mooie bordeaux rode kleur. ‘s Avonds kan hij wel wat donkerder lijken en in het licht komt juist het rode wat meer naar voren.

Nagellak van Essie behoort samen met O.P.I tot mijn favorieten. De kwastjes zijn wat breder en daarom lakt het echt heel makkelijk. De consistentie is ook perfect wat mij betreft, niet te dun en niet te dik. De droogtijd is gemiddeld, net als die van andere nagellakken. Hoelang het blijft zitten is bij mij vooral afhankelijk van de toestand van mijn nagels. In periodes dat mijn nagels heel dun en broos zijn dan gaat de nagellak (van elk merk overigens) ook snel chippen. Als mijn nagels wat steviger zijn en niet zo snel breken dan blijft de nagellak meestal een dag of vijf heel goed zitten.

Essie Bahama Mama swatch 2

Op de foto heb ik twee laagjes aangebracht zonder topcoat. Hij glanst lekker van zichzelf. Topcoat is natuurlijk wel altijd aan te raden als je wil dat de nagellak mooi en lang blijft zitten maar de mijne is op dit moment op. En sowieso laat ik op swatches altijd alleen de nagellak zien zodat je het beste kan zien hoe hij er in het echt uitziet.

Essie Bahama Mama swatch flits

Deze foto is met flits gemaakt maar hier zie je beter hoe de kleur er in het licht uit ziet. Iets lichter en iets meer rood.Essie Bahama Mama swatch

Ik denk dat Bahama Mama een kleur is die bij iedereen heel mooi staat. Persoonlijk vind ik het ook altijd heel mooi als mensen met een hele lichte huidskleur donkere nagellak dragen. Dat contrast, ik vind het zo mooi!

Essie is onder andere te koop bij Etos en kost €9,99 .

Wat vind jij van Bahama Mama?