NOTD Chanel Tenderly (Spring 2015 collection) 1

In een eerder artikel had ik de nieuwste make-up collectie van Chanel laten zien en in dat artikel kon je zien dat er o.a. 3 kleuren nagellak gelanceerd zouden worden. De collectie ligt vanaf deze week al bij de Chanel counters in de Bijenkorf, dus ik moest Tenderly wel meenemen. De andere twee zijn limited edition kleuren en Tenderly blijft in het vaste assortiment. Ik heb dan ook bewust voor Tenderly gekozen. Het is een mooie toevoeging aan het Chanel Le Vernis assortiment.

Tenderly wordt omschreven als een purple rosewood kleur. Als je dat googled dan snap je de kleuromschrijving. Het is ook een houtachtige kleur paars, maar het heeft ook wel iets weg van een donkere lavendelkleur of paarsachtig mauve. In ieder geval vind ik het een aparte kleur en daarom vind ik hem heel mooi! Persoonlijk vind ik de kleur ook wel chique en zelfs geschikt voor kantoor. Hoewel het een ‘donkere’ kleur is, vind ik het ook vrij zacht en neutraal. Dat klinkt vast raar. Op het moment draag ik een grijze trui en Tenderly past er heel mooi bij. Ook bij zwart overigens (kleur broek).

Chanel Tenderly notd

Ik weet niet waarom, maar ik had een andere textuur verwacht. Ik verwachtte vol cremig, maar het lakje gaat meer richting een jelly finish. De eerste laag was dan ook heel dun en transparant. Ik vroeg me af of dit goed zou komen, maar met de tweede laag gebeurde dat gelukkig. Ik vind de kleur nog niet helemaal dekkend, maar wel mooi genoeg om het zo te laten. Alleen als je van heel dichtbij en met een lamp erop kijkt, zie je dat het hier en daar nog een beetje transparant is. Verder droogt het lekker snel en geeft een mooie glans. Verder lakt het prima, makkelijk en snel.

Voor de foto heb ik er geen topcoat gebruikt, maar dat gebruik ik anders wel. Ik ben ook bang dat de kleur anders geen 3/4 dagen haalt zonder beschadiging. Maar met base en topcoat haal ik heel makkelijk een week met mijn andere Chanel lakjes. Ik laat het nog wel weten als het zonder topcoat uitzonderlijk lang mooi is gebleven!

Chanel Tenderly 3 Chanel Tenderly 2Wisten jullie eigenlijk dat je de dop kunt gebruiken als hulpstuk om je nagels te lakken?

Chanel nagellak kost 23,50 euro in de Bijenkorf . Bij overige parfumerieën kunnen de prijzen nog wel eens verschillen.