Nog steeds op zoek naar de perfecte… concealer 4

Vandaag blaas ik een oude rubriek nieuw leven in. Eigenlijk is er maar één keer eerder een artikel in deze rubriek verschenen en was het de bedoeling dat we ermee door zouden gaan. Dat is niet helemaal gelukt dus… Oeps!

Seren schreef hier al over haar zoektocht naar de perfecte oogmake-up remover.

Deze rubriek gaat over beautyproducten waar we nog steeds naar op zoek zijn. Je weet wel, je gebruikt ze regelmatig maar je hebt toch niet dat geweldige wow-effect. Je blijft ze opnieuw kopen en andere merken en soorten proberen, in de hoop dat je ooit jouw holy grail vindt. Vandaag vertel ik jullie over mijn zoektocht naar de perfecte concealer, die ik tot op heden dus nog steeds niet heb gevonden.

Waarom is dit zo een issue voor mij?

Een paar jaar geleden kreeg ik last van eczeem in mijn gezicht. Ik heb al van kleins af aan last van eczeem maar ik had het meestal in mijn elleboogholtes. Een jaar of vijf geleden kreeg ik het ook in mijn gezicht, rondom mijn ogen en in mijn hals. Ik voelde me diep ongelukkig en elke keer als ik in de spiegel keek zag ik alleen maar het eczeem. Ik had het gevoel dat iedereen op straat naar me staarde, ook al zat dat waarschijnlijk tussen mijn oren. Na wat bezoekjes aan de dermatoloog en minderen met het eten/drinken van zuivel verdween mijn eczeem gelukkig weer. In mijn hals en op mijn kaaklijn is er niets meer van te zien, hoewel mijn kaaklijn aan beide kanten wel nog steeds wat ruw aanvoelt. Rondom mijn ogen heb ik helaas hele donkere vlekken hieraan overgehouden. Ook heb ik onder mijn ogen een paar rimpeltjes gekregen die naar mijn mening best diep zijn. Die rimpeltjes ontstonden toen ik daar eczeem had en zijn dus nooit meer verdwenen. Ik vind het heel vervelend want ik ben pas 28 en ik vind dat het mij veel ouder laat lijken. De donkere vlekken rondom mijn ogen zijn ook echt heel donker en er is aardig wat voor nodig om ze te camoufleren. Wat lastig is, is dat ik ook op mijn oogleden donkere vlekken heb, en als ik daar heel veel concealer of foundation op smeer dan gaat mijn oogschaduw creasen. Daar gebruik ik dus meestal een dun laagje foundation en breng daarna eventueel oogschaduwbasis en oogschaduw aan. Doordat het daar van zichzelf heel donker is lijkt het altijd of ik helemaal los ben gegaan op de kleur in mijn crease en ziet het er heel donker uit. Maar dat is dus gewoon mijn huid, daar kan ik niets aan doen. Ik denk er wel over na om misschien een make-up les bij M.A.C te boeken en te vragen of zij tips hebben hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

Maar goed, ik heb dus extreem donkere kringen, donkerder dan de meeste mensen. En dan heb ik ook nog die rimpeltjes waar concealer meestal na een uurtje al in opgehoopt zit. Ook is de huid rondom mijn ogen nog altijd wat teer dus ik moet altijd een beetje voorzichtig zijn wanneer ik mijn make-up aanbreng.

Concealers

Wat moet een perfecte concealer voor mij doen?

Laat ik voorop stellen dat ik het hier heb over een concealer om onder mijn ogen te gebruiken. Voor concealers om eventuele oneffenheden mee te verdoezelen heb ik niet zulke specifieke eisen. Een perfecte concealer moet vanzelfsprekend de juiste kleur hebben voor mij. Dat klinkt heel makkelijk maar dat betekent voor mij dat ik, met mijn donkere huid, automatisch bij de wat duurdere merken terechtkom. Nog nooit ben ik in de drogist een concealer tegengekomen die donker genoeg was voor mij. Mijn ervaringen zijn dus ook alleen met concealers van wat duurdere merken. Naast de perfecte kleur moet de concealer ook heel dekkend zijn. Daarnaast zou de concealer dus de hele dag netjes op zijn plek moeten blijven zitten zonder in de lijntjes onder mijn ogen te gaan zitten.

Wat heb ik al geprobeerd?

Ik heb vooral concealers van M.A.C en Bobbi Brown geprobeerd, die hebben toch wel de meest uitgebreide collectie qua kleuren. De Select Moisturecover concealer is een vloeibare concealer. Hij is niet super dekkend maar hij verdoezelt mijn donkere kringen wel een stuk. Hij is alleen niet dekkend genoeg om ze echt helemaal weg te werken. Ook gaat hij na een paar uur gewoon creasen. Daarnaast heb ik de Studio Finish concealer, ook van M.A.C. Deze is een stuk dekkender maar ook een heel stuk droger. Door de tere huid rond mijn ogen en het feit dat deze concealer best droog is, krijg ik hem heel moeilijk aangebracht. Daarnaast gaat hij binnen de kortste keren creasen. Dan heb ik nog de corrector en creamy concealer van Bobbi Brown. Deze combinatie werkt mijn donkere kringen compleet weg. Zo goed zelfs dat ik het er altijd een beetje eng uit vind zijn, ik ben namelijk niet gewend dat het er zo egaal uitziet. Ik moet er altijd een klein beetje aan wennen haha. Deze twee producten zijn echt lang niet zo droog als de Studio Finish concealer dus ik krijg ze een stuk makkelijker aangebracht. Wel gaan ze nog steeds in mijn lijntjes zitten na een paar uur. Tot slot heb ik vorige week de Mineralize concealer gekocht van M.A.C. Vloeibare concealers brengen nou eenmaal echt het allerfijnste aan op mijn tere huid en dit is voor een vloeibare concealer best een dekkende. Ik heb hem nog maar heel kort dus ik moet hem nog goed uitproberen dus verder kan ik er niet zoveel over zeggen.

Ik vraag me wel een beetje af of ik ooit een product kan vinden dat niet in mijn lijntjes zal gaan zitten, dat is nou eenmaal het probleem met lijntjes onder je ogen.

De MUA van M.A.C had toen ik de Mineralize concealer kocht de Prep + Prime Vibrancy eye primer onder de concealer aangebracht. En ik moet zeggen dat toen ik ‘s avonds thuis kwam en in de spiegel keek de concealer nog steeds helemaal netjes op zijn plaats zat. Ik heb een testertje gekregen dus die ga ik de komende tijd maar eens uittesten. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn verdere zoektocht.

Heb jij je holy grail concealer al gevonden?