New Love: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture #9 Rose Stiletto 8

Dit artikel moet ik begin met een biecht. Nou ja biecht, ok het zit dus zo, ik Seren, ben per Rose Stiletto van YSL helemaal over mijn roze lipstick fobie heen. Ik kan dus blijkbaar wel roze lipstick en lipgloss op. Of eigenlijk beter gezegd, ik ben verliefd op een roze lipstick en ik wil hem eigenlijk uitroepen tot mijn favoriete lipstick van november en december 2010. Een tijdje terug heeft Yves Saint Laurent heel stilletjes zonder dat ik het wist een nieuwe collectie lipsticks uitgebracht. Deze collectie heet Rouge Pur Couture en bestaat uit 18 knal kleuren in de kleurenfamilies rood, fuchsia en oranje. Ik heb dus alleen nummer 9 en in dit artikel laat ik jullie weten waarom ik verliefd ben. Lees verder voor meer en de foto’s natuurlijk.

De Rouge Pur Couture die ik heb is helaas wel een tester en dus in een miniformaat. Ik kreeg deze een maand geleden, toen ik 2 kwasten ging kopen bij de counter van Yves Saint Laurent bij de Bijenkorf. Maar sinds de eerste keer aanbrengen is het wel echt liefde. Mijn eerste indruk was, dat de lipstick heel licht is op mijn lippen,  bijna gewichtloos zou je kunnen zeggen. Een keer over mijn lippen geeft volledige dekking en blijft uren precies zo op mijn lippen zoals ik het heb aangebracht. Normaal eet ik mijn lippenstift eigenlijk op of het vervaagd het heel snel, maar bij Rose Stiletto heb ik dat eigenlijk niet.

Wat betreft de kleur kan ik zeggen dat het een kleur is dat volgens mij iedereen wel staat. Op de foto’s valt het wat donkerder uit dan dat het in het echt is. Niet vergeten dat mijn lippen ook best wel gepigmenteerd zijn, waardoor de lipstick ook weer wat donkerder wordt bij mij. Op de foto lijkt het meer rood dan roze, maar ik vind hem in het echt meer roze met een bruine ondertoon, waardoor het eigenlijk heel zacht is qua kleur. Misschien is oudroze wel de juiste omschrijving. Waarschijnlijk is het zo een kleur dat bij iedereen staat, maar bij iedereen er weer net anders uit ziet.

Van de week heb ik met mijn moeder nog een aantal Rouge Pur Couture lipsticks staan swatchen en ik vond zoveel mooi dat ik geen keuze kon maken. Eigenlijk ben ik gewoon de winkel uitgegaan, omdat ik een beetje chagrijnig werd van de dames in de desbetreffende winkel. Niemand kon helpen en ze lieten ons heel lang wachten. Het lijkt me niet moeilijk om tegen ons te zeggen dat iemand zo bij ons komt of een excuses voor het wachten i.p.v een zuur gezicht. Maar goed. Ik heb dus niks gekocht en dat is toch weer beter voor mijn portemonnee. Bedankt.

Ik ben nog niet klaar met de Rouge Pur Coutures, ik wil er meer hebben want ik vind deze ene tester gewoon heel erg fijn. Wat de prijs van deze lipsticks zijn precies zijn weet ik niet. Twee verschillende magazines gaven verschillende prijzen aan, de een zei 27 en de ander 29. Dus ik gok de prijs op 28 euro ongeveer? In ieder geval is het wel weer een dure grap en zal ik het dus alleen kopen met een 20% of 25% kortingsactie. Ik heb wel eens vaker gehoord dat dames altijd heel tevreden zijn met hun YSL lipstick en dat ze een van de beste zijn in het maken van lipsticks. Nou bij deze ben ik in ieder geval 200% overtuigd en ik wil meeerrrrrrrrrrr.