Nail of the day: MAC Deep Sea (MAC Me Over) 5

Sinds 3 september ligt er weer een nieuwe MAC collectie bij de counters. Het is best uitgebreide collectie met mooie producten waarvan ik er maar 2 heb uitgekozen. Ik heb namelijk de 226 kwast gekocht, want die wilde ik al een tijdje en omdat het nu weer als een limited edition is uitgekomen moest ik het hebben. En ik heb nog een lakje genaamd Deep Sea gekocht. De nieuwe collectie heet trouwens MAC Me Over en ook Aisha heeft een aantal producten uit deze collectie bemachtigd, maar daar moeten jullie nog even op wachten.

Deep Sea is een donkerblauw/teal kleur en ik vind het echt een hele mooie kleur. Alleen het lakken vond ik in eerste instantie tegen vallen. Ik had keurig mijn nagels verzorgd met Trind en daarna ging ik ze lakken met Deep Sea. Dat ging niet helemaal lekker, want het werd een beetje streperig of dik qua structuur. Na twee lagen was ik niet tevreden en heb ik alles van mijn nagels gehaald. Ik dacht dat het misschien ook wel te maken had met het feit dat ik onderuit lag op de bank. Dat was het ook wel hoor. Nadat ik alles dus van mijn nagels had gehaald ging ik maar weer goed zitten en opnieuw lakken. Ook dat ging niet prettig en ik was eigenlijk al een beetje afgeknapt maar ik maakte het toch wel af.

Later op twitter zag ik dat @lalalishaa ook Deep Sea had en daar heel tevreden over was. Ze gaf als tip om genoeg lak op het kwastje te laten en dus eigenlijk dik te lakken. Dat heb ik dus gedaan voordat ik de onderstaande foto’s heb gemaakt. En ik moet toegeven dat het inderdaad veel meer verschil maakt. De 1e (en 2e) keer lukte het niet om netjes te lakken, maar met het dikker lakken wel. Zoals ik nu heb gelakt vind ik de kleur ook mooier uitkomen op mijn nagels. Zoals het eerst was vond ik gewoon niet mooi en het klinkt vast vreemd, maar omdat het niet helemaal netjes gelakt was leek het meer groen dan blauw.

Verder heb je genoeg dekking met 2 lagen. Of het nou dik gelakt is of dun, met 2 lagen is het al goed. Het is een cream lakje en heeft dus veel glans. Geen glitters of andere poespas, maar gewoon zoals het is. Ondanks de dikke lagen droogt het best snel zonder een topcoat en het blijft lang mooi op de nagels. Ik heb Deep Sea al 3 a 4 dagen op mijn nagels gehad en had alleen een klein beetje last van tipwear.

Ik zou dit lakje niet aanraden als je erg moeite hebt met netjes lakken, het ziet er anders snel slordig uit. Ook als je last hebt van snel verkleurende nagels en geen basis gebruikt zou ik deze niet aanraden.

Deep Sea is wel aan te raden voor mensen die wel eens een donker lakje willen proberen, maar zwart bijvoorbeeld te heftig vinden. Ook als je van aparte blauwe en groene lakjes houdt dan is dit een aanrader. Ik vind dit een kleur dat ook wel bij meerdere kleuren past, dus je hoeft niet extreem rekening te houden met je kleren.

Dit lakje is een limited edition en nu waarschijnlijk nog wel te vinden bij de MAC Counters en kost 12.50.

PS. MAC in Bijenkorf Rotterdam verkoopt sinds een paar weken ook losse MAC oogschaduws, dit zijn dus refills. Deze kosten nu 12 euro per stuk en je kunt een lege palet kopen waar 4 refills in passen en die kun je naar wens samenstellen. Een gewone losse oogschaduw kost 16 euro en als je een palet vol hebt, ben je goedkoper uit dan wanneer je 4 oogschaduws van 16 euro koopt. Wij zijn zo blij dat we nu eindelijk ook refills kunnen kopen!