Mijn wenkbrauwen en ik… 4

Als je volle wenkbrauwen hebt als ik (of als Aisha) dan herken je het gevoel wanneer je na een lange tijd weer je wenkbrauwen onder handen hebt genomen. Soms dan hou je het keurig bij en soms laat je ze verwilderen en komt er een moment dat je wenkbrauwen je zelfbeeld veranderen en dan breng je ze weer in orde. Dat is in ieder geval bij mij wel zo. Afgelopen dagen was het zo ver, ik keek in de spiegel en had niet echt een schoon of fris gevoel wanneer ik in de spiegel keek en dat betekent dat ik het weer te ver heb laten komen. Eigenlijk is het net als je kapsel die je een jaar niet hebt laten knippen en het hangt er maar futloos bij en je kan er maar niet vrolijk van worden, maar dan in je gezicht. Ik hoop dat jullie me begrijpen, want ik weet niet hoe ik het frisse gevoel van wenkbrauwen epileren kan omschrijven. *Waarschuwing: op de volgende foto’s draag ik geen make-up en de beelden zijn close-up. Schrik niet!

Maar goed, in ieder geval… ik heb het dus over wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen zijn niet bijzonder, ze zijn altijd al vrij dik geweest en vol, alleen de laatste jaren niet meer echt. De uiteindes zijn minder vol en dat zijn ze ook altijd al geweest. Verder heb ik nooit mijn wenkbrauwen mogen knippen van mijn moeder, ik ben nu bijna 26 en wat dat betreft luister ik nog steeds naar haar. Ze zijn niet perfect, dat hoeft gelukkig ook niet, ben daarom tevreden met mijn wenkbrauwen, zelfs als ik ze verkeerd of helemaal niet epileer.

Heb nu inderdaad een heel stuk tekst geschreven, maar eigenlijk wil ik laten zien wat ik allemaal voor mijn wenkbrauwen gebruik. Ok, ik geef toe, het is inderdaad droog, maar ik moet toch wat of niet?

Zo zien mijn wenkbrauwen er vandaag uit na een epileersessie. Nog steeds niet helemaal netjes, maar goed genoeg voor mij.

Ik heb geen bijzondere handelingen als ik epileer, maar ik probeer wel te vermijden dat ze te dun worden. Met wenkbrauwpoeder van Anastasia vul ik de kale plekken en gaten een beetje op en ik gebruik hiervoor een kwastje dat schuin is afgesneden en met stevige haartjes zodat het goed tussen de haartjes komt.

Op de foto is mijn wenkbrauw een tikkeltje aan de vollere of zwaardere kant zeg maar. Als ik m’n ogen wat zwaarder opmaak, dan zet ik wat subtieler aan. Hierna wilde ik een subtiele look dragen en dan vind ik wat sterker aangezette wenkbrauwen wat mooier bij mezelf.

Anastasia Brow Powder Duo – Brunette/ Dark Brow, Hema borsteltje, Chanel wenkbrauw kwastje, Pincet Rubis Switzerland, MAC Wenkbrauw gel, Carmen vergrotende spiegel met lampje.

Ik vind mijn wenkbrauwen opvullen/aanzetten eigenlijk geen dagelijkse noodzaak. Het zit ook niet in mijn standaard routine. Soms doe ik het wel en soms niet. Een tijdje geleden deed ik het wel elke dag en toen werd het opeens raar als ik ze niet meer opvulde en ik vind dat soort gewenningen eng, dus ben het weer gaan afbouwen.

Nadat ik mijn wenkbrauwen heb gedaan heb ik me nog subtiel opgemaakt en foto’s van deze look komen morgen online! Ik vraag me nog wel iets af, hebben jullie dat schone, frisse gevoel ook wanneer je wenkbrauwen weer helemaal gedaan zijn? Of ben ik de enige?