Meer leren over geuren 2

Regelmatig hebben Seren en ik het over geuren. Sinds Seren bij LUSH werkte merk ik dat zij heel veel weet over specifieke geurnoten. Als ik bijvoorbeeld een product aan het testen was en de geur niet lekker vond dan vroeg zij wat er in zat. En dan wist zij precies voor mij te benoemen welke ingrediënten ik waarschijnlijk niet lekker vond. Zij kent mijn smaak namelijk best goed.

Stiekem ben ik dan altijd een beetje jaloers, ik wil ook weten hoe verschillende geurnoten precies ruiken. Bij rozen als geurnoot kan ik mij nog best wel wat voorstellen, vaak kan ik dat ook wel herkennen in een geur. Ook vanille herken ik wel. Hoe bergamot ruikt, daar heb ik dan weer geen idee van.

Meer leren over parfum

Seren heeft inmiddels ook wat trainingen gehad op het gebied van geuren en zij weet ook heel veel over verschillende geurnoten. Ik vind het zo leuk om daar met haar over te praten. Soms omschrijft zij dan bepaalde geuren maar dan kan ik me er niet echt een beeld bij vormen. Verder dan standaard geurnoten die we in het dagelijks leven veel tegenkomen, zoals vanille, kom ik niet.

De laatste tijd vind ik mijn geuren ook een beetje saai. Wij wonen in een appartementencomplex en regelmatig als ik de lift in kom dan ruik ik een geurtje van iemand. Heel vaak herken ik Coco Mademoiselle van Chanel of andere zoete geuren. Het doet me beseffen dat ik vaak ruik zoals iedereen ruikt. Ik heb niet echt hele unieke geuren en ik heb volgens mij een heel gangbare smaak. Veel populaire geuren vind ik heel lekker. Maar dat vind ik stom. Ik wil wat meer uniek zijn.

Ik zou heel graag geuren van Jo Malone willen, ondanks dat ik de geuren nooit heb geroken. Het merk spreekt me gewoon heel erg aan. Ik heb het idee dat die geuren sowieso iets unieker zijn maar wat ze nog specialer maakt is dat je ze over elkaar heen kan dragen. Je kan dus twee of drie geuren tegelijk dragen, waardoor de combinaties eindeloos zijn en de geur die jij draagt veel unieker wordt.

Wat ik ook heel graag wil is de geuren bij Skins eens uitgebreid bekijken, of ruiken eigenlijk. Zij hebben heel veel niche parfums en die zijn dus wel wat specialer. Geuren met geurnoten als hout of leer, dat klinkt toch gewoon heel interessant. Hoe leer in een parfum ruikt, daar heb ik echt geen idee van en ik kan me er totaal geen voorstelling van maken. Daarom lijkt het me zo leuk om er meer over te leren.

Meer leren over parfum

Ooit zou ik heel graag trainingen willen krijgen over geuren en alles te weten komen over de geschiedenis van bepaalde geuren en hoe ze tot stand zijn gekomen. Daar zitten vaak namelijk hele verhalen achter en als je die verhalen kent maakt dat een geur nog mooier voor mij persoonlijk. Ook lijkt het me leuk om geuren tot in detail te kunnen beschrijven voor een review. Zodat mensen zich echt een beeld kunnen vormen van de geur. Geuren zijn zo persoonlijk, ze ruiken bij iedereen anders, dat maakt ze ook zo speciaal vind ik.

Ja, als ik één ding zou mogen kiezen op beautygebied waar ik meer over wil weten dan zou dat over geuren zijn. En over skincare eigenlijk ook, shit…

Op dit moment zijn mijn favoriete geuren Love, Chloé eau florale en de eau de parfum van Liu Jo. Ik ben wel heel benieuwd wat jullie favoriete geur is?

Meer over parfum op PYC

 • Scent of Liu Jo

  Scent of Liu Jo

  Liu Jo heeft onlangs een nieuwe geur gelanceerd, de nieuwe Scent of Liu Jo. Ik ga je er alles over vertellen. De verpakking lijkt heel erg op die van de eerste Liu Jo geur waar ik ook al een review over schreef. Eigenlijk ziet de flacon er hetzelfde uit, alleen is de geur nu roze […]

 • Skins Classics Box

  Skins Classics Box

  Afgelopen donderdag stuurde Seren mij een berichtje over de Skins Classics box. We waren beiden erg enthousiast en besloten er allebei een te bestellen. We bestelden hem op donderdagavond en op zaterdag hadden we de box in huis. Skins Cosmetics, bestaat 15 jaar en om dit te vieren hebben zij een box uitgebracht met hun beste […]

 • Hermes – Eau des Merveilles review

  Hermes – Eau des Merveilles review

  Eau des Merveilles van Hermes was voor mij liefde op het eerste gezicht, het verveelt niet en blijft elke keer dat ik het ruik nog even magisch en even mooi. Elke keer heb ik kriebels in mijn buik, want zo waanzinnig mooi vind ik deze geur. Ik ken namelijk niks wat hier op lijkt. Serena […]

 • L’Occitane kerst 2014

  L’Occitane kerst 2014

  L’Occitane is een merk waar ik eigenlijk nog maar heel weinig ervaring mee heb. De laatste paar maanden zit het merk echter wel in mijn hoofd, ik wil er wel graag meer van proberen. Toen wij een persbericht ontvingen over de kerstcollectie van L’Occitane vond ik ook dat daar hele leuke setjes bij zaten dus […]

 • Guerlain La Petite Robe Noire Review

  Guerlain La Petite Robe Noire Review

  La Petite Robe Noire, het kleine zwarte jurkje is absoluut essentieel en onweerstaanbaar. Zij is de chique en vol glam geparfumeerde creatie door Guerlain. Zij is La Petite Robe Noire. Inmiddels is er een derde creatie van La Petite Robe Noire, maar vandaag schrijf ik over het klassieke Parijse jurkje. Eigenlijk was de geur al […]

 • Philosophy holiday collectie 2014

  Philosophy holiday collectie 2014

  Kerst komt er nu toch echt bijna aan en de ene feestdagencollectie is nog leuker dan de ander! Vandaag laat ik je de Philosophy holiday collectie zien, kijk je mee? Vanilla Jasmine shampoo, shower gel & bubble bath – 240 ml €17,72 Orange Cranberry spritzer shampoo, shower gel & bubble bath – 240 ml €17,72 […]

 • Meer leren over geuren

  Meer leren over geuren

  Regelmatig hebben Seren en ik het over geuren. Sinds Seren bij LUSH werkte merk ik dat zij heel veel weet over specifieke geurnoten. Als ik bijvoorbeeld een product aan het testen was en de geur niet lekker vond dan vroeg zij wat er in zat. En dan wist zij precies voor mij te benoemen welke […]

 • Vijf nieuwe geuren die mijn aandacht hebben..

  Vijf nieuwe geuren die mijn aandacht hebben..

  Het voelt allemaal weer zoals vroeger. Vroeger als in door verschillende media geprikkeld worden met nieuwe producten en uit nieuwsgierigheid gaan ontdekken hoe ze dan in het echt zijn. Misschien komt het omdat de geuren die ik in dit artikel zal benoemen, allemaal om verschillende redenen mijn aandacht hebben. Misschien ben ik ook wel gewoon meer […]