Max Factor Color Elixir collectie: swatches en korte review 1

Max Factor komt met een nieuwe Elixir collectie. Deze collectie bestaat uit lipsticks, lipliners en foundation.

De producten uit de Elixir collectie bevatten een formule die actief bijdraagt aan de verzorging van de huid. De lipstick bestaat voor 60% uit een verzorgend elixir dat is samengesteld uit actieve ingrediënten zoals Aloë Vera- en shea boter, avocado en anti-oxidanten uit witte thee. De formule verhoogt het vochtpeil van de lippen waardoor deze zachter en gladder worden. De Colour Elixir Lipliner bevat net als de lipstick 60% aan verzorgende ingrediënten.

Max Factor belooft dat de Colour Elixir Lipstick de conditie van de lippen helpt te verbeteren in zeven dagen. Naast een mooi kleurtje verzorgt het je lippen dus ook nog, ideale combinatie! De lipstick is verkrijgbaar in tien kleuren met daarnaast nog acht bijpassende Colour Elixir Lipliners.

Burnt Caramel – Firerly – Rosewood

Burnt Caramel – Firerly – Rosewood

Burnt Caramel – Firerly – Rosewood

Pearl Maron – English Rose – Bewitching Coral – Icy Rose

Pearl Maron – English Rose – Bewitching Coral – Icy Rose

Pearl Maron – English Rose – Bewitching Coral – Icy Rose

Mulberry – Ruby Tuesday – Raisin

Mulberry – Ruby Tuesday – Raisin

Mulberry – Ruby Tuesday – Raisin

Mauve Mistress – Pink Petal – Brown n Nude

Mauve Mistress – Pink Petal – Brown n Nude

Mauve Mistress – Pink Petal – Brown n Nude

Mauve Mistress – Pink Petal – Brown n Nude

De lipsticks zijn zoals je ziet erg goed gepigmenteerd. Sommigen hebben een cream finish en andere hebben juist een glansje erin. Ik houd zelf meer van de cream lipsticks, die vind ik toch net wat mooier. De lipsticks voelen erg fijn aan op je lippen en drogen je lippen totaal niet uit. Ze blijven bij mij zeker 4 uur zitten maar als je echt wat gaat eten moet je toch wel even bijstiften. Ik heb de lipsticks nog niet een volle week kunnen gebruiken dus of ze zoals Max Factor je lipconditie ook echt verbeteren kan ik nog niet zeggen.

De lipliners zijn ook erg goed gepigmenteerd en glijden makkelijk over je lippen. De Brown n Bold lipliner hebben wij helaas niet, dus die mis je op de foto’s.

Op bovenstaande foto draagt Seren de lipstick in Ruby Tuesday, staat haar goed he?!

Naast de lipstick en de lipliners hoort er ook nog een foundation bij deze collectie. De Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum: een olievrije foundation die huidveroudering helpt tegen te gaan door middel van een SPF 15 en een verzorgend serum.

Het serum ondersteunt de dekking van de foundation door middel van speciale pigmenten die licht reflecteren. De pigmenten gaan niet in de fijne lijntjes van de huid zitten waardoor rimpels minder zichtbaar worden. De foundation verbetert de conditie en teint van de huid door de toevoeging van vochtinbrengende bestanddelen zoals glycerine en niacinamide en helpt de huid beschermen met behulp van Vitamine E en groene thee extracten. De SPF 15 beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling.

De foundation is in 5 kleuren te krijgen.

Nog een tip van Pat McGrath, de Creative Design Director van Max Factor:

“Gebruik niet teveel dagcrème voor het aanbrengen van de Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum, de huid kan dit namelijk niet opnemen. Verwijder eventueel voor het aanbrengen van de foundation de niet door de huid opgenomen crème met een tissue.”

Zelf heb ik foundation in Golden 1 keer gebruikt. De kleur is namelijk te licht voor mij dus ik heb hem een keer gebruikt toen ik de hele dag thuis bleef. En ik moet zeggen dat ik hem erg fijn vond! Je voelt de foundation niet zitten, dat is iets wat erg belangrijk voor mij is. De foundation bleef ook tot ‘s avonds netjes zitten. Nu heb ik de foundation maar 1 keer gebruikt dus dit is absoluut geen review. Seren gebruikt de foundation op dit moment en zal hier binnenkort een echte review van maken.

Op de eerste foto draagt Seren geen foundation en op de tweede foto draagt ze de Colour Elixir foundation + serum in golden. Zoals je ziet geeft de foundation een mooie, medium, natuurlijke dekking.

Het enige wat ik echt een heel groot nadeel vind aan de foundation is dat er zo weinig kleuren zijn. Als je wat donkerder bent dan heb je gewoon pech. Ik zou heel graag een drogisterij merk willen zien die de foundations uitbrengt van heel licht tot heel donker. Maar het schijnt dat de markt daar in Nederland te klein voor is. Toch houd ik hoop!

De Colour Elixir lipstick en lipliner zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2011 en de Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum is verkrijgbaar vanaf 1 september 2011 bij de drogist.

De adviesprijzen zijn:

  • Lipstick € 12,49
  • Lipliner € 8,99
  • Foundation € 15,99
Wat vinden jullie ervan? Welke producten zou jij willen proberen?