Mac pigment melon 3

De foto’s uit dit artikel zijn al van een hele tijd geleden, Seren heeft ze gemaakt. Toch heb ik tot nu toe nooit over mijn enige M.A.C pigment, Melon geschreven. Seren liet mij weten dat er nu ook een speciale sized to go versie van Melon te koop is, voor maar een tientje! Het leek mij de perfecte gelegenheid om toch eens over Melon te schrijven.

Zoals ik dus al zei is Melon mijn enige pigment. Voor degenen die het niet weten, een pigment is een super geconcentreerd los kleurpoeder. Je kan het als oogschaduw gebruiken maar je kan er nog veel meer mee. Sowieso kan je het overal op je gezicht gebruiken, sommige kleuren zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt als blush of juist als highlighter of bronzer. Maar je kan het ook mengen met een kleurloze lipgloss en het dan op je lippen aanbrengen. Hetzelfde kan je ook doen met kleurloze nagellak en het dan als nagellak gebruiken. Het hangt een beetje van de kleur af of het ook echt mooi op je lippen staat, en van jouw persoonlijke smaak natuurlijk. Maar het is dus in elk geval veel meer dan alleen een oogschaduw.

Seren heeft echt perfecte foto’s gemaakt. Je kan goed de verschillende kleuren zien die in Melon zitten. Het is een heel unieke kleur. Op het eerste gezicht lijkt het een gouden kleur. Maar op de foto’s kan je goed zien dat er ook een rood/roze kleur doorheen zit. Misschien kan je die kleur een beetje omschrijven als terracotta.

Ook op de swatches heeft Seren heel goed laten zien dat Melon er steeds anders uitziet, afhankelijk van in welk licht je het houdt. Je ziet ook Serens handen op de foto’s trouwens.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Melon niet héél vaak gebruik. Ze zeggen dat het net zo gemakkelijk is als een oogschaduw maar ik vind het toch echt wel iets lastiger hoor. Ik heb ook al eens gehad dat er een heel klein beetje poeder in mijn ogen was gekomen, in combinatie met mijn lenzen was dat niet bepaald fijn. Ik denk dat je eigenlijk gewoon een beetje oefening nodig hebt om pigments te gebruiken, ik geloof wel dat het dan uiteindelijk inderdaad niet zo moeilijk is. En je moet ook gewoon maar een klein beetje op je kwast doen. Nu ik Melon weer zo op de foto’s zie en zie hoe mooi en speciaal hij is vind ik het super zonde dat ik hem zo weinig gebruik. Ik heb hem zelf tot nu toe ook alleen nog maar als oogschaduw gebruikt. Maar ik moet er gewoon een beetje mee gaan spelen. Niks leukers dan spelen met make-up toch?!

Op de foto’s zie je de verpakking van 4,5 gram, die kost €21,50. Maar nu is er dus ook een Sized to go verpakking. Deze bevat 2,5 gram en kost €10. Ik weet dat er elk jaar rond de zomer Sized to go verpakking worden uitgebracht, meestal zijn dit van de verzorgingsproducten als de cleanse off oil en de Fix+, maar nu dus ook pigments! Ik denk dus ook dat ze tijdelijk te koop zijn maar zeker weten doe ik dat niet. Als ik je in elk geval iets mag aanraden, koop lekker de Sized to go verpakking mocht je Melon ook willen. Je maakt zo’n grote pigment toch nooit op. Of je moet hem dagelijks gebruiken, maar dan nog doe je er volgens mij jaren mee. De sized to go pigments zijn er in 8 kleuren, van de pigments in de gewone verpakking zijn er wel veel meer. De meest populaire kleuren zijn er geloof ik in elk geval wel in de Sized to go verpakking. Misschien dat ik zelf Vanilla nog wel aanschaf, die wil ik al heel lang!

Ik weet niet of deze Sized to go pigments bij alle M.A.C counters te koop zullen zijn maar je kan ze in elk geval wel online bestellen via maccosmetics.com.

Wat vind jij van Melon?