MAC Gleeful blush 4

De MAC Gleeful blush is er een uit de vaste collectie van MAC. Vaak lees je alleen over de nieuwe producten maar er zitten zo enorm veel mooie producten in het vaste assortiment dat die af en toe ook best wat aandacht mogen krijgen vind ik. Gleeful is een mineralize blush en die formule wordt door MAC als volgt beschreven:

Gebakken mineralen in een fijne poederformule die een buitengewone glans bieden en superlicht aanvoelen. De kleur wordt zachtjes opgebouwd, laagje per laagje, zonder zware dekking. Accentueert de jukbeenderen met een heldere, parelmoeren glinstering.

MAC Gleeful blushMAC omschrijft de kleur zelf als diep vaal blauwroze met een gouden parelmoerglans. Ik kan me wel in die omschrijving vinden, het is echt roze met een blauwe ondertoon. Daarnaast bevat de blush een hele mooie glans. Als je de blush van heel dichtbij bekijkt, dus als je er echt met je oog bijna op zit, dan zie je dat er een hele mooie roze en gouden glans in zit. Als je de blush heen en weer beweegt zie je dan die verschillende kleuren, omdat het licht er dan steeds anders op valt. Je moet de blush dan echt van zo dichtbij bekijken dat ik dit helaas niet op de foto kon krijgen.

MAC Gleeful blush

Zoals MAC zelf al aangeeft is het niet de bedoeling dat de blush intens gepigmenteerd is, dit kun je op de swatch ook wel zien. Het is niet de bedoeling dat het een zware dekking geeft, wel kan je het laagje voor laagje opbouwen waardoor de kleur alsnog steeds intenser wordt.

MAC Gleeful blush

MAC Gleeful blush

Zoals je op deze foto’s kan zien is de kleur prima te zien op mijn donkere huidskleur. Doordat hij niet zo extreem gepigmenteerd is geeft het een heel natuurlijk resultaat, het geeft je wangen een lekkere gezonde kleur. Je ziet de glans ook niet heel erg, je ziet in elk geval geen glittertjes of zo. Je ziet wel dat het geen matte blush is maar je hoeft ook niet bang te zijn voor extreme glans.

Ik denk dat Gleeful echt bij elke huidskleur wel mooi zou staan, van heel licht tot heel donker. Het is gewoon een heel natuurlijke kleur die ook bij zo ongeveer elke make-up look wel past denk ik.

Als jij dus op zoek bent naar een heel speciale blush kleur dan kan je Gleeful beter overslaan. Zoek je juist een heel natuurlijke kleur die je er altijd wel bij kan pakken en die je wangen een mooie gezonde blos geeft dan is Gleeful misschien wel iets voor jou.

MAC Gleeful mineralize blush kost €24,50 en is onder andere te koop via de website van MAC, Douglas en De Bijenkorf. Ook kan je in steeds meer Douglas en De Bijenkorf filialen terecht bij de MAC counter.