MAC Dark Side lipstick 6

Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik een MAC collectie bekeek. Ik was de laatste tijd eigenlijk voornamelijk geïnteresseerd in de producten uit de vaste collectie. Daar zitten ook al zoveel mooie producten in die ik ooit nog eens aan mijn stash hoop toe te voegen. Maar afgelopen week was ik toevallig in De Bijenkorf op de dag dat de Magic of the nights collectie uitkwam en ik wilde de Evening Rendezvous lipstick graag even in het echt bekijken. Online zag ik namelijk hele mooie swatches bij vrouwen met een lichte huid. En daar leek het een best donkere paarse kleur. Ik ben helemaal fan van donkere lipsticks op het moment maar vaak vallen ze vanwege mijn huidskleur toch een stuk lichter uit bij mij. Toen ik Evening Rendezvous swatchte vond ik hem heel mooi maar toch niet helemaal waar ik naar op zoek was op het moment. Ik pakte de Dark Side lipstick en toen ik hem swatchte was ik gelijk verliefd!

MAC Dark Side lipstick

MAC Dark Side lipstick

MAC omschrijft de kleur als deep cool-toned burgundy red with an amplified creme finish. Ik vind het zelf een best unieke kleur, soms lijkt hij namelijk donkerbruin, maar als ik mijn gezicht anders houd dan zie ik er weer een paarse ondertoon in. Ik vind hem in elk geval geweldig en ben er super blij mee!

De finish is amplified creme dit betekent dat hij heel goed gepigmenteerd is en dus in 1 laag compleet dekt. Hij is niet compleet matte maar heeft ook geen hele heftige glans. Hij voelt wel heel creamy aan op de lippen en ik vind hem zelfs lekker verzorgend aanvoelen. Donkere kleuren lipstick blijven sowieso altijd al wat beter zitten dan lichte kleuren, Dark Side blijft wel een uur of vijf netjes op mijn lippen. Het is afhankelijk van hoeveel ik eet en drink. Omdat ik vaak uit bekers met een rietje drink blijft mijn lipstick ook wat langer mooi zitten. Als ik eet verdwijnt hij natuurlijk een stuk sneller.

MAC Dark Side lipstick

Ik kende de kleur helemaal niet en dacht dat het een limited edition lipstick was. Ik betaalde dus €21, normaal kosten de lipsticks €19,50. Je betaalt dus €1,50 voor de speciale paarse verpakking… Ik kwam er thuis pas achter dat Dark Side gewoon in de vaste collectie zit en ik die €1,50 dus had kunnen besparen. Het is ook helemaal niet in me opgekomen om aan de MUA te vragen of hij limited edition was. Maar goed, die €1,50 kom ik wel te boven en ik vind het wel heel handig dat ik deze lipstick nu direct kan herkennen aan de verpakking, tussen al mijn andere standaard zwarte MAC lipsticks.

MAC Dark Side lipstick MAC Dark Side lipstick

Hier zie je de swatches met warm en koel licht, dat verandert de kleur toch een beetje.

MAC Dark Side lipstick MAC Dark Side lipstick(Ik heb weer eczeem onder mijn ogen dus daarom zien mijn oogleden er zo dik uit.)

Ik vind het best een draagbare donkere kleur, hij is ook niet écht heel donker. Maar wel lekker herfstig. Ik zou dit gewoon elke dag dragen. Overdag of ‘s avonds. Eigenlijk trek ik me sowieso nooit zoveel aan van of het overdag of avond is als ik mijn make-up uitkies. Ik draag gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Dark Side komt de komende herfst/winter denk ik niet meer van mijn lippen af, ik vind hem zo mooi! Echt waar ik naar op zoek was.

Deze paarse verpakking van Dark Side maakt deel uit van de MAC Magic of the nights collectie en die is limited edition, je betaalt voor die versie €21. Je vindt Dark Side in de normale zwarte verpakking wel in de vaste collectie van MAC en dan betaal je €19,50.

Wat vind jij van Dark Side? Is het ook iets voor jou?