MAC 15 eyeshadow Palette 1

Ik had meerdere losse oogschaduws van MAC en ik merkte dat ik ze nauwelijks gebruikte. Ik pak gewoon vaker een palette, dat vind ik veel makkelijker. Sinds wij naar Amsterdam verhuisd zijn ligt mijn complete make-up stash in een ladekast in de woonkamer en ik maak mij in onze slaapkamer op, die op een andere verdieping is. Ik heb dus op mijn kaptafel een selectie producten liggen die ik een keer in de zoveel tijd uitzoek en dan weer andere producten uit mijn stash pak zodat ik wel alles gebruik. De laatste tijd gebruikte ik mijn losse oogschaduws nog minder, omdat ze ook gewoon veel meer ruimte innemen op mijn kaptafel en dat werkt gewoon niet. Ik heb mijn losse oogschaduw zelf gedepot met hulp van YouTube en in mijn MAC palette gedaan voor 15 oogschaduws. Ook kocht ik er nog wat losse kleuren bij die ik al een tijdje wilde.

De oogschaduws die ik gedepot heb hadden nog een restje lijm aan de onderkant waardoor ze dus enigszins vast zitten in het palette. Dat vind ik heel fijn want ze hadden geen magneetje wat de oogschaduw die je gelijk in pan vorm koopt bij MAC wel hebben. Het enige nadeel is dat ze dus wel een beetje vast zitten in het palette en ik er dus niet steeds mee kan schuiven. Omdat ik nog wat kleuren op mijn wishlist heb om mijn palette compleet te maken, heb ik daar al rekening mee gehouden toen ik het palette indeelde. Vandaar dat er op willekeurige plekken geen oogschaduw zit.

MAC 15 eyeshadow palette

Eerste rij: Naked Lunch – Sable – Swiss Chocolate

Tweede rij: All that glitters – Antiqued – Club – Embark – Brun

Derde rij: Satin Taupe – Trax – Carbon

MAC 15 eyeshadow paletteNaked Lunch – Sable – Swiss Chocolate

Als ik dit palette gebruik, dan gebruik ik Naked Lunch altijd als highlight. Ik vind het zo’n mooie beetje champagne kleurige highlight. Sable gebruik ik heel vaak over mijn gehele ooglid en Swiss Chocolate is net een tikkeltje donker dan mijn huidskleur. Het is een mooie matte kleur die ik heel fijn vind om mee te blenden. Matte kleuren zijn soms wat stug en blenden niet fijn maar dat is bij Swiss Chocolate helemaal niet het geval.

MAC 15 eyeshadow paletteAll that glitters – Antiqued – Club – Embark – Brun

All that glitters gebruik ik ook regelmatig over mijn ooglid, dit is volgens mij een favoriet van heel veel mensen. Antiqued is een mooie warme kleur die ik ook erg vaak gebruik. Club is een duochrome kleur en is een van de eerste kleuren die ik kocht. Het is zo’n mooie en bijzondere kleur maar ik hoor er niet veel mensen over. Embark is een donkere bruine kleur die ik meestal in mijn crease gebruik. Hij lijkt niet zo gepigmenteerd op de swatches maar als ik hem voor mijn oogmake-up gebruik heb ik altijd het idee dat hij net zo creamy en gepigmenteerd is als Swiss Chocolate. Hij blendt ook echt heel fijn. Tot slot Brun, deze kleur werd me ooit aangeraden voor mijn wenkbrauwen maar ik vond het uiteindelijk toch niet zo’n goede match. Zoals hij swatcht, zo heb ik ook altijd het idee dat hij op mijn ogen is, ik zie er nooit veel van terug. Ik gebruik hem om die reden dus echt haast nooit, als ik meer plek nodig zou hebben in mijn palette voor een andere kleur, dan is Brun de eerste die eruit vliegt.

MAC 15 eyeshadow paletteSatin Taupe – Trax – Carbon

Satin taupe is ook een hele bekende kleur, volgens mij heeft bijna iedereen deze wel. Het is ook zo’n mooie kleur, en hij is zo goed gepigmenteerd en brengt heel fijn aan. Daarnaast zie je Trax, een paarse kleur met schimmel erin. Maar wel een aparte paars, misschien is meer een combinatie van rood en paars. Toch is hij tegelijkertijd wel heel natuurlijk vind ik, het is niet zo dat je gelijk een hele paarse ooglook hebt als je Trax gebruikt. En dan als allerlaatste Carbon, een matte zwarte kleur. Carbon staat er een beetje om bekend dat het niet de meest intens gepigmenteerde zwarte kleur is. Toch vind ik het fijn om ook een zwarte kleur in mijn palette te hebben, voor als ik een ooglook net iets donkerder aan wil zetten. En dan vind ik het vaak juist fijn dat hij niet pikzwart is, dan kan ik zelf bepalen hoe intens ik het op wil maken.

Welke van deze kleuren heb jij ook in je stash? En wat zijn jouw favorieten, misschien heb je nog aanraders voor mij?