M.A.C Studio Fix Fluid foundation review 0

Ik heb de Studio Fix Fluid foundation van M.A.C al een hele tijd maar eigenlijk gebruik ik hem de laatste paar maanden pas heel regelmatig. Toen ik hem net had vond ik dat ik hem echt voelde zitten op mijn huid, daardoor had ik ook echt het gevoel dat ik een hele dikke laag make-up op had. En het pancake effect is nou juist wat ik wil voorkomen.

M.A.C omschrijft de foundation als volgt:

Moderne foundation die een natuurlijk matte finish en een medium aanpasbare dekking combineert met een breedspectrum UVA/UBV SPF 15 bescherming. Comfortabel en langhoudend: houdt tot acht uur lang. Laat zich gelijkmatig aanbrengen en biedt een snelle en gemakkelijk aanpasbare dekking. Bevat speciaal behandelde gemicroniseerde pigmenten en zachte poeders die zorgen voor een super egale look die het aanzien van onvolmaaktheden vermindert. Absorbeert en verwijdert talg. Bevat speciale huidverzorgende ingrediënten. Olievrij.

Toen mijn geliefde Bobbi Brown foundation weer op was besloot ik de Studio Fix Fluid maar weer eens te proberen. Voordat ik hem aanbracht zei ik al tegen mezelf dat hij toch niet fijn zou zijn. Ik bracht als gewoonlijk mijn make-up aan en ik dacht er verder eigenlijk niet meer aan. Pas een paar uur later besefte ik dat ik de foundation dit keer helemaal niet voelde zitten. En ik voel hem nu eigenlijk helemaal niet meer zitten. Ik gebruik hem nu echt al een hele tijd achter elkaar en ik heb dat gevoel nooit meer gehad. Ik breng hem op precies dezelfde manier aan, namelijk met mijn duo-fibre brush, die ik voor elke foundation gebruik. Wat er in de tussentijd is gebeurt waardoor ik hem nu niet meer voel zitten kan ik eigenlijk niet verklaren. Misschien heeft het gewoon met mezelf te maken, ik heb inmiddels echt véél meer foundations gebruikt dus wie weet ben ik er aan gewend geraakt?

M.A.C Studio Fix Fluid foundation

M.A.C Studio Fix Fluid foundation

In elk geval voel ik hem nu echt helemaal niet zitten. Hij heeft inderdaad een medium dekking, hij bedekt mijn donkere vlekjes ook goed.  Voor de donkere kringen onder mijn ogen heb ik wel echt een concealer nodig. Dit ligt niet aan de foundation maar de kringen zijn gewoon heel erg donker door mijn eczeem en mijn huid is daar ook anders. Hij blijft ook de hele dag gewoon netjes zitten en ik hoef hem halverwege de dag niet bij te werken. Ook heb ik het idee dat ik mijn glimmende T-zone, die dus niet glimt na het aanbrengen van de foundation, niet zoveel hoef af te poederen. Als het een warme dag is moet ik mijn gezicht gedurende de dag wel even afpoederen.

Foundation - voor

Zonder foundation

Foundation - na

Met foundation

Foundation - make-up compleet

Met volledige make-up

Het enige nadeel? De verpakking! Er zit namelijk geen pompje bij, deze moest ik er voor €5 bij kopen. Ik weet niet of MUA’s het fijner vinden werken zonder pompje of iets dergelijks maar wat mij betreft mag M.A.C het pompje er gewoon gratis bij doen. In elk geval heb ik nu m’n pompje dus als deze op is bewaar ik hem gewoon om op de volgende foundation te doen.

M.A.C Studio Fix Fluid foundation

M.A.C Studio Fix Fluid foundation

Ik vind hem echt heel erg fijn en ik snap er nu echt helemaal niks meer van dat ik hem eerst niet fijn vond. Ik zou hem zeker weten opnieuw kopen!

De M.A.C Studio Fix Fluid foundation kost €30 en bevat 30 ml. Ik heb de kleur NC 44.5 mocht je het willen weten.

M.A.C Studio Fix Fluid foundation

Heb jij ervaring met de Studio Fix Fluid foundation? Of heb jij een andere favoriete M.A.C foundation?