M.A.C Runaway Red – mijn perfecte rode lipstick 4

Runaway Red heb ik al een tijdje in mijn bezit. Seren heeft hem hier al eens laten zien op haar lippen toen ik hem net had gekocht. Toch wilde ik er zelf ook nog over schrijven. Ik ben namelijk nog steeds zo gek op deze mooie rode lipstick. Voor mij is het echt de perfecte rode kleur.

Runaway Red

Runaway Red is een satin lipstick. Hij is niet helemaal mat maar hij is ook niet heel creamy en super glanzend. Ik vind rode lipsticks die (een tikje) mat zijn sowieso mooier en het voordeel is ook nog dat dat soort finishes veel langer blijven zitten. Matte lipsticks kunnen vaak wel een beetje droog zijn maar omdat dit dus en satin is, is dat bij Runaway red gelukkig niet het geval. Hij voelt ook heel licht aan, je voelt hem minder zitten dan een wat meer romige creamsheen finish lipstick.

Runaway Red

Zoals je kan zien heb ik de lipstick op deze foto al aardig wat gebruikt, sorry hiervoor maar ik moest jullie toch ook foto’s van de lipstick zelf laten zien. In de huls ziet hij er echt heel anders uit dan wanneer je hem swatcht. Hij lijkt dan een beetje een oranje-bruine kleur te hebben. Als ik hem zo in de winkel zou zien zou ik hem nooit oppakken om hem te swatchen. Ik ben er inmiddels namelijk achter dat rode kleuren met een koele, blauwe ondertoon mij het beste staan. Rode kleuren met een oranje ondertoon halen het geel in mijn huidskleur naar boven waardoor ik mezelf er dan wel erg geel eruit vind zien opeens.

MAC Runaway Red full face

Op de lippen is hij heel duidelijk aanwezig, het is geen subtiele rode kleur. Ik heb aardig gepigmenteerde lippen dus misschien zal hij nog feller zijn wanneer jouw lippen lichter zijn.

Ik ben echt super blij met Runaway Red en als jij nog op zoek bent naar een rode lipstick met een blauwe ondertoon dan is dit degene die je moet hebben! Maar nu het slechte nieuws. Ik dacht dat hij in het vaste assortiment zat van M.A.C maar ik kan hem op de website niet vinden. Ik weet wel dat hij ook regelmatig in limited edition collecties verschijnt.

Sorry als ik je lekker maak met deze blogpost als jij deze lipstick nu ook wilt. Maar ik wilde mijn favoriete rode lipstick gewoon graag met jullie delen. En vooral omdat hij er zo anders uitziet in de huls. Nu weet je in elk geval dat je je ogen open moet houden voor wanneer hij weer verschijnt. :)

Heb jij een favoriete rode lipstick?