Lush Stepping Stone voetscrub 6

De Lush Stepping Stone is een van de eerste producten van Lush die ik heb uitgeprobeerd. In 2010 ging ik namelijk naar een Lush beautyschool avond en toen was hij net nieuw binnengekomen en mochten we hem direct proberen. Wel jammer dat Lush zulke avonden niet meer organiseert trouwens, voor zover ik weet tenminste, het was een hele leuke manier om kennis te kunnen maken met de producten van Lush.

De Stepping Stone is een voetscrub. Het bevat puimsteenpoeder waardoor het dode huidcellen verwijdert. Daarnaast werkt het verzorgend door citroen- en jojobaolie. Lycopodiumpoeder werkt deodoriserend en citroengras zorgt voor een lekkere frisse geur. Zoals je op de foto’s kan zien heeft de Stepping Stone een vaste vorm en hij heeft verder ook geen verpakking. Hoe gebruik je dat dan? Ik doe altijd een laagje water in het bad of in een teiltje. Als ik mijn voeten hierin nat heb gemaakt dan haal ik ze eruit en breek ik een stukje Stepping Stone af. Hiermee masseer ik mijn voeten helemaal in, net als wanneer je je lichaam zou scrubben eigenlijk. Lush wijst er zelf op dat je niet moet vergeten om ook tussen je tenen te scrubben. Als je je hele voeten hebt gehad dan kan je ze weer in je teiltje/bad doen en ze afspoelen. Bij de Beauty School kreeg ik als tip dat je het ook als voetenmasker kan gebruiken, dan laat je het gewoon een minuut of tien inwerken en spoel je het vervolgens af, dat is dus voor wanneer je iets meer tijd hebt.

Lush Stepping Stone Lush Stepping Stone

Ik heb zelf het geluk dat ik niet echt last heb van eelt op mijn voeten, ik heb alleen wat droge plekjes. Sowieso verzorg ik mijn voeten het hele jaar door ook met voetencrème, misschien dat dat ook scheelt. Maar vanwege het feit dat ik geen eelt heb is de Stepping Stone echt alles wat ik nodig heb, naast een crème dan. Het maakt mijn voeten heerlijk zacht en het haalt de droge plekjes weg. Heel soms gebruik ik zo’n voetvijl maar dan echt maar een klein beetje. Of dit echt eelt verwijdert kan ik je dus niet vertellen maar als je je voeten het hele jaar door blijft verzorgen zou je misschien ook kunnen voorkomen dat je echt eelt krijgt.

Lush Stepping Stone

Voor mij is het echt een verwenmomentje om dit te gebruiken, ik doe het dan ook niet wekelijks, gewoon wanneer ik het nodig vind of wanneer ik er zin in heb. Ik vind de geur ook heel lekker en opwekkend. En het feit dat er verzorgende oliën in zitten maakt dat het mijn voeten heerlijk verzorgd achterlaat.

De Lush Stepping Stone kost €5,55 voor 75 gram.

Heb jij ervaring met voetscrubs?