Lush Ocean Salt gezichtsscrub 1

Ik vertelde al eerder dat ik de Lush Ocean Salt gezichtsscrub al eens van Seren en mijn broer had gekregen in een mega Lush pakket wat ik voor mijn verjaardag kreeg. Ik had al weleens van deze scrub gehoord maar toen ik het potje openmaakte schrok ik eerlijk gezegd een beetje. Op de foto hieronder kan je zien dat je er best grove stukken zout in ziet zitten. Ik ging twijfelen of het wel echt een gezichtsscrub was. Toen stond er namelijk gewoon ‘scrub’ op het potje en niet zoals nu ‘gezichtsscrub’. Seren werkte toentertijd bij Lush dus ik stuurde haar een berichtje om te vragen of ik hem wel voor mijn gezicht kon gebruiken. Zij antwoordde dat dat zeker kon maar dat ik hem even met een lepeltje om moest scheppen.

Lush Ocean Salt gezichtsscrub

En hieronder kan je zien hoe het eruit ziet als je hem hebt omgeschept. Sorry het ziet er niet heel fraai uit maar goed, het is ook niet om op te eten. Je kan wel goed zien dat de scrub juist ook een beetje een crème vorm krijgt met daarin de korrels zout. Zo ziet het er al een stuk minder eng uit en ben ik niet meer bang dat ik mijn gezicht zal openhalen.

Lush Ocean Salt gezichtsscrub

Lush zegt zelf het volgende over de Ocean Salt gezichtsscrub:

Zeewater is prima voor je huid omdat het een hoog mineraalgehalte heeft. Ocean Salt scrub bevat daarom heel veel zeezout. Citroen en limoen verfrissen je huid en avocado- en kokosboter verzachten. Een heerlijk product. Mocht het per ongeluk op je lippen terecht komen, het smaakt niet verkeerd. Gebruik een keer per week, een vettere huid kan het vaker gebruiken. Met draaiende bewegingen zachtjes inmasseren op een vochtige huid, afspoelen met warm (niet te heet!) water. Heb je een vette huid? Gebruik hierna de toner Tea Tree Water.

Ik moet zeggen dat deze scrub één van de allerfijnste gezichtsscrubs is die ik ooit heb gebruikt. Dat is dus ook de reden dat ik hem opnieuw kocht. Ik was hem eerlijk gezegd een beetje vergeten maar toen ik oude artikelen terug zat te lezen hier op Pop Your Color, kwam ik hem weer tegen en besloot ik hem weer te kopen. Het blijft best een grove scrub maar wat mij betreft hoeft een scrub ook geen minuscule scrubdeeltjes te bevatten. Hij maakt mijn huid echt super zacht en laat hem niet trekkerig achter. Er zitten naast het zeezout en grapefruit en limoen ook heel verzorgende ingrediënten in zoals avocadoboter en kokosolie. Ik heb de scrub zelf nooit voor mijn lichaam gebruikt omdat ik hem daarvoor toch iets te kostbaar vindt. Hij zou dan namelijk wel heel snel opgaan, maar gelukkig heb ik andere scrubs die ik daar ook fijn voor vind. Ik geloof wel echt dat hij ook heel fijn zal werken voor je lichaam, het is gewoon echt een fijne scrub!

Ik vind hem echt een ‘Lush geur’ hebben. En daarmee bedoel ik niet zo super zoet als veel van de badproducten. Je ruikt gewoon dat er pure ingrediënten in zitten en die ruik je dan ook terug. Ik ruik het zout sowieso heel duidelijk, maar ook wel het frisse van de grapefruit en limoen. Al zou ik er zelf niet uithalen dat het een citrusgeur is maar het is dat ik weet dat het erin zit, daarom kan ik die geur eruithalen. Het is niet de allerlekkerste geur die ik ooit geroken heb maar hij ruikt wel gewoon lekker.

Lush Ocean Salt gezichtsscrub

Er zijn twee formaten te koop. Op de foto’s zie je de verpakking van 120 gram en die kost €11,65. Ook kan je een grotere verpakking kopen van 250 gram en die kost €21,30. De grote verpakking is in verhouding dus iets goedkoper.

Ook nog fijn om te weten is dat Lush hun ingrediënten koopt van leveranciers die niet op dieren testen. Ook bevat de Ocean Salt scrub geen plastic microbeads.

Ik ben super tevreden met deze scrub en dat bewijst het feit dat ik hem opnieuw kocht al wel.

Heb jij de Ocean Salt gezichtssrub al eens geprobeerd?