Laura Mercier Foundation Primer Review 0

Sinds de counter in Rotterdam staat en ik daar een proefje kreeg  van de Laura Mercier Foundation Primer, ben ik helemaal into het cosmeticamerk. Het komt zelden voor dat ik aan de hand van een proefje direct overtuigd ben, maar bij deze primer van Laura Mercier had ik dat wel. In Nederland heeft Laura Mercier niet heel veel verkooppunten, maar ik weet dat het merk in het buitenland wel heel erg populair is. Ook in Nederland zijn de kenners wel altijd te spreken over Laura Mercier. Als je ze dan vraagt wat hun favorieten of aanraders zijn, dan zeggen ze vrijwel altijd de primers. Kortom, ik probeerde een proefje, vond hem zo fijn en heb het nu in huis om verder in gebruik te nemen. In dit artikel vertel ik meer over de primer en mijn mening.

Foundation primer Laura Mercier 1

Wie is Laura Mercier? 

Om antwoord te geven op deze vraag heb ik de website van Laura Mercier bezocht en daar vond ik uitgebreid informatie over wie ze is en wat haar achtergrond is. Zonder er verder bij stil te staan ging ik er eigenlijk van uit dat de flawless look van Laura Mercier, marketing technisch de look van het merk was. Ik stond er niet bij stil dat die flawless look niet zomaar uit de lucht komt vallen. Laura Mercier is natuurlijk make-up artist en staat juist bekend om het creëren van een flawless face. Ook was/is ze verantwoordelijk voor de looks van beroemdheden als Sarah Jessica Parker, Julia Roberts en Juliette Binoche. Haar cv is echt te groot om in een artikel te benoemen, maar als je het interessant vindt kun je het ook nog nalezen op de website.

Laura Mercier Achterkant verpakking

Foundation Primer

Op de achterkant van de primer staat het volgende: Just as a painter primer a canvas, foundation primer – the original – was created by Laura Mercier in 1995 to prime the skin. A lightweight, creamy vitamin-rich gel that prepares the skin for makeup application. It creates an even, invisible layer that acts as a buffer to outside elements and expertly holds foundation. This water-based formula keeps makeup staying fresh and color-true for hours, visibly skin smoothing, vitamin enriched foundation is ideal for all skin types. 

De primers zitten in een handige tube van 50 ml met een draaidop. Ik vind de vorm van de tube ook praktisch, want je kan ze rechtop neerzetten, omdat de dop een vlakke kant heeft, maar de tube zelf is ook een beetje plat, waardoor het makkelijker mee kan in je tas. Tegelijkertijd kun je ook echt alles uit je tube knijpen en helemaal opmaken.

De Foundation Primer voelt net zo aan als omschreven op de verpakking, namelijk luchtig en gel-achtig. Je voelt dat het op water basis is, want het maakt je huid wel glad, maar niet zoals met siliconen. En als ik iets niet fijn vind qua gevoel is het dat glibberige van siliconen. Ik ben niet tegen siliconen, maar ik wil ze gewoon niet voelen. Gelukkig bevat deze primer ze niet.

Laura Mercier swatchLaura Mercier Primer swatch

Mijn ervaring?

Ik had dit stukje net zo goed kunnen weglaten, want in het begin kon je al lezen dat ik de Laura Mercier Foundation Primer heel erg fijn vind. Ok, vooruit dat is wel erg makkelijk gezegd. Jullie willen weten waarom ik het dan zo fijn vind. Allereerst, natuurlijk, omdat het zijn werk als primer doet. Mijn make-up blijft de hele dag mooier zitten. Daarnaast merk ik direct verschil wanneer ik bijvoorbeeld mijn YSL Le Teint Touche Eclat foundation aanbreng. De foundation draagt gewoon véél mooier op mijn huid. Ik kan het verschil zien. Het is heel gek, maar toch is het zo. Ook vind ik het fijn dat het niet zo siliconen-achtig is. Het smelt direct met mijn huid samen als een verzorging. Ik zie ook dat het mijn huid mooier maakt, met als gevolg dat ik denk dat het haast zonde is als ik nog een foundation erover aanbreng.

En dan de prijs, 38 euro! Ik vind dat serieus meevallen voor een tube van 50 ml. Vooral omdat ik het eigenlijk vergelijk met een primer van Guerlain van minstens 50 euro. Ik heb een paar jaar geleden de prep + prime van MAC opgemaakt, die kost 26 euro (30ml). Die vond ik ook fijn, maar die is wel op basis van siliconen.

Hebben jullie de primers van Laura Mercier wel eens gebruikt? Wat vinden jullie ervan? Ik zal binnenkort wat meer Laura Mercier producten laten zien :)

ps. Laura Mercier is in Nederland te koop bij Skins en bij de counter in de Bijenkorf in Rotterdam.