La Roche Posay – Serozinc 0

Ik was al zo lang benieuwd naar La Roche Posay Serozinc. Er worden hier in Nederland in de apotheek La Roche Posay producten verkocht maar Serozinc helaas niet. Ik heb zelfs in mijn apotheek gevraagd of het voor mij besteld kon worden maar dat kon helaas niet. Een tijdje geleden besloot ik maar gewoon te googlen en ik vond hem in de Newpharma webshop. Ik heb hem meteen besteld en sindsdien gebruik ik hem heel vaak. In Frankrijk wordt het wel gewoon in de apotheek verkocht.

La Roche Posay Serozinc

In Serozinc zit alleen water, sodium chloride (zout) en zink. Hij wordt vooral aangeraden tegen puistjes en lijkt dus ook gericht op een vette huid. Maar volgens Caroline Hirons (dé skincare blogger) is hij voor elk huidtype geschikt en volgens haar is het juist ook een vochtinbrengende toner. Op de verpakking staat het volgende:

“Adstringerende tonic voor de vette huid met onvolmaaktheden. Kalmeert scheerbrand. Reinigt oppervlakkige huidirritaties. Verzorging van babybilletjes (na het reinigen met een zachte zeep).”

Ik vind het een tikkeltje tegenstrijdig. Aan de ene kant zeggen ze dat het voor de vette huid is, maar tegelijkertijd is het dus ook kalmerend en kan het zelfs gebruikt worden voor de gevoelige babyhuid. Ik denk dat Caroline dus zeker gelijk heeft.

La Roche Posay Serozinc

En dat zij gelijk heeft heb ik zelf ondervonden. Ik gebruik na het reinigen eerst een exfolierende toner (de Pixi glow tonic waar je binnenkort een review over kunt verwachten) en daarna spray ik dan Serozinc over mijn gezicht. Ik gebruik hem dus als vochtinbrengende toner. Het duurt wel een paar seconden voor het is opgenomen en je verder kunt gaan met je huidverzorging, dat is mijn enige minpuntje.

La Roche Posay Serozinc

De spray heeft een hele fijne mist wat ik erg fijn vind. Ik heb zelf het idee dat hij zowel vochtinbrengend is als dat hij puistjes lijkt te voorkomen. Hij schijnt zo goed te zijn tegen puistjes door het zout, dat uitdrogend werkt, en door de zink. Alleen is de concentratie zink wel laag en als je echt acné hebt dan zou je beter zink als voedingssupplement kunnen gebruiken. Maar ik heb absoluut geen acné en heb een keer in de zoveel tijd weleens last van een verdwaald puistje, meer niet.

Ik heb zelf echt het idee dat wanneer ik Serozinc gebruik, dat ik dan nog minder last heb van puistjes. Ik ben ook expres even gestopt met het gebruiken van Serozinc en toen kreeg ik ineens wel weer puistjes. Ook heb ik het gevoel dat wanneer ik Serozinc gebruik, het vocht dat ik inbreng met serums, echt wordt vastgehouden in mijn huid. In de periode dat ik het niet gebruikte had ik het idee dat ik toch meer moest blijven smeren voordat ik resultaat zag.

Bij dit soort reviews baal ik echt dat ik geen skincare expert ben want ik zou graag precies willen weten hoe en vooral waarom het werkt. Ik ga me er nog meer in proberen te verdiepen zodat ik je dat over een tijdje hopelijk ook kan vertellen. Maar voor nu kan ik je alleen vertellen dat ik echt een verschil merk wanneer ik Serozinc gebruik. Ik heb zelfs al een tweede fles gekocht dus dat zegt genoeg denk ik.

Ik kocht Serozinc bij Newpharma en daar betaalde ik €9,67 voor 150 ml. Ik heb verder helemaal geen banden met Newpharma maar dat is gewoon de webshop die ik zelf vond. Feelunique verkoopt Serozinc ook maar als je dan wil afrekenen krijg je een melding dat ze Serozinc niet naar Nederland verzenden.

Heb jij ervaring met La Roche Posay Serozinc?