Kiehl’s Ultra Facial Cream 1

Een paar jaar geleden probeerde ik in het najaar de Kiehl’s Ultra Facial Cream al en die beviel me toen heel goed. Ik had toen een heel vochtarme huid en deze crème heeft mijn huid daar toen heel goed bij geholpen. In de lente/zomer ging ik weer over op een andere dagcrème, ik ben nou eenmaal ook gewoon heel nieuwsgierig naar heel veel skincare producten en soms baal ik bijna dat ik maar één gezicht heb om het allemaal op te smeren.

Kiehl's Ultra Facial Cream

Mijn huid was de afgelopen maanden weer heel erg vochtarm en ik herinnerde me de Kiehl’s Ultra Facial Cream. Ik heb hem dus gelijk weer gekocht en ik wil je er vandaag graag over vertellen. Kiehl’s zegt er zelf het volgende over:

  • Hydrateert 24 uur lang, met een luchtige textuur
  • Vermindert het gebrek aan hydratatie
  • Continue hydratatie de hele dag door
  • Niet getest op dieren

De hoofdingredienten zijn Antarcticine en Imperata Cylindrica. Zegt dat je niets? Mooi, want mij zei het ook helemaal niets. Antarcticine komt zoals de naam doet vermoeden uit Antarctica en het biedt bescherming tegen uitdroging. De huid wordt gehydrateerd en tegelijkertijd wordt het beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ook wordt de huid beschermt tegen lage temperaturen, terwijl de opname van de natuurlijke vochtreserves in de huid wordt verbeterd.

Imperata Cylindrica is een plant die wordt gevonden in de woestijn. De wortels bevatten hoge concentraties kalium, dit heeft een vochtinbrengend effect. De huid kan het vocht opslaan en perfect vasthouden, zelfs in de droogste klimaatomstandigheden.

Kiehl's Ultra Facial Cream

Ik vind het een vrij basic crème. Geen ingewikkelde beloftes over lifting, anti-aging etc. Gewoon een basic crème die zorgt voor een goede hydratatie. Ik denk dat hij daardoor ook heel goed als een soort kuur gebruikt zou kunnen worden. Dat je hem een paar dagen even gebruikt om je huid een hydratatieboost te geven en dat je, wanneer je merkt dat je het niet meer nodig hebt, weer overgaat op een andere dagcrème. Ik gebruik hem zelf wel dagelijks omdat ik mijn huid gewoon niet van slag wil maken door steeds te wisselen van producten en mijn huid als het ware echt even gekalmeerd moest worden.

Kiehl's Ultra Facial CreamHet is een lekkere luchtige crème die snel opgenomen wordt in de huid. Hij zorgt echt voor een goede hydratatie en ik merk ook echt dat mijn huid na een tijdje de hydratatie weer beter vast kan houden en mijn gezicht dus niet meer zo intens trekkerig voelt na het douchen. Hij verbetert mijn huidconditie dus ook. Dit is voor mij al de tweede keer dat ik hem gebruik en ik ga hem zeker blijven gebruiken. Misschien niet elke dag, maar zeker weten in het najaar.

De Kiehl’s Ultra Facial Cream kost €24 voor 50 ml en is te koop bij Kiehl’s winkels, de Kiehl’s online shop en bij verschillende filialen van De Bijenkorf.